Facebook-onderzoek richt zich op onzekere kinderen

Facebook is gedwongen om intern onderzoek te verdedigen dat bedoeld is om te detecteren wanneer jonge mensen die de dienst gebruiken een 'vertrouwenboost' nodig hadden.

Het 23 pagina's tellende document, voor het eerst gerapporteerd door The Australian (paywalled), werd opgesteld door de Australische Facebook-managers David Fernandez en Andy Sinn voor een Australische bankpitch; het is gedateerd 2017 en gemarkeerd als 'Vertrouwelijk: alleen intern', volgens Silicon Angle.Met behulp van interne Facebook-gegevens keek het naar 6,4 miljoen gebruikers die vielen in de categorieën 'middelbare scholieren, tertiaire studenten en jonge Australiërs en Nieuw-Zeelanders ... in de beroepsbevolking'.

Kijkend naar iemands account, inclusief 'berichten, foto's, interacties en internetactiviteit', ontdekte Facebook een aantal gevoelens, waaronder 'gestrest, verslagen, overweldigd, angstig, nerveus, dom, dom, nutteloos en een mislukking'.

Zondag verdedigde Facebook de zet. 'De analyse van een Australische onderzoeker was bedoeld om marketeers te helpen begrijpen hoe mensen zich uiten op Facebook', aldus het bedrijf in een verklaring. 'Het werd nooit gebruikt om advertenties te targeten en was gebaseerd op gegevens die anoniem en geaggregeerd waren.'

Facebook stelt dat de 'premisse van het [Australische] artikel misleidend is' en 'geen tools biedt om mensen te targeten op basis van hun emotionele toestand'. Facebook geeft echter ook toe dat dit onderzoek niet het 'vastgestelde proces om het onderzoek dat we uitvoeren te beoordelen' heeft gevolgd.

Verwant

  • Is Facebook te krachtig? Is Facebook te krachtig?

Het nieuws komt enkele jaren nadat Facebook werd beschuldigd van emotionele manipulatie toen een Facebook-datawetenschapper en twee universitaire onderzoekers de inhoud van de nieuwsfeeds van ongeveer 600.000 Facebook-gebruikers veranderden om te zien hoe mensen zouden reageren op negatieve versus positieve feedback op Facebook. Na enige terugslag beloofde Facebook opnieuw te evalueren hoe het onderzoek doet en schetste een nieuw kader voor intern en openbaar werk.

In het afgelopen jaar heeft Facebook ook verschillende zelfmoordpreventiehulpmiddelen aan zijn platform toegevoegd, waarvan een onderdeel kunstmatige intelligentie gebruikt om mensen te helpen zelfmoordberichten te identificeren en te melden.

Aanbevolen verhalen

Google en Facebook genoemd als slachtoffers van oplichting van $ 100 miljoen

Een oplichter die zich voordeed als een bekende leverancier van onderdelen, slaagde erin Google en Facebook voor de gek te houden door $ 100 miljoen te overhandigen.

Apple's Clips-app richt zich op videofiends op sociale media

Clips is vergelijkbaar met iMovie, maar met de toegevoegde filters die mensen gewend zijn van apps voor sociale media, en weinig van de complexiteit van andere videobewerkings-apps.

De nieuwe kit van littleBits leert kinderen elektronische spellen te bouwen en te coderen

De Code Kit is voor kinderen in de groepen drie tot en met acht.

Japans onderzoeksteam creëert 'Eternal Storage'

Opslag met een vergelijkbare dichtheid als harde schijven, maar gaat meer dan 1000 jaar mee

Is uw router onveilig (en maakt uw routermaker daar iets van)?

Wat moet een consument doen als kabelbedrijven of fabrikanten niet verantwoordelijk worden gehouden voor kwetsbaarheden in de router?