Facebook heeft een bot gemaakt die kan liegen voor betere koopjes

rolluiken

Chatbots kunnen je helpen pizza te bestellen, betalingen te accepteren en superracistisch te zijn, maar hun nut is vrij beperkt. Facebook heeft vandaag echter aangekondigd dat het een veel capabelere bot heeft gemaakt door het de mogelijkheid te geven om te onderhandelen, strategieën te bedenken en vooruit te plannen in een gesprek.

Computers ertoe brengen om gesprekken op menselijk niveau te begrijpen, is tot nu toe een behoorlijk mislukte onderneming geweest. Het vereist niet alleen een grote hoeveelheid kennis, maar ook een snel en nauwkeurig aanpassingsvermogen. Maar onderzoekers van Facebook Artificial Intelligence Research (FAIR) hebben een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee bots met succes door een zeer menselijke dialoog kunnen navigeren: onderhandelingen.Om dit te doen, zochten FAIR-onderzoekers naar daadwerkelijke onderhandelingsgesprekken tussen twee mensen. Ze kregen een set objecten te zien - zoals boeken, ballen en hoeden - en elke persoon kreeg verschillende sets met waarden voor elk van die items. Vervolgens onderhandelden de individuen over hoe ze de objecten tussen hen moesten verdelen. Een terugkerend neuraal netwerk werd vervolgens getraind om te onderhandelen door het te leren de acties te imiteren van echte mensen die bij onderhandeling betrokken waren.

facebook-maakte-een-bot-die-kan-liegen-voor-betere-koopjes foto 2

FAIR-onderzoekers gingen toen nog een stap verder. In plaats van alleen imitatie te programmeren, lieten ze het systeem ook leren hoe onderhandelingsdoelen te bereiken, waardoor goede resultaten werden versterkt wanneer ze zich voordeden. De bots werden ook getest op echte mensen, van wie de meesten, volgens Facebook, niet wisten dat ze met een bot spraken, wat spreekt over het gespreksniveau dat ze konden voeren.

Om dat soort taalbeheersing te krijgen, gebruikten onderzoekers wat ze 'dialooguitrol' noemen om dialoogplanning op lange termijn mogelijk te maken. In wezen denkt de bot na over een mogelijk gesprek en simuleert hij hoe het tot het einde zal gaan. Hierdoor kan de bot verwarrende, frustrerende of niet-informatieve uitwisselingen vermijden en in plaats daarvan deelnemen aan gesprekken die helpen zijn onderhandelingsdoelen te bereiken.

Deze dialogen leidden tot bots die harder onderhandelden en vaker de definitieve deal voorstelden dan hun tegenhangers. De bots waren ook in staat om nieuwe zinnen te produceren in plaats van alleen te vertrouwen op zinnen die ze tegenkwamen in trainingsgegevens. En opmerkelijk genoeg waren de bots bezig met een sluwe strategie. Er waren gevallen waarin de bot interesse veinsde in een item dat geen waarde voor hen had en vervolgens deed alsof hij later een compromis sloot door het toe te geven in ruil voor iets dat het eigenlijk wilde. In een verklaring zei Facebook: 'Dit gedrag is niet door de onderzoekers geprogrammeerd, maar door de bot ontdekt als een methode om zijn doelen te bereiken.'

Dit is een behoorlijk grote stap in de ontwikkeling van bots en AI-onderzoek. En Facebook zegt vooruitgang te boeken in de ontwikkeling van een gepersonaliseerde digitale assistent. Het bedrijf publiceert hun onderzoek naar dit werk en geeft vandaag open source-code vrij.

Aanbevolen verhalen

Start een inzamelingsactie via Facebook Safety Check

De functie voor persoonlijke inzamelingsacties debuteerde voor het eerst in maart, maar Facebook maakt deze nu rechtstreeks toegankelijk vanuit Safety Check.

Nieuwe soort malware kan elektriciteitscentrales offline halen

Crash Override heeft vorig jaar een deel van het elektriciteitsnet in Oekraïne uitgeschakeld en volgens beveiligingsexperts kunnen nog veel meer elektriciteitscentrales vatbaar zijn.

Microsoft heeft de Surface Pro zowel lichter als stiller gemaakt

De Surface Pro wordt eindelijk opgefrist met een nieuwe CPU, een nieuw scharnier en een nieuwe pen. Het komt ook in smaken zonder ventilator!

Tot Bot helpt lichamelijk gehandicapte peuters te verkennen

Met deze robotstoel kunnen gehandicapte kinderen hun omgeving verkennen door een scherm aan te raken om te sturen.

Wetenschap bewijst dat mensen liegen om egoïstische redenen

Als de uitkomst van de leugen vertraagd of onduidelijk was, logen mensen minder vaak.