Facebook besprenkelt overal GIF's met Giphy

AOL, Roberto Baldwin

Facebook is opgeblazen. Het verandert langzaam in de iTunes van de sociale-mediawereld. Op F8, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, heeft het bedrijf functies toegevoegd aan zijn kernapps en aangekondigd dat er nog veel meer op komst zijn. Maar er was één samenwerking die het steeds verwarrendere sociale netwerk een beetje leuker zal maken: Giphy in bijna alles.

Het op GIF gebaseerde bedrijf heeft nu zijn haken in Facebook Live, Camera en Messenger op iOS en Android. Terwijl het sociale netwerk Snapchat blijft achtervolgen met AR- en 3D-elementen, voegt de toevoeging van Giphy niet alleen een beetje eigenzinnigheid toe, maar ook een schat aan geanimeerde afbeeldingen binnen handbereik.Naast Giphy's face-tracking en augmented reality-technologie (die op dit moment bijna elke service heeft), heeft het bedrijf een van de diepste bibliotheken met GIF's op internet. Dat is wat het echt gaat onderscheiden als je iets leuks aan je Facebook Live-stream wilt toevoegen. Dat wil zeggen, als je het goed vindt dat het eruitziet als een nieuwsuitzending. Wat ik ben.

facebook-hagelslag-gifs-overal-met-giphy foto 2

De Facebook Live Giphy-functie plaatst je in een virtuele redactiekamer met trending hashtags voor GIF's waarop je kunt tikken en 'rapporteren'. Kijk naar mij, ik ben Kent Brockman! Wat nog leuker is, is dat kijkers kunnen reageren met hashtags en dat de uitzender kan kiezen om die aan hun video toe te voegen. Het is een interactief GIF-feestje en het is allemaal live.

facebook-hagelslag-gifs-overal-met-giphy foto 3

De integratie van Facebook Camera is iets minder spannend. Het voegt tekstballonnen toe boven mensen die kunnen worden gevuld met GIF's van acht verschillende onderwerpen (Trending, Heart it, Hungry, Dreaming, Yay, Sad face, Huh en Cute critters). Individuele afbeeldingen die in de bubbel worden geladen, worden verwijderd door op het scherm te tikken of door uw hoofd te schudden. Een knipoog genereert een regen van elementen (zoals poten en sterren) op basis van de afbeelding.

De resulterende GIF's die door de functie worden gegenereerd, kunnen ook worden toegevoegd aan de grotendeels verwaarloosde Facebook Stories-functie of worden gedownload naar de filmrol van de gebruiker. 'Als je content maakt, denk je niet altijd 'dit is alleen voor mijn Instagram-vrienden'. Bedrijven willen dat je zo denkt, maar wij niet. Wij zijn mensen met echte relaties in de echte wereld die die barrières overbruggen. Er is dus een downloadknop voordat je deze deelt, wat leuk is', zei Giphy-ontwerpdirecteur Ralph Bishop.

Hetzelfde kan worden gedaan met de GIF's die via Messenger worden verzonden. Stuur een afbeelding of download deze naar uw telefoon. Het is een leuke onderbreking van de silo-ervaring van Facebook en maakt de Giphy-integratie net zo veel beter.

Natuurlijk is er een kans dat de opgeblazenheid het voor sommige gebruikers moeilijk maakt om zelfs de kleine juweeltjes te vinden, zoals deze Giphy-implementatie, die steeds worden toegevoegd. Ik veronderstel dat wanneer je Twitter, Snapchat en een reeks gedoemde flash-in-the-pan sociale netwerken probeert in te halen, je absoluut een functie aan je service moet toevoegen. Of misschien niet. Hoe dan ook, Facebook gaat erachter komen.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van F8 2017!

Aanbevolen verhalen

Splits de cheque met Facebook Messenger

Als je dinerplannen hebt gemaakt via Facebook Messenger-groepschat, waarom zou je er dan ook niet op die manier voor betalen?

De Sprinkles-app van Microsoft is beter in het ondertitelen van selfies dan jij

Als je denkt dat we niet genoeg apps hebben om onszelf belachelijk te maken, haal dan veel van het laatste nieuws van Microsoft.

VSCO brengt GIF's naar de belangrijkste iPhone-app

De foto-app maakt het makkelijker om bewegende beelden vast te leggen.

AI was overal in 2016

Dit jaar dook AI op in onze telefoons, onze woonkamers, onze auto's en zelfs onze dokterspraktijken.