Exclusief kijkje in Vreel – inclusief interview met oprichter van Vreel

Voor degenen onder jullie die nog steeds in rouw zijn over de verliesvideosite Stage6, jullie hebben geluk, want Vreel.net komt eraan! Vreel is in wezen de vervangende site voor Stage6. Voorheen DivXIT.net genoemd (wat verrassend genoeg nog steeds naar Vreel verwijst) en veel bezoekers trekt; DivX inc. een last onder dwangsom uitgevaardigd tegen de website wegens inbreuk op het auteursrecht. Het personeel ondertekende vervolgens de domeinnaam voor een gratis licentie van DivX.

Vreel ontving een licentie van DivX om hun codec te gebruiken die een aantal zeer coole webplayer-opties mogelijk maakt. Ik heb kennis genomen van het beoordelen en testen van hun gesloten bèta. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben! Er komen geweldige dingen uit deze videosite.

exclusieve-binnenkijk-vreel--en-8211;-inclusief-interview-met-vreel-oprichter foto 1Hier zijn een paar screenshots van de site. Ik denk dat het ontwerp erg soepel is en een echt comfortabel gevoel geeft om rond te hangen en video's te bekijken. Dit is een opname van de videocategorieën en het gebruikersbedieningspaneel. In overeenstemming met de Stage 6-traditie is er ook een specifieke categorie voor Anime, samen met een gedeelte over Japanse cultuur.

exclusieve-binnenkijk-vreel--en-8211;-inclusief-interview-met-vreel-oprichter foto 2

Om de site te gebruiken, moet u de installerenDivX-webspelerdie naadloos werkt met alle video's die ik tot nu toe heb bekeken. Ik ben dol op de functie Venstermodus waarmee je de video kunt laten verschijnen en overal op het bureaublad kunt plaatsen.

exclusieve-binnenkijk-vreel--en-8211;-inclusief-interview-met-vreel-oprichter foto 4

Ik kreeg de kans om de oprichter van Vreel, Eoin, te interviewen. Hier zijn een paar hoogtepunten van het interview.

Mysticgeek: Wat is jouw visie voor Vreel? Hoe zie je het nu en wat hoop je de komende jaren te bereiken??

Eoin: Vreel staat nu nog in de kinderschoenen - er is zoveel werk te doen en onze ontwikkelaars werken enorm hard om alles zo snel mogelijk draaiende te krijgen. De gesloten bètatest heeft onze ogen echt geopend voor de schaal van Vreel - de huidige start maakt het letterlijk onmogelijk om onze groei in de komende maanden in te schatten. Als je me in mei had gevraagd hoeveel bezoekers ik over een jaar verwacht, zou ik hebben gezegd 10.000 per dag - we breken dat cijfer momenteel en het ziet ernaar uit dat het de komende weken zal verdubbelen.

Mysticgeek: Kun je ons een korte uitleg geven van de controverse rond Stage6 met DivX en wat Vreel te bieden heeft nu je een officiële overeenkomst met hen hebt?

Eoin:Eerlijk gezegd, wat DivX en de Stage6-sluiting betreft, heb ik ongeveer evenveel informatie als ieder ander. Het was er op een dag - en de volgende was het weg. Hiervoor werd nooit een solide reden gegeven, afgezien van het feit dat het stage6-platform erg duur was in onderhoud - DivX werd ook geconfronteerd met een mogelijke rechtszaak van UMG op het moment van sluiting. Het gerucht gaat ook dat Live Universe een aanbod heeft gedaan om DivX te kopen – een aanbod dat ze prompt hebben afgewezen.

Ik moet duidelijk maken dat Vreel GEEN commercieel eigendom heeft over de DivX-webplayer en codec – deze zijn eigendom van DivX en alleen DivX. DivX heeft ons toestemming gegeven om hun codec en webplayer te gebruiken binnen de Vreel-videoomgeving - waardoor we een levensvatbaar High Definition-videoplatform kunnen creëren, terwijl we onze eigen functies rond die kernbasis opnemen.

Mysticgeek: Ik weet dat veel mensen op het punt staan ​​om deze site live te laten gaan voor het publiek. Kunt u ons daar een schatting van geven?

Eoin:Je kunt dat nogmaals zeggen - op dit moment zijn we bezig met het oplossen van de vele bugs die zijn gevonden tijdens de gesloten bèta - de belangrijkste zijn momenteel problemen met de beeldverhouding (problemen met bestanden die niet zijn geüpload in 4:3 of 16:9), en enige traagheid in conversie - we willen dat deze problemen worden opgelost voordat we een open bèta vrijgeven. Zoals u zeker zult beamen, zal onze eerste indruk alles zijn - en ik weet dat ik persoonlijk liever een vertraging heb dan een halffunctioneel portaal.

Hoe dan ook, de vooruitgang is op dit moment fantastisch – we zouden deze problemen de komende dagen moeten bekijken, samen met een groot aantal nieuwe functies die in deze periode worden getest.

We zullen open bètatests uitvoeren zodra deze grote problemen zijn opgelost, maar tot die tijd zullen we dagelijks gebruikers in onze gesloten bèta accepteren.

* Lees hier het interview in zijn geheel *

Eindelijk een coole korte promo voor video voor Vreel.net gemaakt door een van de huidige forumleden.

Meer verhalen

'Watch Dogs 2'-webapp probeert geheimen in je selfies te onthullen

Maar geen paniek.

Hoe de vulgreep in Excel uit te schakelen?

Als u veel opeenvolgende waarden invoert in uw Excel-werkbladen, kan de vulhendel u helpen tijd te besparen door cellen automatisch te vullen met verhoogde waarden. Wat als u merkt dat de vulgreep niet werkt?

Indie-lieveling 'Bastion' komt volgende maand naar Xbox One

Heb je Bastion nog niet gespeeld? Het is tijd om dat recht te zetten.

Jouw gids om sterker te worden, je beter te voelen en terug te stuiteren na een mislukking

Het is niet de fout die telt, maar hoe je terugkaatst.

Bedrijfsplannen: een stapsgewijze handleiding

Verbeter een businessplan met stapsgewijze handleidingen over marketing, financiën, investeringen en het plannen van artikelen.

Hoe een businessplan te schrijven?

Essentiële tips en advies voor het schrijven van een businessplan om uw bedrijf te laten groeien.

Hoe start je een bar/club?

Wees de toast van de stad, het leven van het feest - en een succesvolle ondernemer? Ja. Je kunt het allemaal hebben als je een bar opent.

Hoe een restaurant te beginnen?

Of u nu fastfood, steak, pizza of koffie wilt serveren, begin uw restaurantreis naar het lanceren van uw eigen horecadienst.

Je gebruikt de telefoon niet genoeg en dat is een probleem

Stop alleen met sms'en en e-mailen.

Hoe start je een adviesbureau?

Leer hoe u uw eigen bedrijfsadviesbureau start. Effectieve strategieën voor bedrijfsadviseurs en zaken die u moet overwegen voordat u een adviseur wordt.