Schakel 'Pin to Start Menu' in voor mappen in Windows Vista / XP

Met het menu Start in Windows Vista en XP kunt u items bovenaan vastzetten voor snellere toegang tot uw favoriete toepassingen. Het probleem is dat je geen mappen aan het startmenu kunt vastpinnen, ook al zou dat erg handig zijn.

Er is een register-hack die u kunt doen om deze mogelijkheid ook voor mappen toe te voegen ... het is niet nieuw, maar nog steeds erg handig.

Handmatige registerhackOm dit contextmenu-item handmatig in te stellen, moeten we een item toevoegen aan het contextmenu met de rechtermuisknop. Open regedit.exe via het zoekvak van het startmenu en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexContextMenuHandlers

Eenmaal daar moet u een nieuwe sleutel maken met de naam {a2a9545d-a0c2-42b4-9708-a0b2badd77c8} zonder waarde.

enable-and-quot;pin-to-start-menu-and-quot;-for-folders-in-windows-vista-xp foto 1

Dat zou het enige moeten zijn dat u hoeft te doen. Als u dit wilt uitschakelen, verwijdert u gewoon de sleutel.

Downloadbare registerhack

Je kunt ervoor kiezen om gewoon de registerhackbestanden te downloaden en te gebruiken die ik onderaan dit artikel heb verstrekt. Nadat u het bestand hebt uitgepakt, ziet u twee registerbestanden:

  • EnablePinToStart.reg – Schakel het menu in
  • DisablePinToStart.reg - Schakel het menu uit (verwijdert de sleutel)

Pin gebruiken om menu te starten

Zoek de map die u aan uw startmenu wilt vastzetten, houd de Shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop op de map. U zult het nieuwe item voor Pin to Start Menu opmerken.

enable-and-quot;pin-to-start-menu-and-quot;-for-folders-in-windows-vista-xp photo 2

Nu zou uw map moeten worden vastgemaakt aan het startmenu ...

enable-and-quot;pin-to-start-menu-and-quot;-for-folders-in-windows-vista-xp photo 3

Ik vond dit erg handig als je het startmenu wilt gebruiken voor snelle toegang tot mappen.

Opmerking: deze tip werkt niet als u het klassieke startmenu gebruikt.

Download EnablePinToStart Register Hack

Meer verhalen

Opties voor versleutelen/ontsleutelen toevoegen aan Windows 7 / Vista-rechtsklikmenu

Als u de ingebouwde bestandscodering in Windows 7 of Vista gebruikt, bent u wellicht geïnteresseerd in het toevoegen van een optie aan het rechtsklikmenu om uw bestanden gemakkelijker te coderen en te decoderen, in plaats van het dialoogvenster met bestandseigenschappen te gebruiken.

Oplossing voor wanneer Windows Verkenner in Vista stopt met het weergeven van bestandsnamen

Als je een probleem hebt gehad waarbij Windows Verkenner in Vista besluit om plotseling te stoppen met het weergeven van de bestandsnamen in bepaalde mappen, heb je geluk, want het is een gemakkelijke oplossing.

Verberg schijven van uw computer in Windows 7 of Vista

Als u schijven in Deze computer hebt waar u nooit toegang toe hebt, zoals een USB-flashstation dat u uitsluitend voor ReadyBoost gebruikt, een diskettestation of een netwerkstation dat alleen voor een bepaald stuk software wordt gebruikt, wilt u misschien verberg eenvoudig de schijf van uw computer.

Klassieke VST-plug-ins voor thuisopname

Aangezien ik een gitarist ben en dol ben op computertechnologie, zou het niet goed zijn als ik geen enkele artikelen over thuisopname zou opnemen. Ik ben geenszins een expert op dit gebied. Muziek is een hobby voor mij en ik leer van de ervaringen van anderen en good old fashion trial and error.

Snelle tip: pas uw Excel 2007-werkbalk voor snelle toegang aan

Het nieuwe lint in Office 2007 kan even wennen zijn, dus de werkbalk Snelle toegang is een geweldige manier om uw meest gebruikte opdrachten op een enkele werkbalk te plaatsen terwijl u aan het lint went.

Automatiseer het toevoegen van bladwijzers aan del.icio.us

Ik gebruik del.icio.us om al mijn zelden gebruikte bladwijzers op te slaan, maar ik heb gemerkt dat browsen op tag gewoon niet erg efficiënt voor mij is. Ik gebruik altijd een volledige tekstzoekopdracht door mijn bladwijzers om te vinden wat ik zoek, dus waar ik echt naar op zoek ben, is een opslagoplossing met één klik vergelijkbaar met de

Omgaan met Windows Vista-tijdsynchronisatieproblemen

Veel mensen hebben problemen gemeld met het synchroniseren van hun klokken met de internettijdservers, vooral time.windows.com, dat een hoop problemen lijkt te hebben met de uptime. We zullen een paar tijdelijke oplossingen doornemen om dit probleem op te lossen.

Wijzig Outlook 2007 om de onderwerpregel boven de afzender weer te geven

Als u liever de onderwerpregel als de bovenste regel ziet wanneer u de verkorte weergave in Outlook gebruikt, kunt u een eenvoudige aanpassing maken om de onderwerpregel bovenaan en het van-adres onderaan weer te geven. Ik heb gemerkt dat dit helpt als je veel e-mails van dezelfde mensen ontvangt, omdat je kunt zien wat de

Bijlagen openen in Outlook 2007 via toetsenbord

Een lezer schreef een tijdje geleden of er een sneltoets was om bijlagen in Outlook te openen. Omdat deze gedachte al een aantal keer eerder bij me was opgekomen, zocht ik naar een manier om het te doen. Blijkt dat het eigenlijk vrij eenvoudig is, en ik weet zeker dat velen van jullie zich al realiseerden hoe dit te doen.

Automatisch afspelen uitschakelen in Windows Vista

De AutoPlay-opties van Windows Vista zijn een grote verbetering ten opzichte van Windows XP in termen van flexibiliteit, maar helaas zijn er zoveel opties dat het verwarrend kan zijn, vooral omdat er geen specifieke vermelding van USB-flashstations in de opties is.