Elon Musk plaagt Tesla Semi Truck, Pickup

Tesla-trucks komen eraan: dit najaar debuteert eerst een semi-truck, volgend jaar gevolgd door een pick-up.

Dat zegt Tesla-topman Elon Musk, die donderdag in een reeks tweets de plannen van het bedrijf voor vrachtwagens plaagde. Hij zei dat een semi-vrachtwagen in september klaar zal zijn en dat Tesla over 18 tot 24 maanden een pick-up zal onthullen.De line-up van Tesla, die de afgelopen jaren naar voren is gekomen als een maatstaf waarmee veel andere elektrische voertuigen worden vergeleken, bestaat momenteel uit de Model S-sedan en de Model X SUV. Die luxe voertuigen zullen ergens volgend jaar worden vergezeld door een Model 3 voor de massamarkt.

Een schema van 18 tot 24 maanden voor een Tesla-pick-up zou passen bij de ontwikkelingstijdlijn van Model 3 - het werd afgelopen voorjaar aangekondigd, de massaproductie zal naar verwachting deze zomer beginnen en de eerste leveringen zijn gepland voor medio 2018. Of Tesla zijn doelstellingen voor goedkopere auto's en een pick-up kan halen, hangt echter in grote mate af van zijn vermogen om het batterijontwerp en de productie te perfectioneren in zijn Gigafactory in Nevada, die naar verwachting pas volgend jaar de volledige capaciteit zal bereiken.

Verwant

  • Tesla P100D breekt acceleratierecordTesla P100D breekt acceleratierecord

De plannen van Tesla voor een semi-vrachtwagen zijn ook in lijn met de doelstellingen van het bedrijf, zoals Musk al zei toen hij afgelopen juli het masterplan van het bedrijf onthulde. De vrachtwagen zou elektrisch zijn en voorzien van zelfrijdende technologie.

'Wij geloven dat de Tesla Semi een substantiële verlaging van de kosten van vrachtvervoer zal opleveren, terwijl het de veiligheid verhoogt en het echt leuk maakt om te bedienen', schreef Musk in een blogpost die het masterplan beschrijft.

Grote vrachtwagens uitrusten met elektrische aandrijving en autonome technologie is misschien niet zo flitsend als werken aan zelfrijdende auto's, maar Tesla is een van de vele technologie- en autobedrijven die dit nastreven. Andere bedrijven die vrachtwagenontwerpen hebben laten drijven, zijn Uber, Amazon en Daimler.

Aanbevolen verhalen

Natuurlijk gebruikte Elon Musk een scheten eenhoorn om te pronken met een nieuwe Tesla-functie

De miljardair heeft affiniteit met wat sommigen als kinderachtige dingen zouden classificeren, en raad eens? Dat is geweldig.

Amazon plaagt snel en gratis boodschappen ophalen

Prime-leden kunnen straks naar een afhaallocatie rijden waar een medewerker zijn boodschappen in de auto laadt.