Eigenaar worden van een registersleutel in Windows 7

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 1

We hebben eerder geschreven over hoe u eigenaar kunt worden van bestanden en mappen in Windows 7, maar het kan voorkomen dat u eigenaar moet worden van of volledige toestemming moet geven voor bepaalde registersleutels. In dit artikel leest u hoe u dit doet.

OPMERKING: Zorg ervoor dat u een back-up van het register maakt voordat u wijzigingen aanbrengt in het register. We raden u ook aan een herstelpunt te maken dat u kunt gebruiken om uw systeem te herstellen als er iets misgaat.Om eigenaar te worden van een registersleutel, opent u de register-editor, als deze nog niet is geopend. Typ regedit in het vak Zoeken in het menu Start en druk op enter wanneer regedit.exe is gemarkeerd in de zoekresultaten. U kunt ook op de link regedit.exe klikken om de register-editor te openen.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 2

Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja om door te gaan.

OPMERKING: Mogelijk ziet u dit dialoogvenster niet, afhankelijk van uw instellingen voor Gebruikersaccountbeheer.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 3

Navigeer naar de sleutel waarvan u eigenaar wilt worden. Voor dit voorbeeld hebben we de volgende sleutel gekozen:

HKEY_CLASSES_ROOTDesktopBackgroundShellDisplay

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste sleutel en selecteer Machtigingen in het pop-upmenu.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 4

Klik in het dialoogvenster Machtigingen op Geavanceerd.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 5

Klik op het tabblad Eigenaar in het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen. Selecteer de naam van de eigenaar in de keuzelijst Eigenaar wijzigen in. Als u eigenaar wilt worden van alle subcontainers en objecten, schakelt u het selectievakje Eigenaar vervangen voor subcontainers en objecten in.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 6

Als u wilt dat elk onderliggend object (subsleutels) van het geselecteerde bovenliggende object machtigingen heeft die zijn overgenomen van het bovenliggende object, schakelt u het selectievakje Overneembare machtigingen van het bovenliggende object van dit object in. Als u wilt dat de machtigingen voor het geselecteerde bovenliggende object die van de onderliggende objecten vervangen, schakelt u het selectievakje Alle machtigingen voor onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object in. Klik op Toepassen om uw wijzigingen toe te passen.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 7

Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin u wordt gewaarschuwd dat alle subsleutels van het object, in dit geval de weergavesleutel, machtigingen van het object zullen erven. Klik op Ja als u dit wilt accepteren en verder wilt gaan.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 8

Klik op OK om het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen te sluiten.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 9

U keert terug naar het dialoogvenster Machtigingen. Selecteer de gewenste gebruikersnaam in de lijst Groeps- of gebruikersnamen en schakel het selectievakje onder de kolom Toestaan ​​in voor de rij Volledig beheer. Klik OK.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 10

Om de Register-editor te sluiten, selecteert u Afsluiten in het menu Bestand.

eigendom-van-een-registersleutel-in-windows-7 foto 11

OPMERKING: Wees voorzichtig wanneer u eigenaar wordt van registersleutels en deze wijzigt. Als u niet zeker weet wat u in het register doet, kunt u het beste niet experimenteren met het wijzigen van registersleutels.

Meer verhalen

Uit de doos met tips: Windows 8 Secure Boot verwijderen, apps starten vanuit Media Center en Windows-installaties versnellen

Een keer per week ronden we af en delen we uitstekende lezerstips met je. Deze week kijken we naar het verwijderen van de beperking op Secure Boot van Windows 8, een open source-oplossing voor het starten van apps vanuit Windows Media Center en een eenvoudige truc om Windows-installaties te versnellen.

Panoramische en portret Windows 7-thema's van fotograaf Andrei Niculescu [Dubbel thema]

Moe van hetzelfde oude thema op je bureaublad? Voeg dan een dubbele dosis goedheid toe met deze twee geweldige thema's van fotograaf Andrei Niculescu! Het eerste thema richt zich op panoramische uitzichten op buitenomgevingen in Roemenië...

Gebruik WolframAlpha als een veilige wachtwoordgenerator

Heb je een veilig wachtwoord nodig en ben je weg van je favoriete app voor wachtwoordbeheer? WolframAlpha, de wiskundige zoekmachine, kan direct een aanpasbaar veilig wachtwoord voor u genereren.

JustBeamIt maakt directe P2P-bestandsoverdracht in een handomdraai

U wilt een bestand verzenden, maar het is te groot voor e-mail, uw ontvanger weet niet hoe hij moet FTP-en en hij zit achter een beperkende firewall. JustBeamIt kan helpen: het bestand slepen en neerzetten en ze vervolgens de ...

Een systeemherstelpunt koppelen om een ​​enkel bestand te herstellen

Heb je ooit een bestand uit het verleden willen herstellen, maar heb je geen goede manier om het te doen? Met Systeemherstel Verkennen kunt u een momentopname van Systeemherstel koppelen en door een eerdere kopie van uw hele schijf bladeren.

Vraag het de lezers: hoe biedt u computerhulp op afstand?

We zijn er allemaal geweest; een vriend, collega of familielid belt ons met een computerprobleem en er is gewoon geen goede manier om het te diagnosticeren op basis van hun lukrake beschrijving alleen. Als je in die situatie zit, hoe help je dan? Welke hulpmiddelen gebruik je?

Leer hoe u de documentkaart in Word 2007 gebruikt

De Document Map in Word 2007 biedt gemakkelijke navigatie in lange documenten. U kunt door uw document springen op koppen of pagina's. Het biedt ook een overzicht in vogelvlucht van de structuur van uw document.

Hergebruik een IKEA Swing Arm-lamp in een webcamboom

Voor videochat is het zinvol om uw webcam op uw monitor te monteren. Voor het vastleggen van uw doe-het-zelf-projecten en andere opnames is echter een giekarm in orde. Deze slimme doe-het-zelf-hack verandert een IKEA-lamp van $ 9 in een functionele camera-boom.

PlayStation Network opnieuw gecompromitteerd; Grimmige herinnering: u hebt sterke en gevarieerde wachtwoorden nodig

Vorige week werd het PlayStation-netwerk opnieuw geschonden - meer dan 93.000 Amerikaanse en Europese accounts werden illegaal geopend. Het is nog een herinnering dat we allemaal sterke en gevarieerde wachtwoorden zouden moeten gebruiken. Lees verder voor een opfrissing.

Online veiligheid: wie zegt dat Macs geen virussen krijgen?

Veel mensen zeggen: maak je geen zorgen over virussen, koop gewoon een Mac. Is dit advies op het niveau? Laten we eens kijken naar de geschiedenis van Macintosh-beveiliging en leren wat we van de Mac kunnen.