Eerste ronde van Ubuntu 14.10 Beta-releases zijn nu beschikbaar om te downloaden

Ubuntu 14.10 heeft zojuist de volgende stap gezet in de richting van een definitieve release deze week met de beschikbaarheid van de eerste ronde van bèta's. Er zijn zes reguliere UI-smaken en een alternatieve Kubuntu desktop UI-versie beschikbaar om te downloaden, dus pak een stapel lege dvd's en bereid je voor op een weekend vol testplezier!

Opmerking: de eerste bèta van de reguliere Unity UI-versie van Ubuntu zal pas op 25 september beschikbaar zijn (tijdens de tweede 14.10 bètafase).De versies die in deze releaseronde beschikbaar zijn om te downloaden zijn: GNOME, Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, Kylin en Ubuntu Cloud Image. Als je echt zin hebt in wat testplezier, dan wil je misschien de nieuwe Kubuntu Plasma 5 Desktop Edition proberen (gelinkt onder de standaard Kubuntu-release hieronder)!

Download Ubuntu GNOME 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1

Download Kubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1

Download Kubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1 – Plasma 5 Desktop UI Edition Opmerking: alleen 64-bits versie.

Download Xubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1

Download Lubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1

Download Ubuntu Kylin 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1

Download Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) Beta 1 – Cloud Image Opmerking: De Ubuntu Cloud Image kan worden uitgevoerd op uw persoonlijke Ubuntu Cloud, of worden gewijzigd, opnieuw gebundeld en geüpload naar Amazon EC2.

[via OMG! Ubuntu! en BetaNieuws]

Meer verhalen

Geek Trivia: Om welke vreemde behandeling zijn kuuroorden in de voormalige Sovjetstaat Azerbeidzjan beroemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een extra monitor aan uw laptop toevoegen

Opstellingen met meerdere monitoren op desktopcomputers zijn vrij eenvoudig: als u over de poorten en de juiste kabels beschikt, bent u aan het werk. Extra schermruimte toevoegen aan uw laptop kan echter een stuk lastiger zijn. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u kunt genieten van extra schermruimte op uw laptop nee

Hoe OneDrive toe te voegen aan het menu Verzenden naar context in Windows 7 of 8.1

Een gratis OneDrive-account biedt 15 GB online opslagruimte en geeft je toegang tot bestanden vanaf meerdere apparaten, zoals een pc, een smartphone en een tablet. U kunt eenvoudig bestanden naar uw OneDrive-account kopiëren met behulp van het menu Verzenden naar in Windows Verkenner.

Wat is het verschil tussen Main, Restricted, Universe en Multiverse op Ubuntu?

Ubuntu biedt vier verschillende softwarebronnen, allemaal officieel: Main, Restricted, Universe en Multiverse. Main en Restricted worden volledig ondersteund door Canonical, terwijl Universe en Multiverse niet de ondersteuning krijgen die je zou verwachten.

Geek Trivia: de eerste komische superheld die op het witte doek verscheen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Windows en 10 opnieuw opstarten met alleen het toetsenbord

Iedereen weet dat je om Windows af te sluiten altijd op de Start-knop moest klikken... maar wat als je niet wilt klikken? Wat als je muis kapot is of je je gewoon lui voelt en niet wilt reiken? Hier leest u hoe u Windows 8 opnieuw kunt opstarten of afsluiten met alleen het toetsenbord.

Hoe de DNS-cache op Mac OS X te resetten

Het gebeurt niet vaak voor gewone gebruikers, maar soms moet een website of service hun IP-adres wijzigen en is de lokale cache van uw computer onjuist. Wanneer u een serverbeheerder of programmeur bent, gebeurt dit de hele tijd.

Kan een langeafstands-wifi-verbinding werken als het ene uiteinde geen high-gain antenne gebruikt?

Wanneer u een Wi-Fi-verbinding met groot bereik opzet, wilt u er zeker van zijn dat uw verbinding zo solide mogelijk is, maar kunt u een combinatie van antennetypes gebruiken of moet u alleen met high-gain gaan? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: het equivalent van de zoekmachine van de 555 telefoonnummers die op televisie en in film worden gezien?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de toegift: acht pond internetradio-goedheid en fantastisch geluid

Als het gaat om radio's met internettoegang, is er veel nodig om op te vallen. Vandaag bekijken we de Grace Digital Encore, een stevige kleine Wi-Fi-radio met enorm geluid, doodeenvoudige installatie en zelfs smartphone-ondersteuning. Lees verder terwijl we een rondleiding volgen en het uitproberen.