Het simpele wat je kunt doen om jezelf te bewijzen, volgens een groene baret

Om een ​​goede reputatie op te bouwen, moet u hard werken, gewetensvol en attent zijn en al uw deadlines halen.

'Dat zijn allemaal geweldige dingen en waar je naar moet streven', zegt voormalig sergeant-majoor (gepensioneerd) Karl Erickson. 'Maar aan de andere kant hebben ze allemaal tijd nodig om zich te bewijzen aan je collega's en klanten.'

Erickson zegt dat hij gelooft dat je één ding kunt doen dat schreeuwt: Dit is een persoon met wie ik wil werken voor elk van de honderden mensen waarmee je dagelijks of wekelijks in contact komt. Het is een tactiek die veel grote leiders toepassen. Het is eenvoudig, het is gratis en het is effectief: wees op tijd.'Kom niet vijf minuten te laat. Kom niet een kwartier te vroeg. Kom op tijd', zegt hij.

Zoals veel van de tactieken die hij in columns voor Entrepreneur heeft gedeeld (vind ze hier allemaal), leerde hij deze eenvoudige les in het leger:

'Als Special Forces-operator raakte het me echt toen ik uit een helikopter stapte en met een piloot door de hanger liep. Hij was piloot bij het 160e SOAR (Special Operations Aviation Regiment). Zij zijn degenen die met de zwarte helikopters vliegen die je kent van de inval van Bin Laden. Ze zijn de beroemdste en meest gerespecteerde helikoptereenheid ter wereld. Nu stond er in grote letters op de muur van de hangar 'Plus/Minus 30 seconden of helemaal niet'. Dus ik zei: 'Jullie zijn op tijd, begrepen.' De piloot hield me tegen, greep me bij de arm en zei: 'Nee, het is belangrijker dan dat. Ik wil dat je echt begrijpt hoe belangrijk dit voor ons is. Ik wil dat jullie operators op de grond weten dat als je midden in een vuurgevecht zit en als we je vertellen dat we je twee minuten na middernacht op een bepaalde plek zouden ophalen, we er twee minuten na middernacht zullen zijn. Dus als er kogels om je heen vliegen en je radio het niet doet, kun je erop vertrouwen dat je letterlijk de opening in kunt rennen en binnen een raam van 30 seconden zal er een helikopter zijn om je uit de brand te helpen.

De piloot bewees hoe serieus hij dit nam tijdens een trainingsmissie die Erickson een paar maanden later uitvoerde. 'We maakten midden in de nacht een helikoptervlucht van vijf uur door de woestijn van Nevada. Er waren weersproblemen, we waren in en uit aan het weven, ze konden niet landen waar ik wilde dat ze zouden landen, maar toen we uiteindelijk uitstapten, keek ik op mijn horloge, ze waren minder dan 60 seconden van hun doel af. En door mij waren ze alleen ‘te laat’.

Dat is wat de 160e onderscheidt van elke andere helikoptereenheid ter wereld, zegt Erickson. Het is niet dat ze meer wapens dragen of zo - het is dat ze zo betrouwbaar zijn.

En dat, zegt hij, is wat jou een voorsprong op andere mensen zal geven.

Het nadeel van te laat komen is gemakkelijk te begrijpen, maar het probleem met te vroeg zijn? 'Denk er eens over na, als je vroeg op een etentje of een vergadering komt, irriteer je mensen of lijk je overdreven angstig', zegt hij. 'In het bedrijfsleven laat het ook zien dat je tijd te verliezen hebt door alleen maar te zitten wachten. Niets van dat alles is goed.'

'Denk aan een loodgieter of elektricien', vervolgt Erickson. 'Je hebt iets in huis dat gerepareerd moet worden, er staan ​​tientallen mensen in het telefoonboek. Maar er een vinden die betrouwbaar is en altijd verschijnt als hij zegt dat hij dat zal doen? Dat is de roze eenhoorn daar. Je vindt die vent en je laat hem nooit meer gaan. Je belt die man altijd. En evenzo, als je die reputatie in je vakgebied opbouwt, zullen klanten en partners jou ook tot hun vaste aanspreekpunt maken.'

Dan Bova

Dan Bova is de hoofdredacteur van alle digitale inhoud op Entrepreneur.com. Hij werkte eerder bij Jimmy Kimmel Live, Maxim en Spy magazine. Momenteel schrijft hij een wekelijkse humorcolumn voor The Journal News.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Vliegende koeriersdrone kan tot aan je deur rijden

U hoeft niet naar het gazon te lopen om uw pakket op te halen.

Deze 8K 'VR'-rit is het gekste dat ik heb gezien op SXSW

Het is een manier om te pronken met video met een hoge resolutie, maar duidelijk niet de beste manier.

4 manieren waarop Nintendo Switch kan verbeteren om te bewijzen dat twijfelaars ongelijk hebben

Nintendo Switch belooft gamers een unieke thuis- en draagbare game-ervaring, maar een handvol zeurende problemen moeten worden aangepakt om de op hun hoede te trekken.

De simpele reden waarom ondernemers de wankele, unsexy wereld van B2B omarmen

Moet jij de overstap maken?