Eenvoudig opmaakcodes in Word 2010 bekijken met CrossEyes

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-woord-2010-met-kruisogen foto 1

Bent u vanuit WordPerfect overgestapt naar Microsoft Word? Herinnert u zich de functie Reveal Codes in WordPerfect die het zo gemakkelijk maakte om precies te zien hoe uw document was opgemaakt? Welnu, je kunt die functie nu in Word krijgen met behulp van een gratis tool genaamd CrossEyes.

OPMERKING: CrossEyes werkt in Word 2010 en eerder, maar niet in Word 2013.Met CrossEyes kunt u gemakkelijk problemen met de opmaak van documenten in Word identificeren en oplossen. Nooit meer raden hoe uw document is opgemaakt.

Download CrossEyes via de link aan het einde van dit artikel. Installeer de invoegtoepassing volgens de instructies in de installatiewizard.

Zodra CrossEyes is geïnstalleerd, opent u Word. Als u het onderstaande beveiligingswaarschuwingsbericht ziet dat aangeeft dat macro's zijn uitgeschakeld, klikt u op Inhoud inschakelen. Zonder dit te doen, zal CrossEyes niet werken.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 2

Klik op het tabblad Invoegtoepassingen.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-woord-2010-met-kruisogen foto 3

Klik op CrossEyes in het gedeelte Aangepaste werkbalken van het tabblad Invoegtoepassingen.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 4

Aanvankelijk wordt het dialoogvenster Tips weergegeven. Als u dit dialoogvenster niet elke keer wilt zien wanneer u CrossEyes activeert, schakelt u het selectievakje Tips weergeven bij opstarten uit. Klik op Sluiten om het dialoogvenster te sluiten.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 5

Om CrossEyes te demonstreren, openen we de zelfstudie die bij de invoegtoepassing wordt geleverd. Klik op de CrossEyes-menuknop om toegang te krijgen tot de opties voor CrossEyes of druk op Ctrl + M.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 6

Selecteer Zelfstudie in het pop-upmenu.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 7

De zelfstudie wordt geopend in Word.

OPMERKING: Wanneer de zelfstudie wordt geopend, wordt het deelvenster CrossEyes onder aan het Word-venster gesloten. Om CrossEyes opnieuw te openen, volgt u de bovenstaande stappen opnieuw.

Merk op dat de opmaak in kleur wordt weergegeven, rond de tekst waarop het van toepassing is, net als de Reveal-codes in Word Perfect.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 8

Er zijn bijvoorbeeld twee alinea's onder Voorbeeld 2 in de zelfstudie die er precies hetzelfde uitzien. Als u echter naar de opmaak in CrossEyes kijkt, ziet u dat de ene is opgemaakt met Kop 1 en de andere er zo uitziet, maar in feite handmatig is opgemaakt om er hetzelfde uit te zien.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 9

Er zijn opties die u in CrossEyes kunt instellen om het aan te passen. Klik op de CrossEyes-menuknop en selecteer Opties.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 10

OPMERKING: U kunt ook op de knop Opties op de CrossEyes-werkbalk klikken of op Alt + O drukken (de hoofdletter O, niet nul).

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 11

Op het tabblad Detailopties kunt u specificeren welke details moeten worden weergegeven, waar alinea-eigenschappen moeten worden weergegeven en hoe veldcodes moeten worden weergegeven.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-word-2010-met-kruisogen foto 12

Op het tabblad Uiterlijk kunt u de kleuren wijzigen die worden gebruikt om de verschillende opmaakcategorieën weer te geven, het lettertype dat moet worden gebruikt voor de opmaakcodes en de breedte van het dakje.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-woord-2010-met-kruisogen foto 13

Op het tabblad Algemeen kunt u de sneltoets wijzigen die wordt gebruikt om te schakelen tussen het Word-document en het CrossEyes-paneel. U kunt ook de Standaardweergave selecteren en Logboekregistratie inschakelen.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-woord-2010-met-kruisogen foto 14

Om het CrossEyes-paneel te sluiten, klikt u op de X-knop in de rechterbovenhoek van het paneel.

gemakkelijk-bekijken-opmaakcodes-in-woord-2010-met-kruisogen foto 15

U kunt ook dubbelklikken op een opmaakcode in het CrossEyes-paneel om het dialoogvenster te openen dat wordt gebruikt om die opmaak te wijzigen.

Download CrossEyes van http://www.levitjames.com/Products/CrossEyes.aspx.

Meer verhalen

Hoe u de DRM van uw Kindle-e-boeken kunt verwijderen voor plezier en archivering op verschillende apparaten

Je bent geen Jolly Roger vliegende piraat, je bent gewoon iemand die een back-up wil maken van de e-boeken waarvoor ze hebben betaald en ze wil lezen op de apparaten waarop ze ze willen lezen. Volg mee terwijl we je laten zien hoe je je Kindle-boeken kunt bevrijden.

IT Geek: monitor netwerkapparaten met SNMP (Simple Network Management Protocol)

Heeft u ooit moeten weten wat een extern apparaat denkt dat de waarde van een metriek is? HTG legt uit wat het Simple Network Management Protocol (SNMP) is en hoe je het kunt gebruiken om netwerkapparaten te monitoren.

Wat doet mijn BIOS na het opstarten?

Zodra uw computer het opstartproces heeft voltooid en u stevig in het besturingssysteem zit te zoemen, kan het BIOS dan nog iets doen?

Wat is UEFI en hoe verschilt het van BIOS?

Hoewel de meeste mensen misschien bekend zijn met het BIOS van een pc, weten ze misschien niet wat het is of wat het doet. Aangezien UEFI klaar staat om zijn plaats in te nemen, laten we eens een terugblik op deze twee technologieën nemen.

Hoe heet de tekst voor de opdrachtregel?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Raspberry Pi Camera Board nu beschikbaar voor aankoop

Als je een Raspberry Pi-liefhebber bent, dan zul je dol zijn op dit laatste nieuws. Cameraborden zijn nu beschikbaar om toe te voegen aan je favoriete Raspberry Pi-apparaat en we hebben de links die je nodig hebt om meer te weten te komen over de nieuwste hardware-goedheid en waar je de nieuwe borden kunt kopen.

Selectief mappen synchroniseren van uw SkyDrive naar uw pc

Windows 8 wordt geleverd met een ingebouwde SkyDrive-app, maar u kunt geen bestanden toevoegen aan uw SkyDrive-account. Daarvoor hebben we de Desktop SkyDrive-app die ook een handige selectieve synchronisatiefunctie heeft.

30+ webgebaseerde alternatieven voor traditionele desktop-apps voor Chromebooks en pc's

Of u nu een Chromebook gebruikt of gewoon geïnteresseerd bent in het overschakelen van geïnstalleerde desktop-apps naar browsergebaseerde apps, webgebaseerde software kan veel van de programma's die mensen op hun computers gebruiken vervangen - en kan deze vaak verbeteren.

Hoe Citrix-Xen VM's gratis te herstellen met Xen-Phoenix (Bash)

Heeft u ooit de behoefte gehad om uw Citrix-Xen VM's in bulk te herstellen voor een noodhersteloplossing (DR), of gewoon om te testen of uw back-ups werken? HTG legt uit hoe je Xen-Phoenix, een gratis bash-script, kunt gebruiken voor het herstellen van VM's.

Verdedig je koninkrijk tegen invasie door kwaadaardige hordes in Kingdom Rush

Ben je dol op old school torenverdedigingsspellen? Maak je dan klaar om oorlog te voeren tegen binnenvallende hordes goblins, orcs, trollen, kwaadaardige tovenaars en meer in Kingdom Rush! Dit klassieke spel stelt je strategische plannings- en denkvaardigheden op de proef terwijl je werkt om stad na stad te verdedigen tegen de toekomst