Het eenvoudige envelopsysteem voor het bijhouden van financiële gegevens

Foto door ollily

Maak je geen zorgen over het feit dat je niet de tijd hebt om al je financiële transacties moeizaam in een ingewikkeld spreadsheet of programma in te voeren. Het envelopsysteem voor het bijhouden van financiële gegevens is onderhoudsarm, kosteneffectief en eenvoudig in korte tijd te implementeren. Het enige wat je nodig hebt zijn wat enveloppen, een elastiekje, een pen, een scherp voorwerp, een markeerstift, een opbergdoos, een uur aan het einde van de maand en alle bonnetjes van de maand.Het envelopsysteem is een eenvoudige en leuke manier om uw bonnen op te slaan, te ordenen en op te slaan en om betrouwbare financiële gegevens bij te houden.

Stap 1: Bewaar al uw bonnen gedurende de maand

Ontvang de hele maand een ontvangstbewijs voor elke aankoop die u doet. Als een kassier u uw kwitantie niet geeft, vergeet dan niet om te vragen. Wanneer u online aankopen doet, zorg er dan voor dat u de bonnen onmiddellijk afdrukt. Als je kunt, print ze dan uit op dun papier en formatteer ze zodat ze qua vorm en grootte vergelijkbaar zijn met normale bonnen.

Bewaar je bonnetjes in je portemonnee totdat ze overlopen en gooi ze dan thuis in een daarvoor bestemde envelop. Zorg ervoor dat u de envelop labelt als Huidige ontvangstbewijzen en bewaar deze op een veilige en gemakkelijk toegankelijke locatie.

Stap 2: Organiseer uw ontvangsten aan het einde van de maand

Voordat u uw administratie overzichtelijk kunt bewaren, moet u de bonnen ordenen. En voordat u ze kunt ordenen, moet u elke bon afzonderlijk voltooien.

Doorloop ze allemaal en markeer:

  • De datum
  • Het totale uitgegeven (of terugbetaalde) bedrag
  • Het type transactie (bijv. contant, debet, cheque, cadeaubon)

Zorg ervoor dat u een lichtgekleurde markeerstift gebruikt, zodat de inkt van de bon nog zichtbaar is. Sommige bonnen hebben zeer lichte inkt die vervaagt als er eenmaal overheen is gemarkeerd. Markeer in dat geval gewoon onder de informatie in een rechte lijn, zodat deze niet in de informatie overloopt.

Na het markeren, noteert u indien nodig rechtstreeks op de bonnen:

  • Noteer fiscaal aftrekbare uitgaven die zakelijk of voor een goed doel kunnen zijn
  • Noteer retouren, waarom ze zijn gemaakt, hoeveel geld is terugbetaald en de nieuwe netto-totalen
  • Label eventuele bonnen waarvan het niet meteen duidelijk is waar de aankoop is gedaan, aan wie deze is gedaan of waarom deze is gedaan
  • Noteer alle overige aantekeningen die u zullen helpen een betere administratie bij te houden, mogelijk toekomstige rendementen te maken, in de toekomst te budgetteren en een betere consument te zijn (bijv. )

Als je merkt dat er op een bepaalde bon niet genoeg ruimte is om deze aantekeningen te maken, schrijf ze dan op een klein stukje papier en niet het aan de achterkant van de bijbehorende bon. Zorg ervoor dat u een herinnering op het ontvangstbewijs zelf schrijft om te verwijzen naar de extra opmerkingen op de volgende pagina.

Dit is hoe een definitief ontvangstbewijs eruit zou moeten zien (merk op dat het een nietje is voor andere ontvangstbewijzen eronder):

Als u klaar bent met het maken van aantekeningen, ordent u de batch in chronologische volgorde en niett u deze. Als alternatief kunt u een paperclip gebruiken. Het maakt niet uit of u in plaats daarvan de omgekeerde chronologische volgorde gebruikt (met de meest recente bonnen bovenaan), maar wat u ook kiest - houd het consistent. Anders zul je later moeite hebben om individuele bonnen te vinden wanneer je moet schakelen tussen twee verschillende bestelsystemen.

Stap 3: Bewaar uw bonnen met enveloppen en dozen

Nadat u de maandelijkse batch bonnen hebt voorbereid, plaatst u deze in een envelop. Het kan zijn dat u enkele bonnen moet omvouwen, zodat de batch past. Overweeg om een ​​envelop een kleurcode te geven voor het seizoen of de maand als dat je helpt georganiseerd te blijven.

Vouw vervolgens de envelop dicht (zonder hem te verzegelen) en draai hem om. Gebruik een zwarte of donkergekleurde stift om de envelop te labelen. Volg het onderstaande voorbeeld, met de maand en het jaar in de linkerbovenhoek, of label op een manier die voor u gemakkelijker is om mee te werken.

Zodra u meer dan een maand heeft verzameld, stapelt u de enveloppen in chronologische volgorde op elkaar (houd deze in overeenstemming met de volgorde die u hebt voor de daadwerkelijke bonnen). Doe een elastiekje om de bundel.

Aan het einde van het jaar heb je al je financiële administratie gebundeld in twaalf enveloppen. Over meerdere jaren verzamel je meerdere bundels.

Bewaar je enveloppenbundels in een doos. Bewaar de doos op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plaats. Na verloop van tijd kun je meerdere dozen verzamelen, die gemakkelijk te stapelen en op te bergen zijn. En elke keer dat u uw financiële gegevens moet raadplegen, zijn ze gemakkelijk te vinden en te openen.

Het is ideaal om een ​​visueel aantrekkelijke doos te gebruiken die uw financiële doelen vertegenwoordigt. De doos in het onderstaande voorbeeld toont comfortabele stoelen op een ontspannen strandtafereel, aangezien meer vakantietijd een maatstaf is voor financieel succes.

Met het eenvoudig te implementeren envelopsysteem kunt u met weinig moeite al uw financiële administratie op één plek bewaren. En je kunt het leuk houden door gekleurde pennen, markeerstiften en enveloppen te gebruiken, en een visueel aantrekkelijke doos die je gefocust houdt op financieel succes!

Meer verhalen

Herinneringen voor gebeurtenissen ontvangen terwijl u video's bekijkt in Windows 7 Media Center

Als u Windows 7 Media Center gebruikt, kunt u de tijd uit het oog verliezen bij het kijken naar uw favoriete films of tv-programma's. Vandaag kijken we naar de Remin Me plug-in die een herinneringsbericht zal weergeven.

PHP installeren op IIS 6 voor Windows Server 2003

Een van de meest populaire ontwikkelplatforms op het web is PHP, dat veel populaire applicaties en sites mogelijk maakt, zoals Facebook, WordPress en Joomla. Hoewel de meeste van deze systemen zijn ‘ontworpen’ om te worden gebruikt op een Linux-systeem met de Apache Web Server, kunt u PHP-applicaties implementeren via IIS 6 op

Laat uw Windows 7-pc eruitzien als Mac OS X Leopard

Wilt u uw Windows 7-thema meer op Mac OS X laten lijken? Hier is een thema dat precies dat kan, zolang je al een gehackt uxtheme hebt.

Hoe installeer ik Windows Home Server Beta Vail op VMware Workstation

Als je een Windows Home Server-liefhebber bent, wil je waarschijnlijk de nieuwe versiecode met de naam Vail testen. Je hebt misschien geen extra box om het op te testen, dus hier bekijken we hoe je het op VMware Workstation kunt installeren.

Snelle en eenvoudige videobewerking met de YouTube Editor

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om basisbewerkingen uit te voeren en muziek toe te voegen aan je YouTube-clips? Vandaag zullen we bekijken hoe u de video-editor van YouTube kunt gebruiken.

Snelle tip: games uitschakelen in Windows 7

Als je tevreden bent met de functies in Windows 7, maar geen gebruik vindt voor de standaard meegeleverde games, kunnen ze worden uitgeschakeld. In deze snelle tip laten we je zien hoe het moet.

Sla de laatst uitgevoerde opdracht op in een bestand

Heb je ooit een heel lang commando getypt, besefte dat het geweldig werkte en wilde je het vervolgens in een bestand opslaan? Er is een eenvoudige bash-truc die je kunt gebruiken om precies dat te doen.

Maak geweldige screenshots van webpagina's in Chrome

Wilt u geweldige schermafbeeldingen van een webpagina maken, deze van aantekeningen voorzien en deze delen, allemaal vanuit Chrome? Hier leest u hoe u het kunt doen met de Awesome Screenshot-add-on.

Zorg ervoor dat Microsoft Security Essentials bijgewerkte definitiebestanden heeft

Als u een nieuwe gebruiker van Microsoft Security Essentials bent, is het misschien niet duidelijk hoe u definitiebestanden handmatig of automatisch kunt bijwerken. Hier laten we u enkele methoden zien die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat MSE altijd up-to-date is.

OneNote 2007-notitieblokken importeren in Evernote

Wil je je notities uit OneNote 2007 importeren in Evernote? Hier leest u hoe u dit kunt doen zonder uw bestaande gegevens in OneNote te verliezen.