Integreer eenvoudig Creative Commons-licenties om Office 2007-documenten te beschermen

Misschien kom je op een formule die daadwerkelijk bewijst dat de relativiteitstheorie helemaal verkeerd is. Misschien heb je een bestverkopende roman geschreven in Word 2007. Je wilt er beslist een beschermende licentie aan koppelen. in ons digitale tijdperk is er een enorme hoeveelheid ideeën, creatieve geschriften en muziek binnen handbereik. Het is erg belangrijk om uw werk te beschermen. De Creative Commons-invoegtoepassing voor Office 2007 maakt het u gemakkelijk.

Eerst moet u de Creative Commons-invoegtoepassing voor Office 2007 downloaden. Zorg ervoor en selecteer de juiste toepassingen die u in de invoegtoepassing wilt opnemen. Om het later niet te hoeven installeren, selecteert u gewoon alle drie.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 1Nadat u de invoegtoepassing hebt geïnstalleerd, start u Word opnieuw op en krijgt u de volgende melding. Ga je gang en klik op Installeren.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 2

Nu ziet u een nieuw tabblad op het lint met de naam Creative Commons.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 3

In dat tabblad wilt u klikken op Licentie en Nieuwe licentie. Het pictogram ernaast geeft alleen aan dat het document nog geen licentie heeft.

gemakkelijk-insluiten-creatieve-commons-licenties-om-office-2007-documenten-te-beschermen foto 4

Er verschijnt een scherm waarin u het type CC-licentie kunt selecteren dat u aan het document wilt koppelen. Ga voor meer informatie over het kiezen van het juiste type licentie voor uw werk naar CreativeCommons.org. U wordt ook gevraagd of u wijzigingen of commercieel gebruik van uw werk wilt toestaan.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 5

Nadat u alle keuzes over de licentie heeft gemaakt, kunt u besluiten deze te behouden zoals deze is of te verwijderen. Ik ga de licentie selecteren die ik zojuist via de wizard heb gemaakt.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 6

U krijgt dan een visueel beeld van het CC-pictogram dat u naar een geschikte plaats in het document kunt verplaatsen. Voor dit geval heb ik het aan het einde van het werk gezet.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 7

De hyperlink verwijst naar de locatie van de licentie op CreativeCommons.org.

gemakkelijk-embed-creative-commons-licenties-to-protect-office-2007-documenten foto 8

Als u de CC gebruikt om veel van het werk dat u in Office 2007 maakt te beschermen, is dit een geweldige toevoeging!

Meer verhalen

Pictogrammen in Win7 / Vista instellen om te openen met een enkele klik in plaats van dubbelklikken

Een van onze lezers schreef gisteren met de vraag hoe je Windows 7 of Vista kunt instellen om bestanden en mappen met een enkele klik te openen, en ik realiseerde me dat dit iets was waar ik nog nooit eerder over had geschreven, dus ik dacht dat ik het zou opschrijven.

Tekens en symbolen invoegen in Excel

Vaak zullen we symbolen en karakters anders dan de standaard willen invoeren. Mogelijk doet u zaken in Europa en moet u euro's of andere symboliek invoeren in Excel-sheets. We kunnen dit gemakkelijk bereiken in Excel 2007.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 5: Uw nieuwe computer tweaken

Nu we onze computer in elkaar hebben gezet, het BIOS hebben ingesteld en Windows hebben geïnstalleerd, is het tijd om aan de slag te gaan met het aanpassen van onze nieuwe computer. In de laatste aflevering van deze serie ga ik de basisconfiguratie en softwareaanpassingen bespreken die u moet gebruiken om uw computer veilig te houden,

Zoek uw Internet Explorer-favorieten vanuit IE in Vista of XP

Na het schrijven van de methode voor het doorzoeken van uw Internet Explorer-favorieten met de ingebouwde zoekmachine van Vista, wees een andere van onze geweldige forumgebruikers op een freeware-hulpprogramma waarmee u uw IE-favorieten rechtstreeks vanuit de browser zelf kunt doorzoeken.

Maak een snelkoppeling om uw IE-favorieten te doorzoeken met Windows 7 of Vista Search

Een van onze geweldige forumleden vroeg gisteren hoe je door je Internet Explorer-favorieten kunt zoeken, wat me aan het denken zette... als je Windows 7 of Vista gebruikt, is het net zo eenvoudig als het maken van een opgeslagen zoekmap.

Hoe het pictogram voor gedeelde documenten van mijn computer te verwijderen in Windows XP

Heb je je ooit afgevraagd hoe je gedeelde documenten uit je Mijn computer-venster in Windows XP kunt verwijderen? Als je die functie niet gebruikt, lijkt het nogal dwaas om ruimte op het scherm te verspillen terwijl je eigenlijk alleen maar je harde schijf of flashstation wilt openen.

Downloadgeschiedenis automatisch wissen in Firefox

Een ding dat me irriteert aan Firefox is wanneer het downloadvenster verschijnt met alle eerdere downloads. Ik weet zeker dat deze functie voor sommigen van pas kan komen en een gewaardeerde functie moet zijn omdat je ze kunt doorzoeken, maar ik herinner me meestal wat ik download, wanneer ik het download, en

Schakel de irritante 'Deze pagina heeft een niet-gespecificeerd potentieel beveiligingsrisico' uit bij het gebruik van bestanden op een netwerkshare

Het probleem wordt erger... als u bestanden uit de map probeert te slepen/kopiëren, krijgt u de foutmelding Wilt u bestanden uit deze zone verplaatsen of kopiëren?

Gebruik Tweak UI om automatisch in te loggen op XP

Een van de ergernissen die sommige mensen met XP hebben, is dat ze telkens moeten inloggen als je opnieuw opstart. Begrijp me niet verkeerd, als je een computer hebt die voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is, met die eerste beveiligingslaag als deze van vitaal belang is. Het komt echter vaak voor dat u de enige bent die de hoofdgebruiker van uw

Gebruik Ubuntu Live-cd om een ​​back-up te maken van bestanden van uw dode Windows-computer

Als je ooit om hulp hebt gevraagd met je Windows-computer die niet meer opstart, is je waarschijnlijk verteld om een ​​back-up van al je gegevens te maken en vervolgens opnieuw te installeren ... maar als je niet kunt opstarten, hoe kun je dan bij je gegevens komen? Dat is de vraag die we vandaag zullen beantwoorden.