Verander eenvoudig audiobestandsindelingen met XRECODE

Ben je ooit het probleem tegengekomen dat je muziekbestanden hebt die niet compatibel zijn met je draagbare of software-muziekspeler? Als dat zo is, zullen we vandaag XRECODE bekijken, een krachtig gratis hulpprogramma voor het converteren van bijna elk formaat naar een ander.

Bij het installeren van het hulpprogramma is een functie die erg handig is, het toevoegen aan het contextmenu om eenvoudig afzonderlijke audiobestanden te converteren.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 1Laten we eens kijken naar het converteren van een AAC-bestand naar mp3, klik gewoon met de rechtermuisknop op het AAC-bestand en ga naar Verzenden naar en XRECODE om het bestand te openen.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 2

Kies vervolgens MP3 en vervolgens de knop Instellingen.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 3

Kies nu de gewenste bitrate-instellingen voor het bestand en vervolgens OK.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 4

Dit brengt u terug naar het hoofdscherm om op Start te klikken en de conversie te starten.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 5

Als je een dual-core CPU hebt, beschikt deze over Parallel Processing voor snelle conversies van meerdere bestanden tegelijk. Ik kon in minder dan anderhalve minuut 7 AAC-bestanden naar MP3 converteren.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 6

Bekijk enkele van de mogelijkheden voor bestandsconversie, er staat een volledige lijst op hun site.

M4A naar WMA, M4A naar OGG, M4A naar WAV, M4A naar FLAC, M4A naar APE, M4A naar AAC

FLAC naar MP3, FLAC naar WMA, FLAC naar OGG, FLAC naar WAV, FLAC naar APE, FLAC naar AAC

RealAudio (ra, rm) naar WMA, RealAudio (ra, rm) naar OGG, RealAudio (ra, rm) naar WAV

OGG naar MP3, OGG naar WMA, OGG naar WAV, OGG naar FLAC, OGG naar APE, OGG naar AAC

XRECODE biedt veel conversiemogelijkheden en alles converteert ook snel met geweldige kwaliteit. Een ander ding dat u kunt doen, is een videobestand openen en de audio converteren naar elk aangeboden formaat. Hoewel het niet in de bovenstaande lijst wordt weergegeven, kon ik een cd-bestand (.cda) converteren naar mp3 en FLAC. Natuurlijk heb je niet de mogelijkheid om albuminformatie te downloaden uit de Gracenote-database of een andere service. Het beste is dat dit hulpprogramma 100% gratis is en in principe elke mogelijke audioconversie biedt.

gemakkelijk-wijzig-audio-bestandsformaten-met-xrecode foto 7

XRECODE voor Windows downloaden

Meer verhalen

Friday Fun: GemCraft is een totaal verslavend Tower Defense-spel

Een van de meer populaire functies hier is onze Friday Fun-serie, waarin we tijdverspillende online games aanbieden die zijn ontworpen om te voorkomen dat je iets nuttigs gedaan krijgt. Maar je vermaakt je in ieder geval!

Lijst met spywarebeveiligingssoftware die compatibel is met Windows 7

Als u een van de vele mensen bent die de bètaversie van Windows 7 test, moet u er toch voor zorgen dat u uw computer veilig houdt. Onlangs hebben we een lijst gemaakt met antivirussoftware die compatibel is met Windows 7, en vandaag behandelen we een lijst met compatibele hulpprogramma's voor spywarebeveiliging.

Lege agenda's afdrukken in Outlook 2007

Print je wel eens een kalender uit zodat je een papieren exemplaar hebt om op te schrijven? Dit kan erg handig zijn voor het ophangen van de koelkast en het plannen van evenementen zoals voetbaltraining of de volgende aflevering van Dexter... of misschien gewoon om de doelen van deze week op te schrijven.

Verleng de proefperiode van Windows 7 van 30 naar 120 dagen

Wist u dat u Windows 7 zonder licentiesleutel kunt installeren en 30 dagen kunt gebruiken? Wat je misschien niet weet, is dat je die proefmodus ook kunt verlengen tot 120 dagen, zonder dat je een sleutel nodig hebt.

Lijst met antivirussoftware die compatibel is met Windows 7

Binnen een paar uur na de release van Windows 7 begon mijn inbox vol te lopen met lezers die vroegen welke antivirussoftware ze in Windows 7 moesten installeren. Omdat dit zo'n belangrijk onderwerp lijkt, besloot ik een lijst te maken met pakketten die werken.

Wat u mag verwachten van de Windows 7 Beta

Als je het nog niet hebt gehoord, is de openbare bèta van Windows 7 vrijgegeven via de Microsoft-website en iedereen die zich vanaf nu tot 24 januari registreert, ontvangt een tijdelijke licentiesleutel voor de bèta 1-versie. Vandaag zullen we de functies doornemen en wat u mag verwachten.

Geek Fun: Herinner je je het Old-School SkiFree-spel nog?

Ik strompelde gisteren op internet toen ik een knaller uit het verleden tegenkwam: het originele SkiFree-spel voor Windows, geschreven door een Microsoft-programmeur op Windows 3.0 in 1991. Stel je mijn verbazing voor toen ik ontdekte dat hetzelfde spel eigenlijk prima werkt op Windows Vista.

Een iGoogle-tabblad maken en delen

Dit gastartikel is geschreven door Paige Eissinger van de onofficiële Google Gadget Blog

Activeer Flip 3D met uw muis in Vista

De afgelopen jaren hebben veel mensen me gevraagd of ze Flip 3D op de een of andere manier kunnen activeren door de muis naar een hoek van het scherm te verplaatsen, en ik heb ze altijd gezegd dat ze in plaats daarvan de veel krachtigere Switcher-vervanging moesten gebruiken, maar dat is op het punt staan ​​te veranderen.

Zet uw Pidgin-vriendenlijst in de Windows Vista-zijbalk

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je Instant Messenger-contacten in de Vista Sidebar kunt krijgen? Natuurlijk kun je de eerder genoemde AOL Instant Messenger (AIM) Gadget voor Vista Sidebar gebruiken, maar wat als je in plaats daarvan een fan bent van de Pidgin-client met meerdere protocollen?