Eenheidsconversies uitvoeren met de Windows 7-rekenmachine

Wilt u eenvoudig oppervlakte, volume, temperatuur en vele andere eenheden omrekenen? Met de rekenmachine in Windows 7 is het eenvoudig om vrijwel elke eenheid naar een andere te converteren.

De nieuwe rekenmachine in Windows 7

Calculator kreeg een visuele revisie in Windows 7, maar op het eerste gezicht lijkt het geen nieuwe functionaliteit te hebben. Hier is de rekenmachine van Windows 7 aan de linkerkant, met de rekenmachine van Vista aan de rechterkant.unit-conversies-met-de-windows-7-calculator-foto uitvoeren 1

Maar schijn kan bedriegen. De rekenmachine van Windows 7 heeft veel nieuwe opwindende functies. Laten we ze uitproberen. Typ gewoon Calculator in het startmenu zoeken.

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator uitvoeren foto 3

Klik op het menu Beeld om de nieuwe functies te ontdekken. Hier kunt u veel verschillende modi selecteren, waaronder Unit Conversion-modus die we zullen bekijken.

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator uitvoeren foto 4

Wanneer u de modus Eenhedenconversie selecteert, wordt de rekenmachine uitgevouwen met een formulier aan de linkerkant.

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator-foto uitvoeren 5

Dit conversievenster heeft drie vervolgkeuzemenu's. Selecteer uit de bovenste het type eenheid dat u wilt converteren.

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator-foto uitvoeren 6

Selecteer in de volgende twee menu's naar welke waarden u wilt converteren en van. Hier selecteerden we bijvoorbeeld Temperatuur in het eerste menu, Graden Fahrenheit in het tweede menu en Graden Celsius in het derde menu.

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator-foto uitvoeren 7

Voer de waarde in die u wilt converteren in het vak Van en de conversie verschijnt automatisch in het onderste vak.

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator-foto uitvoeren 8

De rekenmachine bevat tientallen conversiewaarden, waaronder meer ongebruikelijke. Dus als je ooit hebt willen weten hoeveel Amerikaanse gallons er in een Britse gallon zitten, of hoeveel knopen een supersonische jet in een uur aflegt, dan is dit een geweldig hulpmiddel voor jou!

unit-conversies-met-de-windows-7-calculator uitvoeren foto 9

Conclusie

Windows 7 zit vol met kleine veranderingen die je een algehele betere ervaring in Windows geven, zodat je efficiënter en productiever kunt werken. Met de nieuwe functies in de Calculator voelt u zich misschien ook een beetje slimmer!

Meer verhalen

Voeg 'Mijn Dropbox' toe aan uw Windows 7-startmenu

Hier bij How-To Geek zijn we grote fans van Dropbox, het verbazingwekkend snelle online hulpprogramma voor het synchroniseren van bestanden, maar we zouden nog gelukkiger zijn als we het native zouden kunnen toevoegen aan het Windows 7 Start-menu, waar het thuishoort. En vandaag gaan we dat doen.

Ondersteuning voor sommige versies van Windows wordt beëindigd

Blijft u bij uw oudere versie van Windows in plaats van te upgraden naar Windows 7? Dat is geen probleem, maar hier is een snelle herinnering om ervoor te zorgen dat u het nieuwste servicepack gebruikt om beschermd te blijven.

FLAC-bestanden afspelen in Windows 7 Media Center & Player

Een ergernis voor muziekliefhebbers die van het FLAC-formaat houden, is dat er geen native ondersteuning is voor WMP of WMC. Als je een muziekliefhebber bent die de voorkeur geeft aan het FLAC-formaat, zullen we kijken naar het toevoegen van ondersteuning voor Windows 7 Media Center en Player.

Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Per ongeluk een bestand verwijderen is een vreselijk gevoel. Het niet kunnen opstarten in Windows en het verwijderen van dat bestand ongedaan maken, maakt dat nog erger. Gelukkig kunt u verwijderde bestanden op NTFS-harde schijven herstellen vanaf een Ubuntu Live-cd.

Chemische vergelijkingen en diagrammen maken in Word

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel voor het opmaken van tekst, maar wat als u een scheikundige formule of diagram wilt invoegen? Dankzij een nieuwe gratis invoegtoepassing voor Word, kunt u nu hoogwaardige scheikundeformules en diagrammen rechtstreeks vanuit het lint in Word invoegen.

Bekijk weersvoorspellingen in Google Chrome

Als je van een eenvoudige, duidelijke interface houdt om de weersvoorspellingen bij te houden, sluit je dan bij ons aan als we kijken naar de Weather Underground-extensie voor Google Chrome.

Desktopplezier: Sci-Fi Icon Packs Series 1

Ben je een sci-fi-fan die op zoek was naar een aantal geweldige aangepaste pictogrammen voor je desktop of favoriete app-opstartprogramma? Dan wil je zeker een kijkje nemen in onze collectie sci-fi icon packs.

Friday Fun: Speel MineSweeper in Google Chrome

Ben je verslaafd aan MineSweeper en speel je het graag als je even pauze neemt van je werk? Nu kunt u die mijnenvegende goedheid toevoegen aan Google Chrome met de Chrome MineSweeper-extensie.

Maak van je collega's dag in Ubuntu

Het kan moeilijk zijn om uw waardering voor uw collega's persoonlijk te uiten - wat als ze het verkeerd opvatten, of denken dat u op zoek bent naar een eigen compliment? Als u Ubuntu op uw kantoor gebruikt, is hier een snelle manier om uw waardering te tonen terwijl u de sociale valkuilen van face-to-face