Vraag een Uber-rit aan voor iemand anders

Uber heeft zojuist een nieuwe functie gelanceerd die u zeker wat browniepunten zal opleveren bij uw vrienden en familie, mocht u ervoor kiezen om deze te gebruiken.

Vanaf vandaag kun je een rit voor iemand anders aanvragen via de Uber-app. De functie is beschikbaar in meer dan 30 landen; zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app hebt.We kunnen zien dat dit nuttig is in veel verschillende scenario's: misschien staat de telefoon van je vriend op het punt het te begeven na een avondje stappen, zodat ze hun eigen rit niet kunnen aanvragen, of misschien wil je een geliefde helpen om aan het werk te gaan terwijl hun auto staat in de winkel. Misschien moet je oma, die niet meer rijdt, naar een doktersafspraak en kun je haar niet meenemen.

Als je nu een Uber aanvraagt ​​en een ophaalservice instelt die niet bij je huidige locatie is, vraagt ​​de app of de rit voor een vriend of familielid is. U kunt de rijder uit uw adresboek selecteren, hun locatie instellen en namens hen een rit aanvragen.

U betaalt uiteindelijk voor die rit, tenzij u zich in een land bevindt waar contant geld een beschikbare betalingsoptie is (die meestal alleen beschikbaar is in Azië, India en Latijns-Amerikaanse landen). In dat geval kun je contant als betaalmethode kiezen en moet de berijder aan het einde van de rit betalen.

Zodra een auto onderweg is, ontvangt de berijder een sms met de gegevens van de bestuurder en een link om hun verblijfplaats te volgen. In het bericht wordt ook vermeld wie de rit betaalt. Rijders kunnen rechtstreeks contact opnemen met de chauffeur en vice versa.

Verwant

  • Rapport: Travis Kalanick, CEO van Uber, treedt af

Uber-productmanagers Kyle Miller en Mike Lu zeiden in een blogpost dat 'tegenwoordig bijna 10 procent van de wereldbevolking bestaat uit mensen van 65 jaar en ouder en dat aantal naar verwachting alleen maar zal toenemen.

'Om deze inzichten in het achterhoofd te houden, hebben we nagedacht over manieren om onze app toegankelijker te maken voor iedereen in het gezin', schreven ze. 'We zijn toegewijd aan het bieden van veilige, betrouwbare vervoersopties voor iedereen in het gezin, inclusief senioren.'

Ondertussen heeft Uber vorige week een fooifunctie aan zijn app toegevoegd, een van de vele veranderingen die het door schandalen geteisterde bedrijf de laatste tijd heeft aangekondigd om gefrustreerde chauffeurs te sussen. De andere concessies zijn onder meer het verkorten van de uitstelperiode voor annulering van vijf minuten naar twee, zodat chauffeurs die al onderweg zijn om een ​​rijder op te halen, meer kosten zullen innen als de rijder besluit te annuleren. Uber betaalt chauffeurs ook een tarief per minuut voor wachttijden van meer dan twee minuten, iets wat het vorig jaar begon te testen in Dallas, New Jersey, New York en Phoenix.

Aanbevolen verhalen

Lego sorteren is klote, dus hier is een AI die het voor je doet

Neurale netwerken worden momenteel belast met alles, van het toevoegen van animaties aan videogames tot het reproduceren van afbeeldingen van MRI-scans. De AI trainen, w...

U kunt gevangenisstraf krijgen omdat u iemand heeft verteld 'in een brand te sterven'

Death by Text: hoe de zaak Michelle Carter de vrijheid van meningsuiting zal beïnvloeden

Verkrachte vrouw in India klaagt Uber aan voor het verkrijgen van haar medische gegevens

Volgens de rechtszaak heeft voormalig Uber-topman Eric Alexander de gegevens van het slachtoffer verkregen na de aanranding en deze met andere leidinggevenden gedeeld.

Deze 8K 'VR'-rit is het gekste dat ik heb gezien op SXSW

Het is een manier om te pronken met video met een hoge resolutie, maar duidelijk niet de beste manier.

Een leverings-/leesbewijs aanvragen in Outlook 2013

Bij het verzenden van e-mail wil je misschien weten dat je bericht is afgeleverd (afleverbewijs) en misschien wil je weten of het bericht is geopend (leesbevestiging). U kunt één of beide soorten bonnen eenvoudig opvragen in Outlook 2013.