Een interactieve kaart kan je van de meest dodelijke wegen van LA houden

een-interactieve-kaart-kan-je-van-la-en-039-houden;s-meest-fatale-wegen foto 1 Visie Nul

Open data kan een ongelooflijk krachtig hulpmiddel zijn, maar het vereist nog steeds context en mensen om daadwerkelijk aandacht te besteden aan de informatie om waardevol te zijn. Los Angeles heeft dit op de harde manier ontdekt. Het Vision Zero-initiatief heeft tot doel om tegen 2025 verkeersdoden te elimineren, maar vergeleken met andere steden met vergelijkbare programma's schiet LA tekort qua resultaten. Na het eerste volledige jaar van het programma (2016) steeg het aantal dodelijke slachtoffers volgens de Los Angeles Times met zo'n 43 procent. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder meer voet- en fietsverkeer, afgeleid rijden en rijden onder invloed. Om het stijgende aantal tegen te gaan, keek de stad naar gegevens als een middel om de meest dodelijke wegen te onderscheiden.

Het stelde vast dat op 450 mijl van de straten van de City of Angels (ongeveer zes procent) 66 procent van de voetgangersdoden valt. Om dit aan te pakken, hopen stadsfunctionarissen die wegen uit te breiden met fietspaden, snelheidsborden en verbrede trottoirs. Misschien zou LA moeten kijken naar het toevoegen van verlichting aan de trottoirs om voetgangers te waarschuwen die worden afgeleid door hun telefoons.Bewoners hebben ook de beschikking over een nieuwe interactieve kaart. Het is deels datavisualisatie en deels planningstool voor woon-werkverkeer. Elke stip op de kaart vertegenwoordigt een verkeersdode en fungeert in sommige gevallen als een gedenkteken voor de overledenen. Leeftijd, naam van de overledene en soms een foto en een kort bericht informeren gebruikers wie de persoon was en wat ze voor anderen betekenden - een manier om gegevens te vermenselijken als die er ooit waren.

Zoals Fast Company opmerkt, kan de kaart waardevol zijn voor mensen die lopend of fietsend naar het werk gaan en hen helpen een route te kiezen die statistisch gezien veiliger is. Dit is natuurlijk alleen nuttig als mensen het ook daadwerkelijk gebruiken.

Voorafgaand aan de kaart hoopte de stad op Zero Vision dat het aantal dodelijke slachtoffers tegen het einde van het jaar met 20 procent zou zijn gedaald, maar de realiteit staat haaks op de prognoses van burgemeester Eric Garcetti: in 2017 is het aantal verkeersdoden al met 22 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Aanbevolen verhalen

De snelste camera ter wereld kan snelle moleculaire processen vastleggen

Wetenschappers van de Universiteit van Lund in Zweden hebben een camera ontworpen die vijf biljoen beelden per seconde kan vastleggen.

Turkije blokkeert Wikipedia vanwege vermeende 'lastercampagne'

Turkije heeft zojuist zijn poging om online dissidenten het zwijgen op te leggen, opgevoerd.

Volkswagens crossover van de toekomst gebruikt AR om je op de hoogte te houden

In 2020 hoef je niet meer naar beneden te kijken op het instrumentenpaneel, want al die info wordt naar je gezichtsveld geprojecteerd.

Doelen in kaart brengen om een ​​routekaart naar uw succes te maken

Stelt u zich uw werkleven in de komende maanden en jaren voor? Kies onderweg directe en tussenliggende checkpoints om je einddoel te bereiken.

Synthesio haalt Bunkr op om interactieve gegevensrapporten te versterken

Enterprise sociaal luisterplatform Synthesio neemt een Franse startup over die ooit probeerde PowerPoint te verwijderen.