De enige gewoonte van zelfgemaakte miljonairs

Hoe meer tijd Lewis Schiff besteedde aan het spreken over de zeven gedragingen van zeer succesvolle ondernemers uit zijn boek Business Brilliant, hoe meer hij getroffen werd door een verrassende onthulling. Het kwam bij hem op dat een van de zeven best practices veel belangrijker was dan de rest. Het is de enige gewoonte die ik keer op keer tegenkom en die aanwezig is in elke succesvolle zelfgemaakte miljonair die ik bestudeer, zei Schiff op het Propelify Innovation Festival in Hoboken, N.J.

Het is een gewoonte die ieder van ons kan doen, en het is volledig beschikbaar en toegankelijk voor iedereen. Door deze gewoonte aan te nemen, kunnen we bepalende beslissingen nemen over onze loopbaan. Wanneer het strikt wordt toegepast, kan het het verschil maken tussen het bereiken van een hoog vermogen en worstelen om gelijke tred te houden met de middenklasse. En het is dezelfde eigenschap die Warren Buffett en Bill Gates allebei noemden toen hen werd gevraagd om een ​​enkel woord op te schrijven dat ze zouden waarderen voor hun succes.

Bekijk de volledige video van de toespraak van Lewis Schiff op Propelify:Schiff, die al meer dan 15 jaar 's werelds meest succesvolle zakenmensen analyseert en bestudeert, deelt de drie vragen die hem ertoe brachten deze krachtige gewoonte te identificeren en waarom zovelen van ons er niet in slagen deze over te nemen. De vragen, gesteld in een enquête aan zelfgemaakte ondernemers met verschillende vermogens - variërend van minder dan een miljoen tot mensen met meer dan 30 miljoen - bieden verhelderend inzicht in hoe de mentaliteit van miljonairs hen onderscheidt van de middenklasse. Stel uzelf deze vragen om te zien aan welk uiteinde van het spectrum u zich bevindt. Concentreer je je als de middenklasse of als een miljonair?

1. Weet je waar je uitzonderlijk goed in bent waardoor je geld verdient?

Slechts 55 procent van de respondenten uit de middenklasse van Schiff - gecategoriseerd als mensen met een nettowaarde van minder dan 1 miljoen - had zelfs een antwoord op deze vraag. Vergelijk dat eens met de 97 procent van de zeer vermogende groep - die met een vermogen van meer dan 30 miljoen - die zich bewust waren van hun uitzonderlijke vaardigheden. Schiff noemt dit het leren van je taal, en het is een ongelooflijk belangrijke eerste stap in de zoektocht naar succes. Je bent waarschijnlijk ergens uitzonderlijk in, maar je weet het niet, omdat het je zo gemakkelijk afgaat, dus je waardeert deze vaardigheid niet goed. Je vindt het niet erg, zei hij. In feite heeft elk groot succesverhaal dat ik ooit heb bestudeerd, die uitzonderlijke kwaliteit geïdentificeerd en er hun bedrijf van gemaakt.

2. Schrijf gebieden op waar je uitzonderlijk bent. Hoeveel heb je er opgeschreven?

Opnieuw kwam er een veelbetekenend patroon naar voren. Ongelooflijk dat de mensen met de laagste nettowaarde in onze gemeenschap het grootste aantal dingen hadden waarvan ze dachten dat ze er uitstekend in waren. Naarmate het welvaartsniveau stijgt, daalt het aantal dingen waarin u denkt uitzonderlijk te zijn. De respondenten uit de middenklasse, de mensen met het laagste vermogen, schreven gemiddeld zes dingen op. De zeer vermogende groep? Twee.

3. Werk je eraan om beter te worden in dingen waar je niet uitzonderlijk in bent?

Schiff zag dat naarmate de welvaart stijgt, dit antwoord steeds vaker nee was. Achtenvijftig procent van de middenklassegroep zei ja, ze doen er alles aan om beter te worden in hun zwakheden. Tegen de tijd dat u bij de groep met ultrahoge vermogens komt, besteedt nul procent van de respondenten aan het onderzoek enige tijd aan het werken aan hun zwakke punten. Samengebonden geven de enquêtevragen een duidelijk beeld van de verschillende benadering van de middenklasse en de zelfgemaakte miljonairs.

Hier heb je de middenklasse die zes gedragingen heeft waarvan ze denken dat ze uitzonderlijk zijn op de werkplek, en met al hun vrije tijd werken ze eraan om goed te worden in al het andere. Je kunt meteen zien, in vergelijking met degenen met een ultrahoog vermogen, die goed zijn in slechts twee dingen en geen tijd besteden aan het proberen om overal goed in te worden, hoe dat een kans creëert om te focussen die succes kan creëren. - Lewis Schiff

De uitdaging, stelt Schiff, is niet zozeer te begrijpen dat focus het geheim van succes is, maar te begrijpen wat ons ervan weerhoudt om te focussen. Waarom besteedt de middenklasse zoveel tijd aan het verspreiden van hun belangen? Schiff schrijft dit toe aan de conventionele wijsheid die ons van jongs af aan is bijgebracht door goedbedoelende ouders, leraren en bazen. We worden aangemoedigd om aan onze zwakheden te werken, goed afgerond te zijn, recht te verdienen zoals in al onze lessen, en anders onze focus te verspreiden vanaf de dag dat we geboren worden. Zoals de zelfgemaakte miljonairs al vroeg ontdekten, kan het afwijken van de conventie om je alleen te concentreren op wat je uitzonderlijk doet, het verschil maken bij het bereiken van het succes van je dromen.

Hoe heb je leren focussen? Tweet @lewisschiff en @letspropel, en laat het ons weten. Bezoek de website voor meer informatie over het Propelify Innovation Festival.

Aaron Prijs

Aaron Price is de oprichter en CEO van Propelify waar nutteloze ideeën niet vliegen en innovators zich verenigen. Het Propelify Innovation Festival verenigt duizenden innovators om te vieren wat nieuw is en te creëren wat de toekomst biedt met talks, exta...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Wat een CEO leerde van zijn oude coach, Tom Izzo

Voormalig bewaker van de Michigan State University, Mat Ishbia, runt United Wholesale Mortgage als een basketbalteam.

Deze ene gewoonte maakt je een meest productieve ondernemer

Zelfstudie duwt je naar nieuwe hoogten.

4 slechte geldgewoonten waardoor miljonairs failliet zijn gegaan

De fundamentele fout die nieuwe rijken vaak maken, is te denken dat ze zoveel geld hebben dat ze het niet allemaal kunnen verpesten.

Zeven geheimen van zelfgemaakte multimiljonairs

Sales pro Grant Cardone onderzoekt de gewoonten van de superrijken en hoe je ze je eigen kunt maken.