Een Access 2003-rapport exporteren naar Excel-spreadsheet

In de zakelijke omgeving is Excel koning. Dus als u een Access-databaserapport hebt dat u liever in Excel-spreadsheetvorm wilt analyseren, is er een eenvoudige manier om dit te converteren.

Om het te converteren, begint u met het openen van uw toegangsrapport in de modus Afdrukvoorbeeld.

export-een-toegang-2003-rapport-in-excel-spreadsheet foto 1Zorg ervoor dat de werkbalk Afdrukvoorbeeld wordt weergegeven. U hoeft alleen maar met de rechtermuisknop op een leeg gebied op uw werkbalk te klikken en Aanpassen te selecteren en de werkbalk te controleren.

export-een-toegang-2003-rapport-in-excel-spreadsheet foto 2

Klik in de taakbalk Afdrukvoorbeeld op het vervolgkeuzemenu en selecteer Analyseer het met Microsoft Office Excel.

export-een-toegang-2003-rapport-in-excel-spreadsheet foto 3

Uw rapport staat nu in Excel zodat u de gegevens kunt wijzigen en analyseren.

export-een-toegang-2003-rapport-in-excel-spreadsheet foto 4

Meer verhalen

Militaire tijd inschakelen in Windows 7 of Vista

Het is echt heel eenvoudig om de systeemklok militaire tijd weer te geven in Windows 7 of Vista, maar de instelling staat niet op een voor de hand liggende plaats, dus je hebt het misschien niet gevonden.

Internet Explorer-pictogram toevoegen aan Windows XP / Vista Desktop

Ik weet wat je denkt. Kan ik niet gewoon een snelkoppeling maken? Natuurlijk kan je dat. Maar met deze aanpassing kunt u het native Internet Explorer-pictogram opnieuw maken zoals het was in eerdere versies van Windows.

Gemakkelijk back-uppen en herstellen van Firefox-profielen

Het overbrengen van een Firefox-profiel van de ene computer naar de andere kan lastig zijn als u dit handmatig moet doen. Natuurlijk kunt u de Firefox-profielmap vinden en deze vervolgens naar de nieuwe machine kopiëren, maar dan verschijnt deze niet automatisch in de lijst, enz.

Reset identiteitskolomwaarde in SQL Server

Als u een identiteitskolom in uw SQL Server-tabellen gebruikt, kunt u de volgende invoegwaarde instellen op elke gewenste waarde. Een voorbeeld is als u uw ID-kolom wilt nummeren op 1000 in plaats van 1.

Optionele updates uitschakelen of verbergen in Windows Vista

Een van de dingen die me gek maken op Windows Vista zijn alle optionele updates die in de Windows Update-lijst verschijnen. Ik wil naar Windows Update kijken en zien dat er geen updates zijn, niet zien dat er een lijst is met 14 taalpakketten die ik niet echt nodig heb

Browsen met tabbladen uitschakelen in Internet Explorer 7

Waarom u browsen met tabbladen wilt uitschakelen, is mij een raadsel, maar ik heb een verzoek ontvangen voor een registerhack om IE7 te dwingen geen tabbladen te gebruiken. Ik kan alleen maar aannemen dat het te maken heeft met het voorkomen dat gebruikers te veel verwarring krijgen bij het upgraden van IE6.

Maak Windows Vista-afsluitservices sneller

Hoe meer toepassingen u in Windows installeert, hoe langer het duurt voordat de computer is uitgeschakeld. Dit geldt met name voor toepassingen die een service installeren die wordt uitgevoerd wanneer de computer opstart, en nog meer voor services die weigeren snel af te sluiten of een time-out hebben wanneer ze worden afgesloten.

Schakel het paneel met favoriete koppelingen uit in Windows Vista Verkenner

Als u het nieuwe paneel Favoriete koppelingen in het Windows Vista Verkenner-paneel niet leuk vindt, realiseert u zich misschien niet dat het echt het navigatiedeelvenster wordt genoemd en dat het uiterst eenvoudig uit te schakelen is.

Start het zoekvak van uw startmenu in Windows Vista

Vista Start Menu Gezondheid Zonder Start++

Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.