Bouw een 8-bits computer vanaf nul

bouw-een-8bit-computer-van-nul foto 1Als je nieuwsgierig bent naar de innerlijke werking van je computer en een goed beeld wilt krijgen van hoe het precies werkt, is dit zelfgebouwde 8-bits computerproject een geweldige (indien betrokken) manier om het van dichterbij te bekijken.

Kyle Hovey, de man achter de site 8_Bit_Spaghetti (de projectblog voor zijn 8-bit build), wilde zich verdiepen in de botten van computergebruik door zijn eigen kleine computer te bouwen. Door een breadboard, transistors en NVRAM te gebruiken, kon hij een functionele 8-bits computer bouwen en programmeren. Het is niet zo dat Kyle geheel nieuwe wegen bestrijkt (het bouwen van eenvoudige computers zoals dit is een oude truc in de elektronica- en computerhobbyistenarena), maar zijn bouwgids is zwaar gedocumenteerd en is een geweldige vervolggids voor diegenen die geïnteresseerd zijn in leren meer.

8_Bit_Spaghetti [via ExtremeTech]Meer verhalen

Geweldige Bookmarklet-collectie Klaar om uit te kiezen en toe te voegen aan uw browser

Bookmarklets zijn uiterst nuttige toevoegingen voor uw dagelijkse browse-behoeften zonder het gedoe (of vertragingseffect) van extensies. Met dat in gedachten heeft techblog Guiding Tech een geweldige collectie samengesteld van 21...

Geek Trivia: welke bijzondere objecten werden in de jaren zestig de ruimte in gelanceerd om militaire communicatie te vergemakkelijken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zelf gebrouwen hoofdtelefoonversterker pronkt met doe-het-zelf gietproces

Hoewel het lef van deze doe-het-zelf-build op zich al de moeite waard is om te bekijken, was wat ons echt opviel de prachtige behuizing van hars die de build omringt, omdat het iets is dat kan worden aangepast aan een breed scala aan projecten.

Ochtendroutine is een wekker gedeactiveerd via barcodescan

Android: als je 's ochtends moeite hebt om uit bed te komen, is Morning Routine misschien precies het hulpmiddel dat je nodig hebt: een wekker waarvoor je een streepjescode moet scannen om hem te deactiveren.

eReaderLookup-catalogi en vergelijkt meer dan 100 eBook-lezers

Hoewel de Kindle en Nook de meeste perstijd krijgen, is er een wereld van e-boeklezers; eReaderLookup helpt u te zoeken op prijs, grootte, schermtype, opslag en andere parameters om de perfecte e-boeklezer voor uw behoeften te vinden.

Gebruik Classic Shell om een ​​klassiek startmenu en Explorer-werkbalk te krijgen in Windows 8

Classic Shell is een open-source hulpprogramma dat klassieke Windows-functies naar nieuwere versies van Windows brengt. Het biedt het meest klassieke Start-menu voor Windows 8 tot nu toe, en je kunt het lint vermijden met een Windows Verkenner-werkbalk.

Start de desktopversie van IE vanaf het startscherm van Windows 8

Er zijn twee versies van Internet Explorer in Windows 8, een die u alleen kunt starten vanaf het startscherm en de desktopversie die u alleen vanaf het bureaublad kunt starten. Laten we eens kijken hoe we de desktopversie kunnen starten vanaf het startscherm.

Vraag de lezers: hoe pas je je computer aan?

Of u nu uw energie besteedt aan het aanpassen via case-mods of de doos verlaat en het besturingssysteem een ​​nieuwe skin geeft, we willen graag alles horen over hoe u uw computerervaring aanpast en de machine de uwe maakt.

Geek Trivia: wat was de naam van de mislukte gameconsole van Apple?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

100 yen is een intrigerende kijk op de Japanse videoarcadecultuur

Terwijl de video-arcadecultuur van de jaren zeventig en tachtig grotendeels uit het Amerikaanse landschap is verdwenen, leeft het nog steeds in Japan-100 Yen: A Japanese Arcade Experience is een documentaire die de Japanse st...