'Echo Arena' is een competitieve, virtual reality-frisbee zonder zwaartekracht

Toen we Lone Echo eind vorig jaar op Oculus Connect 3 zagen, loste het een van de grootste beperkingen van virtual reality op door de meest voorkomende vorm van voortbeweging van de mensheid te negeren: lopen. De game speelt zich volledig af zonder zwaartekracht en vraagt ​​spelers om door de virtuele wereld te navigeren door als een astronaut van schotten af ​​te duwen, of door handgemonteerde jets te gebruiken om rond te vliegen zoals Iron Man. Het werkte schrikbarend goed en werd gemakkelijk een van onze favoriete games uit de show. Intel moet dat ook hebben gedacht - het maakte de multiplayer-component van de game de helft van zijn nieuwe VR eSports-competitie.

Het multiplayer-gedeelte van de titel voor ruimteverkenning, genaamd Echo Arena, plaatst teams van vijf gewichtloze robots tegen elkaar in een hectisch spel van zero-g frisbee. Het doel is vrij eenvoudig: krijg controle over de vliegende schijf, vermijd aanvallen van andere spelers en gooi de ruimtefrisbee in het doel van de tegenstander. Dit doen is eigenlijk best moeilijk. Niet alleen is het navigeren door vier dimensies op zich al moeilijk, maar het momentum om jezelf van een muur te gooien zonder zwaartekracht, betekent dat het buitengewoon moeilijk is om een ​​pas te vangen. Met de tijd en oefening kan het worden gedaan - maar tussen de mechanica van het spel en het bewegingsmodel van de VR-ervaring is er een zeer duidelijke vaardigheidscurve.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom Intel Echo Arena heeft gekozen als een van de twee games in de VR Challenger League. Vanaf juli organiseren Intel en de Electronic Sports League een competitieve VR-gamingserie in zowel online als gelokaliseerde evenementen voor een finale op het Intel Extreme Masters World Championship volgend jaar in Polen.Na een half uur training en vier snelle rondes van Echo Arena, is het moeilijk om met zekerheid te zeggen of het de Rocket League of VR zal zijn — maar het is zeker een begin. Het spelen van het spel voelt absoluut sportief aan. Zorgvuldig uitgebalanceerde aanval en verdediging zijn nodig om een ​​wedstrijd te winnen, en toen ons team niet samenwerkte, viel het snel uit elkaar. Maar niet alle sporten zijn leuk om naar te kijken. Zelfs nadat ik een paar rondes van het spel had gespeeld, vond ik het moeilijk om toeschouwer te zijn -- het was gewoon niet gemakkelijk om van buitenaf te zien wat er aan de hand was. En zonder toeschouwers gaat VR eSports gewoon niet lukken.

echo-arena-is-competitieve-virtual-reality-frisbee-in-zero-gravity foto 1

Het is een probleem, maar niet onoverkomelijk. Live commentaar en een solide toeschouwersmodus kunnen een grote bijdrage leveren aan het begrijpen van Echo Arena als een kijksport - en Intel is serieus bezig om VR eSports levensvatbaar te maken. In totaal zullen er tot $ 200.000 aan prijzen worden toegekend aan topspelers van Echo Arena en Insomniac Games' The Unspoken. Dat is een grote investering.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Binnen in de geestverruimende alternatieve reality-kunstshowcase van The Mill

De toekomst van creativiteit ziet eruit als een lama met snoepjeslaag die vuur schiet op Mariah Carey's Emotions - geen grap.

6 redenen om software als virtueel apparaat te implementeren

We leggen uit wat virtuele apparaten zijn, hoe ze verschillen van virtuele machines en hoe uw bedrijf er het beste uit kan halen in combinatie met technologie zoals containers en microservices.