E-mail importeren van Outlook naar Apple Mail.app met Thunderbird

Een probleem om te overwegen bij het overschakelen van Windows naar OS X is e-mail, aangezien Windows-gebruikers vaak geworteld zijn in Outlook. Vandaag laten we zien hoe u van Outlook naar Apple's Mail.app kunt gaan met Mozilla's Thunderbird als een brug om de kloof te overbruggen.

In Windows

Om te beginnen moet u Mozilla's Thunderbird op uw Windows-computer installeren. Als het eenmaal is geïnstalleerd, hoeft u geen account toe te voegen om iets te importeren. Om het importeren te starten, klikt u op Extra > Importeren…import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 1

In dit geval hebben we alleen Outlook voor e-mail gebruikt, dus we zullen de optie Mail kiezen. Als u ook ander materiaal heeft dat u wilt importeren, kan het sneller zijn om elke sectie afzonderlijk te importeren. Als je je materiaal hebt gekozen, klik je op Volgende.

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 2

Selecteer Outlook voor het type bestand dat u wilt importeren en klik op Volgende.

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 3

Zodra het importeren is voltooid, wordt een rapport weergegeven van wat er uit Outlook is geïmporteerd. Klik op Voltooien wanneer u klaar bent om verder te gaan.

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 4

In Mac OS X

Nu moet je bij je Mac OS X-machine zijn. In een vorig artikel hadden we het over het mounten van een Window share. Nu is de gemakkelijkste manier om de gegevens over de machines te verplaatsen, door de map met uw gegevens te koppelen en lokale mappen naar uw bureaublad te kopiëren. U wilt de gegevens op een voor u geschikte manier verplaatsen.

De geïmporteerde Outlook-gegevens bevinden zich op uw Windows 7- en Vista-computer in de volgende map.

C:Users*gebruikersnaam*AppDataRoamingThunderbirdProfiles*profielnaam*.defaultMail

Voor XP kwam het volgende pad ...

C:Documents and Settings*gebruikersnaam*Application DataThunderbirdProfiles*profilename*.defaultMail

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 5

Nu wil je Mail.app openen. Kies in het menu Bestand de optie Mailboxen importeren…

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 6

Selecteer Thunderbird in het importvenster en klik op Doorgaan.

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 7

Blader naar en selecteer Lokale mappen en klik op Kiezen.

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 8

Nu kunt u selecteren wat u wilt importeren. Als u merkt dat er dingen zijn die u niet wilt importeren, schakelt u deze uit. Als u tevreden bent met wat u importeert, klikt u op Doorgaan.

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 9

De hoeveelheid gegevens die u verplaatst, bepaalt hoe lang het duurt om te importeren. Zodra de import is voltooid. Mail.app laat je weten waar je mail zich bevindt. Klik op klaar en geniet van je e-mail!

import-e-mail-van-outlook-naar-apple-mailapp-met-thunderbird-foto 10

Hoewel er enkele gratis applicaties zijn die zeggen dat ze .pst- en Outlook-mail kunnen importeren in OS X-leesbare formaten, zijn er veel voor eerdere versies van Outlook voor de Mac. Na enkele van de andere gratis methoden te hebben geprobeerd om e-mail van Windows naar Mac te verplaatsen, vonden we dit een van de gemakkelijkste oplossingen.

Downloads

Mozilla Thunderbird

Meer verhalen

Desktop Fun: Draken Wallpaper Collection Series 1

Draken prikkelen onze verbeelding in fantasieboeken en films. Als je van het fantasy-genre houdt, wil je zeker eens kijken naar de eerste in onze reeks Draken Wallpaper-collecties.

Voeg iets van het lint toe aan de snelle toegangsbalk in Windows Live Writer Beta

In de vorige versie van Windows Live Writer was het gebruik van functies een eenvoudig proces. Nu worden dingen in het lint geplaatst en zijn ze soms moeilijker toegankelijk. Hier zullen we kijken naar het toevoegen van iets aan de werkbalk Snelle toegang.

Maak uw eigen groepsblog in Twitter-stijl met P2

Wil je een geweldige manier om dingen snel online te plaatsen en met je lezers te communiceren? Hier leest u hoe u het P2-thema kunt gebruiken om WordPress om te zetten in een geweldig samenwerkings- en communicatieplatform.

Vereenvoudig de conversie van dvd naar MP4 met VidCoder

Heb je ooit geprobeerd Handbrake of een andere videoconversiesoftware te gebruiken en vond je het een beetje overweldigend? Vandaag zullen we kijken naar een gebruiksvriendelijkere manier om dvd's naar videobestanden te converteren met VidCoder.

Vrijdagpret: Building Blaster 2

Als het een stressvolle week voor je is geweest, dan hebben we de perfecte manier om je te helpen ontspannen. Met de game van deze week kun je een sloopexpert worden en gebouwen opblazen.

Zoeken op internet vanuit het menu Start in Windows 7

De nieuwe zoekfunctie in Windows 7 is sterk verbeterd voor het navigeren op uw pc. Maar hoe netjes zou het zijn om op internet te zoeken vanuit het Startmenu? Hier laten we je zien hoe je dat doet.

Prullenbak toevoegen aan mijn computer in Windows 7 of Vista

Heb je ooit de Prullenbak willen toevoegen aan je Mijn Computer-scherm? Ja, het is waarschijnlijk niet het meest voorkomende verzoek, maar hier is hoe je het toch doet met een eenvoudige registerhack.

Decoderen en kopiëren van dvd's naar uw harde schijf zonder te rippen

Heb je ooit back-ups van je dvd's willen maken, maar wilde je niet knoeien met verwarrende dvd-ripsoftware? Vandaag zullen we kijken naar een doodeenvoudige methode om dvd's on-the-fly te decoderen met DVD43, zodat u ze gemakkelijk naar uw harde schijf kunt kopiëren.

Installeer WordPress handmatig op uw website met behulp van CPanel Wizards

Wil je WordPress direct op je eigen site installeren? We hebben besproken hoe u WordPress kunt gebruiken voor uw persoonlijke blog of website, dus hier leest u hoe u de WordPress-software handmatig op uw eigen site kunt installeren.

De functie Bibliotheken in- of uitschakelen in Windows 7

Als u gewoon niet kunt wennen aan de nieuwe functie Bibliotheken in Windows 7, kunt u deze eenvoudig uitschakelen met een registerhack, hoewel we u aanraden meer te weten te komen over de voordelen in plaats van deze uit te schakelen.