Basisprincipes van e-mail: POP3 is verouderd; Schakel vandaag nog over naar IMAP

email-basics-pop3-is-verouderd;-alsjeblieft-switch-to-imap-vandaag foto 1

Als het gaat om toegang tot uw e-mail, is POP3 versus IMAP niet alleen een kwestie van voorkeur. POP3 is oud, achterhaald en niet geschikt voor de moderne wereld. IMAP is degene die u zou moeten gebruiken.

Exchange is ook prima - als je een soort zakelijke e-mailaccount hebt en Exchange gebruikt, zit je goed. Exchange werkt op dezelfde manier als IMAP, maar is een eigen Microsoft-protocol dat niet overal beschikbaar is.Wanneer dit ertoe doet

POP3 versus IMAP is een keuze die u maakt wanneer u een e-mailclient gebruikt om toegang te krijgen tot uw e-mail. Die e-mailclient is vaak een desktopprogramma op Windows, Mac of Linux, maar het kan ook een smartphone- of tablet-app zijn.

Als u uw e-mail opent via een webinterface of een officiële mobiele app, zoals Gmail openen met de Gmail-app op Android of iOS of Microsoft Outlook-mail openen via outlook.com, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Het zal gewoon werken.

Microsoft weigerde POP3 te ondersteunen met de meegeleverde Mail-app van Windows 8, waardoor tijdelijke oplossingen nodig waren om toegang te krijgen tot een POP3-e-mailaccount. Hoewel dit controversieel was, duwen ze mensen in ieder geval in de goede richting - weg van POP3 en in de richting van IMAP (of Exchange.)

email-basics-pop3-is-verouderd;-alsjeblieft-switch-to-imap-vandaag foto 3

Waarom POP3 slecht is

POP3 is gewoon verouderd. Het komt uit een tijd waarin iedereen zijn e-mail in een desktop-e-mailprogramma op een enkele computer had. U had waarschijnlijk een e-mailadres via uw internetprovider en zij hebben een kleine hoeveelheid e-mailopslag geleverd zonder hun server - misschien 10 MB of zo. Toen u uw e-mailprogramma opende, zou het alle nieuwe e-mails van uw e-mailprovider downloaden en op uw computer opslaan. Het zou dan de e-mails van uw online e-mailaccount verwijderen. Dit was destijds nodig - je had maar een paar megabytes voor e-mailopslag op de server, en je moest deze leeg houden, anders zouden e-mails die naar je adres waren gericht, terugkaatsen naar de afzender.

Dit was logisch in de jaren 90 - gezien de beperkingen van de technologie - maar het is tegenwoordig een groot probleem. Dit is waarom:

  • Je hebt maar op één apparaat toegang tot je e-mail. Nadat je de e-mail naar dat apparaat hebt gedownload, heb je er geen toegang toe op andere apparaten. In een tijd waarin je waarschijnlijk zowel een smartphone als een computer hebt, is dit slecht.
  • POP3 is afhankelijk van het downloaden van al uw e-mails. Dus als je nieuwe e-mails met grote bijlagen hebt, moet je wachten terwijl je programma al je e-mails naar je computer downloadt.
  • Uw e-mails worden opgeslagen op uw computer, niet op de webserver. Dit betekent dat u zich zorgen moet maken over het handmatig back-uppen van het archief van uw e-mailprogramma. Als je harde schijf het begeeft, ben je die e-mails kwijt!

Sommige services proberen deze beperking te omzeilen door e-mails niet echt te verwijderen wanneer u ze opent vanuit POP3. In plaats daarvan markeren deze services ze gewoon als gelezen, zodat ze niet opnieuw worden gedownload. Dit is een vuile hack en heeft ook een groot probleem:

  • Uw e-mailacties worden niet gesynchroniseerd tussen uw apparaten. Als uw e-mailclient bijvoorbeeld een e-mail downloadt en u deze nog niet hebt gelezen, kan deze op de server als gelezen worden gemarkeerd. Of het wordt mogelijk nooit gemarkeerd als gelezen op de server, zelfs niet nadat u het hebt gelezen. Wanneer u de leesstatus van een e-mail wijzigt, er een ster aan toevoegt, het verwijdert of het in mappen indeelt, worden deze acties alleen opgeslagen in het e-mailprogramma op uw computer. Ze worden niet online gesynchroniseerd met al je andere apparaten.

email-basics-pop3-is-verouderd;-alsjeblieft-switch-to-imap-vandaag foto 4

Waarom IMAP beter is

IMAP is een moderner protocol. Waar POP3 alles gewoon naar je apparaat downloadt en lokaal beheert, is IMAP meer een synchronisatieprotocol. IMAP synchroniseert alle wijzigingen met de server en behandelt uw e-mailserver - niet uw lokale computer - als de primaire plaats waar uw e-mail wordt opgeslagen.

Als u bijvoorbeeld met IMAP toegang krijgt tot een e-mailaccount met 1000 ongelezen e-mails, hebt u er direct toegang toe. Ze worden pas echt gedownload als u ze opent - u kunt uw IMAP-client natuurlijk configureren om automatisch een bepaald aantal e-mails te downloaden. E-mailbijlagen worden pas gedownload als u ze bekijkt, tenzij u uw e-mailaccount anders configureert. Wanneer u een e-mail opent, wordt deze onmiddellijk gemarkeerd als gelezen op uw apparaat, de IMAP-server (bijvoorbeeld in de Gmail- of Outlook.com-webinterface) en elke andere IMAP-client die u gebruikt. Als u uw e-mails in mappen indeelt, wordt uw organisatie online gesynchroniseerd. Als u een e-mail verwijdert, wordt deze overal verwijderd - niet alleen op uw lokale apparaat.

Terwijl POP3 al uw e-mails downloadt en u deze op uw lokale apparaat laat beheren, biedt IMAP slechts een venster naar uw e-mailaccount. In een wereld waar je meer dan één apparaat hebt - of je e-mail gewoon online wilt laten zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het maken van back-ups en het importeren van desktop-e-mailarchieven - is IMAP de beste oplossing.

email-basics-pop3-is-verouderd;-alsjeblieft-switch-to-imap-vandaag foto 5

IMAP gebruiken

IMAP is slechts een keuze die u kiest wanneer u uw e-mailaccount instelt in een e-mailprogramma op een desktop, smartphone of tablet. Oudere desktop-e-mailprogramma's zijn mogelijk geconfigureerd om standaard POP3 te gebruiken, maar zelfs de Mail-app op iOS en de Email-app op Android ondersteunen POP3-e-mailaccounts.

Moderne e-mailprogramma's zouden automatisch IMAP moeten gebruiken in plaats van POP3. Ga naar uw e-mailapp en controleer of deze IMAP gebruikt en niet POP3 voor uw e-mailaccount!

email-basics-pop3-is-verouderd;-alsjeblieft-switch-to-imap-vandaag foto 6

Maar mijn e-mailprogramma of -service ondersteunt IMAP niet!

Als u een e-mailclient gebruikt die IMAP niet ondersteunt, is het lang geleden dat u moet upgraden. Koop vandaag nog een modernere e-mailclient - op de desktop is Mozilla Thunderbird een solide e-mailclient van de makers van Firefox, en Microsoft Outlook is een zeer krachtige optie als u al betaalt voor Microsoft Office.

Als uw e-mailservice IMAP niet ondersteunt en alleen POP3 ondersteunt, is het ook een goed idee om verder te gaan. Als je bijvoorbeeld een internetprovider hebt die nog steeds 10 MB aan e-mailopslag biedt waartoe je alleen toegang hebt via POP3, hebben ze hun e-mailservice waarschijnlijk al 15 jaar niet geüpgraded. U moet waarschijnlijk overstappen op een modernere service. Diensten zoals Gmail en Outlook.com kunnen e-mail ophalen van uw oude account via POP3, zodat u alles op één plek kunt krijgen.

GERELATEERDE ARTIKELENHoe u al uw e-mailadressen kunt combineren in één Gmail-inbox Hoe u al uw e-mailadressen kunt combineren in één Outlook.com-inbox


Er is echt geen goede reden meer om POP3 te gebruiken als je IMAP kunt gebruiken. Ja, POP3 kan ervoor zorgen dat uw e-mails uit het e-mailaccount worden verwijderd en alleen op uw lokale apparaat worden opgeslagen, maar dat helpt niet veel - uw e-mails worden hoe dan ook in platte tekst verzonden, dus iedereen die internetverkeer volgt, kan er gewoon kopieën van archiveren. E-mail is op die manier gewoon fundamenteel onveilig, en POP3 maakt het zeker niet veiliger.

Image Credit: Digitpedia Com op Flickr (bewerkt)

Meer verhalen

Waarom u waarschijnlijk niet extra wilt betalen voor een snellere CPU in uw laptop of tablet

Wanneer u een nieuwe laptop of tablet koopt, kunt u deze vaak aanpassen door extra te betalen voor een snellere CPU. Maar dit is misschien geen goed idee - de duurdere CPU is misschien minder geschikt voor het apparaat!

Geek Trivia: het eerste universele leerplichtsysteem werd gevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Jumpshare is een supereenvoudige manier om bestanden online te delen

Tegenwoordig kun je bestanden delen met alle verschillende cloudopslagproviders zoals Dropbox en OneDrive, maar als alles wat je wilt een supereenvoudige manier is om bestanden met mensen te delen, is Jumpshare misschien de moeite van het bekijken waard.

eMMC versus SSD: niet alle solid-state opslag is gelijk

Niet alle solid-state opslag is zo snel als een SSD. eMMC is het soort flash-opslag dat je op goedkope tablets en laptops aantreft. Het is langzamer en goedkoper dan een traditionele SSD die je op duurdere computers zou vinden.

Hoe stelt u geavanceerde Google-zoekcriteria in?

Het is gemakkelijk om meer resultaten te krijgen dan u nodig heeft of wilt bij het uitvoeren van een online zoekopdracht, maar wat doet (of gebruikt) u als u de parameters van de zoekopdracht echt wilt beperken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op het verzoek van een verwarde lezer om hulp.

Geek Trivia: welk populair sci-fi-boek begon als een radioshow?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het nut van de Chromecast HDMI-extender? Heb ik het nodig?

Mediacenter-sticks zoals de Chromecast zijn populairder dan ooit en veel van hen worden geleverd met kleine 3-4-inch HDMI-verlengkabels. Waar zijn de kabels voor en heb je ze echt nodig? Lees verder terwijl we uitleggen waarom, zelfs als uw Chromecast zonder deze goed werkt, wilt u hem misschien aansluiten

Geek Trivia: was de eerste staat die een officiële staatsdinosaurus adopteerde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele aanhalingstekens in de Bash Shell?

Tekst tussen aanhalingstekens plaatsen is vrij standaard op de opdrachtregel, vooral als het gaat om bestanden met spaties in de namen, maar hoe weet u of u enkele of dubbele aanhalingstekens moet gebruiken? Laten we eens kijken naar het verschil en wanneer u de ene versus de andere moet gebruiken.

Waarom weigert Windows al het RAM-geheugen dat op een computer is geïnstalleerd te gebruiken?

Er gaat niets boven het geweldige gevoel om eindelijk een grote upgrade op je computer uit te kunnen voeren, maar wat doe je als je systeem weigert gebruik te maken van de hele upgrade? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een gefrustreerde lezer.