Dual Boot Uw vooraf geïnstalleerde Windows 7-computer met XP

Dus je hebt je glimmende nieuwe voorgeïnstalleerde Windows 7-computer tijdens de feestdagen gekregen, maar je wilt betrouwbare XP paraat hebben in een dual-boot setup. Vandaag zullen we een nieuwe partitie maken in Windows 7 en vervolgens XP erop installeren.

In dit proces gaan we wat vrije ruimte op de harde schijf van Windows 7 verkleinen om toe te wijzen aan een nieuwe partitie. Neem even de tijd om te beslissen hoeveel ruimte u wilt gebruiken voor de XP-partitie. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte op uw harde schijf hebt voor bestanden die u aan elk ervan gaat toevoegen.

Een nieuwe partitie makenHet eerste dat we moeten doen, is een nieuwe partitie maken op de Windows 7-machine. Gelukkig kunnen we het doen zonder software van derden. Om te beginnen, klik op Start en typ partitie- of schijfbeheer in het zoekvak en klik bovenaan het menu op Harde schijfpartities maken en formatteren.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 2

Het venster Schijfbeheer wordt geopend en vanaf hier moeten we ruimte vrijmaken op het (C:)-station waarop Windows 7 is geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer Volume verkleinen.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 3

Er verschijnt een venster met de melding dat de schijf wordt gevraagd naar beschikbare ruimte.

Voer nu de hoeveelheid ruimte in waarvan u het volume wilt verkleinen. U krijgt de totale grootte van de schijf te zien en de hoeveelheid grootte die beschikbaar is om te verkleinen. In dit voorbeeld maken we 40 GB aan ruimte vrij.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 5

Nadat het proces is voltooid, ziet u de nieuwe niet-toegewezen ruimte. Klik daar met de rechtermuisknop op en selecteer Nieuw eenvoudig volume.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 6

De New Simple Volume Wizard wordt gestart, wat een ongecompliceerd proces is. Wanneer u bij het gedeelte Partitie formatteren komt, is NTFS standaard geselecteerd als het bestandssysteem en u kunt dat laten zoals het is. Misschien wilt u het volumelabel een andere naam geven, zoals XP-partitie, zodat het gemakkelijker te identificeren is bij het installeren van XP. U wilt waarschijnlijk ook een snel formatteren aanvinken.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 7

Nadat het formatteren is voltooid, ziet u het nieuwe volume als een gezonde partitie in de lijst.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 8

Wanneer u nu naar Deze computer gaat, ziet u de nieuwe schijf en merkt u dat er ruimte is weggenomen van het (C:)-station waarop Windows 7 is geïnstalleerd.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 9

Installeer XP op de nieuwe partitie

Nu u weet hoe u een nieuwe partitie op uw Windows 7-machine kunt maken, is het tijd om XP erop te installeren. Hier installeren we XP Professional op de nieuwe partitie. Start op vanaf de XP-installatieschijf en start het installatieproces.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 10

Als het gaat om het kiezen van een partitie, zorg er dan voor dat je degene selecteert die je hebt gemaakt met behulp van de bovenstaande stappen. In dit voorbeeld hebben we een 10GB-partitie gemaakt voor de XP-installatie.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 11

Als de partitie die u hebt gemaakt al als NTFS is geformatteerd, kunt u deze laten staan, of u kunt desgewenst het FAT-bestandssysteem kiezen.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 12

In principe ga je door alsof je een schone installatie uitvoert op een harde schijf.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 13

Bootloader maken

Zodra de installatie van XP is gelukt, kunt u nu de nieuwste Microsoft-updates en -stuurprogramma's installeren en installeren. U zult ongetwijfeld merken dat de machine op dit moment rechtstreeks in XP opstart. Dit komt doordat XP zijn bootloader over Windows 7 schrijft. Om zowel XP als Windows 7 als optie op het opstartscherm te krijgen, kun je het gratis hulpprogramma EasyBCD 1.72 of hun nieuwe 2.0 Beta gebruiken.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 14

VistaBootPRO 3.3 (gratis versie) werkt ook nog steeds, die u hier kunt downloaden. VistaBootPRO heet nu DualBootPRO en is niet langer gratis, het is $ 9,95 voor een enkele gebruikerslicentie.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 15

Nadat je de bootloader terug hebt gekregen, zou je zowel XP als Windows 7 als opties in Windows Boot Manager moeten zien.

dual-boot-uw-voorgeïnstalleerde-windows-7-computer-met-xp foto 16

Conclusie

Als je een standaardbesturingssysteem op je dual-bootsysteem wilt instellen, bekijk dan de tutorial van The Geek over hoe je het moet instellen. Om de EasyBCD 2.0 Beta te downloaden, moet u zich eerst registreren bij het NeoSmart Technologies Forum. Als je aarzelt om Beta-software uit te proberen, EasyBCD 1.7.2 is ook gratis en zal ook nog steeds werken. Natuurlijk zijn er andere manieren om een ​​dual-bootsysteem te maken, maar dit is de methode die ik heb gebruikt en het is eenvoudig en effectief.

EasyBCD 2.0 Beta (forumregistratie vereist)

Meer verhalen

Exporteer uw iGoogle-startpagina naar een ander account

Als je een fan bent van iGoogle, heb je waarschijnlijk een perfecte setup met RSS-feeds, thema's en andere gadgets, precies zoals je het wilt. Vandaag bekijken we hoe u die instellingen naar een ander Google-account kunt exporteren, zodat u uw favoriete startpagina niet opnieuw hoeft te bouwen.

Week in Geek: The What on Earth is that Process Edition

Ooit naar Taakbeheer gekeken en je afgevraagd wat dat rare proces is? Je bent niet de enige, we doen hier hetzelfde, en we hebben een hele lijst ervan die we al voor je hebben ontcijferd.

Verbeter uw zoekresultaten in Firefox

Wilt u uw zoekresultaten bij Yahoo, Google en Bing verbeteren? Geniet van meer functies met uw zoekresultaten met de BetterSearch-extensie voor Firefox.

Herstel uw MySQL-database vanuit een back-upbestand

We hebben u al laten zien hoe u een back-up van uw MySQL-server kunt maken vanaf de opdrachtregel, maar het is erg belangrijk om te weten hoe u die gegevens kunt herstellen voor het geval u een fout moet herstellen. Je moet er ook een punt van maken om je herstelproces op een andere doos te testen, gewoon om te maken

Vrijdagpret: spellen met vakantiethema

Vrijdag is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is om op het werk uit te sloven en wat flashgames te spelen tot het fluitsignaal klinkt. Vandaag komen we in de vakantiestemming door je een aantal vakantie- en winterthema-spellen te brengen die je zeker zullen vermaken.

Pas het Windows 7-aanmeldingsscherm aan

Vind je het leuk om de Windows-interface aan te passen en ben je het standaard inlogscherm in Windows 7 beu? Vandaag bekijken we Windows 7 Logon Background Changer, een gratis en open source-app waarmee u het aanmeldingsscherm eenvoudig kunt aanpassen.

Maak aangepaste bureaubladachtergronden met Photovisi

Heb je geweldige familiefoto's en ben je op zoek naar een manier om mooie collagebehang te maken voor de komende feestdagen? Kijk hoe eenvoudig het is om te doen op de Photovisi-website.

Een snelstartfunctie toevoegen aan Windows 7 op de gemakkelijke manier

Mis je het hebben van de Quick Launch Toolbar in Windows 7? Nu kunt u die functionaliteit terugkrijgen met het zeer aanpasbare gratis hulpprogramma SE-TrayMenu.

Maak een back-up van uw MySQL-server vanaf de opdrachtregel

Het is erg belangrijk om een ​​back-up van uw databaseserver te houden, en Linux maakt dit een triviale taak vanaf de opdrachtregel. Je zou dit echt in een cron-taak moeten stoppen en het dagelijks (of vaker) moeten uitvoeren, maar voor onze doeleinden van vandaag is dit hoe je de back-up daadwerkelijk maakt.

Hoe de ruimte op de harde schijf te beheren die wordt gebruikt door Windows 7 Back-up en herstel?

Windows 7 biedt een veel beter hulpprogramma voor het maken van back-ups van uw computer dan eerdere versies van Windows, maar soms kan het te veel schijfruimte in beslag nemen. Hier bekijken we hoe u wat ruimte terug kunt krijgen door oudere back-ups te verwijderen.