Dropbox verhuist van internet naar een privénetwerk

Er is een groeiende trend voor bedrijven om zich aan te melden bij een van de grote cloudserviceproviders om hun eigen online services te laten functioneren. Er is geen beter voorbeeld hiervan dan Netflix, dat afhankelijk is van de AWS-services van Amazon om te functioneren. Maar Dropbox gaat de andere kant op. Vorig jaar verplaatste het de meeste gegevens van zijn gebruikers van AWS naar zijn eigen cloudopslagnetwerk. Nu probeert Dropbox het internet te dumpen ten gunste van zijn eigen privénetwerk.

Het probleem dat Dropbox probeert op te lossen, zijn de knelpunten en vertraging die aanwezig zijn op het steeds complexere internet. Je kunt de snelheid van een verbinding niet altijd garanderen vanwege factoren waar je geen controle over hebt, dus Dropbox is van plan deze volledig te omzeilen met een wereldwijd privégegevensnetwerk dat gescheiden is van het openbare internet, waar het sinds 2015 naartoe werkt.Deze uitbreiding omvat Noord-Amerika, Europa en Australië, waarbij het privénetwerk wordt opgebouwd uit aankopen van dark fiber wanneer deze beschikbaar komt. Dan Williams, hoofd productie-engineering van Dropbox, legt in een gesprek met Fortune uit: 'We kopen in wezen dark fiber in de stedelijke gebieden en huren diensten voor de lange termijn over de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan. Wij zijn niet bezig met het leggen van kabels, er zijn maar een paar bedrijven in de wereld die zo'n capaciteit nodig hebben.'

Dropbox verwerkt meer dan 500 petabytes aan gegevens voor zijn gebruikers, waarvan de meeste nu worden opgeslagen op zijn eigen opslagnetwerk en in toenemende mate worden gesynchroniseerd via een privénetwerk waar snelheden kunnen worden gegarandeerd, ongeacht wat er op internet gebeurt. Het doel volgens Williams is 'om de gebruikerservaring zo realtime mogelijk te maken, aangezien 70% van onze gebruikers zich buiten de VS bevindt en de meeste gegevens zich in Noord-Amerika bevinden'.

Verwant

  • De beste services voor cloudopslag en het delen van bestanden van 2017De beste services voor cloudopslag en het delen van bestanden van 2017

Critici krabben zich achter de oren, aangezien de meeste diensten zich in de tegenovergestelde richting bewegen. Volgens CEO Drew Houston genereert Dropbox echter winst en zijn de netwerkkosten buiten Noord-Amerika gehalveerd dankzij deze verschuiving. Als het bedrijf een wereldwijd privénetwerk kan voltooien dat is geïsoleerd van internet en toch winstgevend blijft, zullen die critici snel van gedachten veranderen en Dropbox toejuichen voor een riskante zet die uiteindelijk zijn vruchten afwerpt.

Voor Dropbox-gebruikers zou deze verschuiving naar een privénetwerk naadloos moeten plaatsvinden als dit nog niet is gebeurd. Dropbox is van plan nieuwe 'regionale accelerators' te introduceren in Sydney, Miami en Parijs in het derde kwartaal van 2017 en vervolgens in Madrid en Milaan in het vierde kwartaal. Dus gebruikers in die gebieden kunnen hun synchronisatiesnelheden tegen het einde van het jaar zien verbeteren.

Aanbevolen verhalen

Het nieuwe beleid van Amazon doodt het advertentienetwerk dat inkomsten genereert met Echo Skills

Amazon heeft zijn advertentiebeleid geüpdatet om interactieve advertenties tegen te gaan.

'Troll Cake' laat je internetnemesis hun woorden opeten

Voor $ 35 verandert Troll Cakes de vervelende internetopmerking van je vijand in een gepersonaliseerde taart en stuurt deze naar hun huis of werk.

Google's 'innovatieve' nieuwe hoofdkantoor in Londen heeft gigantische bewegende jaloezieën

Het nieuwe 11 verdiepingen tellende hoofdkantoor van Google in Londen zal een zwembad, een fitnessruimte, een speelruimte, een evenementenruimte en een atletiekbaan hebben.

Rocket Lab nagelt eerste orbitale raketlancering vanaf een privéplatform

Dit is de eerste keer dat een bedrijf in staat was om een ​​orbitale-klasse raket te lanceren vanuit een privé-faciliteit.

Mediafire & Dropbox File Hosting Services: zijn ze veilig?

Dropbox en Mediafire zijn voorbeelden van bestandshostingservices die gebruikmaken van de cloud, zodat gebruikers bestanden kunnen opslaan, delen en downloaden. Beide websites...