Droomhuis gebouwd met behulp van YouTube-video's

Als het leven je citroenen geeft, bekijk dan YouTube-tutorials en leer hoe je een huis bouwt.

Dat is wat Cara Brookins deed: nadat ze aan een gewelddadig huwelijk waren ontsnapt, hadden zij en haar vier kinderen een veilige haven nodig, dus bouwden ze er zelf een.Uitgerust met een banklening en YouTube-site voor het delen van video's, gingen de alleenstaande moeder en haar jonge bemanning aan de slag met het vervoeren van 2x4's, het storten van beton en het voegen van tegels in wat hun heiligdom zou worden, Inkwell Manor.

Het idee ontstond eind 2007, nadat Brookins een huis zag verwoest door een tornado.

'Het was dit prachtige droomhuis en het stond een beetje wijd open', vertelde ze eerder deze maand aan CBS News. 'Kijkend naar deze 2x4's en deze nagels, zag het er zo simpel uit. Ik dacht... 'Misschien moet ik gewoon helemaal opnieuw beginnen.'

Met net genoeg geld om bouwmaterialen te kopen en een hectare land, had Brookins geen plan B; het was doe-het-zelf of sterf. Dus begon ze te Googlen en te YouTuben en te vragen hoe je een raam inlijst of een fundering in elkaar zet.

De kinderen - op dat moment 17 (Drew), 15 (Hope), 11 (Jada) en twee (Roman, foto) - deden mee aan de actie, net als, volgens foto's op de website van Brookins, haar ouders.

'Het deed pijn', vertelde de computeranalist van 110 pond aan CBS News. 'Het was niet iets dat een geweldige match was om fysiek te gebruiken, maar mijn kinderen stonden elke dag op en kwamen hier naar buiten.'

Verwant

  • YouTube lanceert 4K Live StreamingYouTube lanceert 4K Live Streaming

Brookins werkte de hele dag door; de jongeren sloten zich na schooltijd aan, vaak tot diep in de nacht, 'soms bij koplampen'.

'Het was ongelooflijk intens', voegde ze eraan toe. 'Niemand ging naar de film. Er waren geen dates, geen uitgaan. Het was alle hens aan dek.'

Nu is het huis in Bryant, Ark. - en de groepsinspanning die het kostte om het te bouwen - het onderwerp van Brookins' nieuwe memoires, Rise: How a House Built a Family.

Aanbevolen verhalen

Geek Trivia: Julius Caesar versleutelde zijn militaire communicatie met behulp van A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Tips om onderweg naar muziek op YouTube te luisteren

YouTube heeft aantoonbaar de manier veranderd waarop de meeste consumenten en fans nu naar muziek luisteren en ervan genieten. De gemiddelde artiest in 2017 zou evenveel belang hechten aan oorlog...

Mastercard bouwde een mobiele marktplaats voor boeren in Oost-Afrika

Het digitale platform brengt financiële diensten aan boeren in Kenia.

Twitch om White House Gaming Marathon te organiseren

Het streamen van legendes met honderdduizenden volgers zal gamers aanmoedigen om zich aan te melden voor een ziektekostenverzekering.

Ontwerp je droomdrone met het programma van MIT

Het systeem garandeert dat uw meesterwerk vliegt.