Dronepiloten in China moeten zich registreren bij de overheid

Zhang Peng/LightRocket via Getty Images

Amerikanen zijn niet de enigen die hun drones moeten registreren. De Chinese burgerluchtvaartautoriteit heeft aangekondigd dat piloten vanaf 1 juni elke robotvlieger zwaarder dan 0,55 pond moeten registreren. De online registratie wordt op 18 mei geopend en de regering zal op dezelfde dag beginnen met het publiceren van no-flyzonegegevens voor civiele luchthavens. Het hoopt dat dronemakers de informatie zullen gebruiken om geofencing te implementeren die voorkomt dat drones zich in gevaarlijke gebieden wagen.

Het initiatief zorgt er ook voor dat regelgevers samenwerken met de lokale overheid en politie om interferentie met drones te beteugelen, en zal uiteindelijk het commerciële drone-gebruik standaardiseren met vier hoofdcategorieën: luchtfotografie, landbouwgebruik, luchtvaartfotografie en licentietraining. Het land erkent al meer dan 200 opleidingscentra die tot nu toe meer dan 14.000 certificaten hebben uitgegeven, dus een deel van deze standaardisatie zou eigenlijk alleen maar een uitbreiding zijn op wat er al gebeurt.Het is moeilijk om te ontsnappen aan de bezorgdheid dat dit de regering zal helpen om dronepiloten om valse redenen hard aan te pakken, zoals wanneer ze protesten of twijfelachtige overheidsactiviteiten registreren. De registratie komt echter officieel als reactie op een toenemend aantal veiligheidsincidenten met drones op luchthavens. Autoriteiten merken op dat alleen Chengdu sinds april acht voorbeelden van drone-interferentie heeft gezien, waarvan er zes 138 vluchten aan de grond hielden. Als dat soort cijfers elders van toepassing zijn, is dat een hoop gedoe en potentieel gevaar.

De gewichtsbeperking betekent wel dat sommige drones worden vrijgesteld. Het Hover Camera Passport dat we afgelopen herfst hebben uitgeprobeerd, is net licht genoeg om bijvoorbeeld langs te piepen. De nieuwe regels zullen echter zeker een groot deel van de drone-markt beïnvloeden, inclusief relatief kleine machines zoals de DJI Mavic Pro. Het Chinese dronelandschap staat op het punt om ingrijpend te veranderen, ten goede of ten kwade.

Aanbevolen verhalen

DJI streamt dronebeelden naar je televisie

DJI gaat achter GoPro aan met zijn nieuwe actie-drone-video-app.

Gepirateerde Windows leidde tot de verspreiding van WannaCry in China en Rusland

De WannaCry-ransomware trof China en Rusland het meest, en het zou te wijten kunnen zijn aan hun ongebreidelde gebruik van piratensoftware.

Senaatswet zou het moeilijker maken om overheidsgegevens te verwijderen

Senatoren Gary Peters en Cory Gardner hebben de Preserving Government Data Act van 2017 ingevoerd om ervoor te zorgen dat de FBI onze toegang tot overheidsinformatie niet wegneemt.

Een domeinnaam voor uw website registreren

Elk bedrijf heeft een website nodig en de eerste stap is het registreren van een domeinnaam. Onze inleiding vertelt u alles wat u moet weten om de klus te klaren.

McDonald's Pilots mobiele bestel- en zelfbedieningskiosken

Meer dan 500 Golden Arches-locaties in de VS hebben al gigantische touchscreens geïnstalleerd.