Draadloze hoofdtelefoons vatten vlam tijdens langeafstandsvluchten

Apparaten zoals de iPhone 7, waarbij de koptelefoonaansluiting is verwijderd, moedigen meer consumenten aan om te kiezen voor een draadloze koptelefoon of koptelefoon, zoals de AirPods. Maar net als elk ander draadloos apparaat dat er is, hebben ze een batterij nodig om te functioneren, en wanneer een van deze batterijen defect is, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Als oplaadbare lithium-ionbatterijen het mis gaan, doen ze dat op een explosieve manier. We hebben laptops en smartphones zien exploderen en minutenlang erg heet zien branden, maar nu is hetzelfde gebeurd met draadloze hoofdtelefoons.Een vrouw die op een langeafstandsvlucht van Beijing naar Melbourne reisde, lag te slapen en luisterde naar muziek via een draadloze koptelefoon toen ze wakker werd door het geluid van een explosie. Toen begon haar gezicht te branden, dus deed ze de natuurlijke dingen en pakte haar gezicht vast, waardoor de koptelefoon naar haar nek viel, die ook begon te branden.

Toen ze eenmaal besefte wat er aan de hand was, werd de koptelefoon op de grond gegooid waar ze bleven vonken en vlammen zichtbaar waren. Stewardessen kwamen haar te hulp en stopten de koptelefoon in een emmer water. De plastic hoezen over de batterijen waren gesmolten en de vrouw liep brandwonden op aan haar gezicht en nek en blaren op haar hand.

Verwant

  • De beste koptelefoon van 2017De beste koptelefoon van 2017

Het incident gebeurde twee uur na de vlucht en de cabine rook naar gesmolten plastic, verbrand haar en elektronica. De dampen die door het vuur werden geproduceerd, deden andere passagiers ook hoesten, waarbij een passagier opmerkte: 'mensen hoestten en stikten de hele weg naar huis.'

Het Australian Transport Safety Bureau (ATSB) heeft niet bekendgemaakt welk merk hoofdtelefoon de vrouw gebruikte, maar wees erop dat het risico van deze incidenten groter wordt naarmate we meer en meer apparaten met batterijen vervoeren. Iedereen die zich zorgen maakt over veilig reizen met batterijen, kan voor advies de website van de Australian Government Civil Aviation Safety Authority bezoeken.

Dit incident roept herinneringen op aan de Galaxy Note 7, die door het Amerikaanse ministerie van Transport werd verbannen uit vluchten omdat zo veel van hen in brand vlogen en explodeerden. Samsung gaf uiteindelijk slechte batterijen de schuld van het hoge uitvalpercentage.

Aanbevolen verhalen

B&O breidt zijn assortiment draadloze luidsprekers uit met de Beolit ​​17

Het grotere en krachtigere Beolit-model van Bang en Olufsen is nu verkrijgbaar voor $ 499.

Zoho Zia zorgt ervoor dat u uw accountmanager wilt ontslaan

Zia, de nieuwe op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde aanbevelingsengine van Zoho, laat uw verkopers er veel slimmer uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

Sony prijzen zijn nieuwste Extra Bass-hoofdtelefoons en -luidsprekers op

Audiofielen hebben veel om naar uit te kijken volgende maand.

Hoe u uw onkostendeclaraties voor het einde van het jaar kunt inhalen?

Nu het einde van het jaar snel nadert, is het tijd om te klauteren en het papierwerk voor te bereiden om een ​​vergoeding te krijgen. Weet waar u moet zoeken om samen te voegen wat u verschuldigd bent.