Door de gebruiker geïnstalleerde desktopgadgets uitschakelen in Windows 7

Als u de beheerder bent van een gedeelde computer, wilt u wellicht bepaalde functies uitschakelen. Vandaag bekijken we hoe u Desktop Gadgets kunt uitschakelen die een gebruiker installeert, of hoe u ze allemaal tegelijk kunt uitschakelen.

Opmerking: deze methode maakt gebruik van de Editor voor lokaal groepsbeleid die niet beschikbaar is in Home-versies van Windows 7.

Door de gebruiker geïnstalleerde gadgetsEen door een gebruiker geïnstalleerd gadget zou er een zijn die ze zelf vanaf een andere locatie installeren. Hier bekijken we bijvoorbeeld een gebruikersaccount waarop twee gadgets in Windows 7 zijn geïnstalleerd. En ook twee die ze zelf installeerden vanaf de Microsoft-site.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 1

In dit voorbeeld kijken we naar het uitschakelen van gadgets die de gebruiker heeft geïnstalleerd, maar behouden de standaardgadgets die bij Windows 7 zijn geleverd. Klik op Start en typ gpedit.msc in het zoekvak en druk op Enter.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 2

Ga nu in de Editor voor lokaal groepsbeleid naar Gebruikersconfiguratie Windows-componenten Desktopgadgets en dubbelklik vervolgens op Door de gebruiker geïnstalleerde desktopgadgets uitschakelen.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 3

Schakel nu gewoon de instelling in, klik op OK en sluit vervolgens de Editor voor lokaal groepsbeleid.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 4

Om de wijziging van kracht te laten worden, moet u alle gebruikers uitloggen en vervolgens weer op de machine. Wanneer de gebruiker teruggaat naar zijn account, zien ze alleen de twee standaard Desktop Gadgets die worden weergegeven, en degene die ze hebben geïnstalleerd, zijn verdwenen.

Als ze ze opnieuw proberen te installeren, krijgen ze de volgende melding.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 6

Natuurlijk hebben ze nog steeds toegang tot de standaardgadgets die bij Windows 7 worden geleverd.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 7

Alle desktopgadgets uitschakelen

Misschien wilt u alle gadgets uitschakelen, inclusief de gadgets die bij Windows 7 zijn geleverd. Om dat te doen, gaat u naar dezelfde plaats in Lokaal groepsbeleid waar we in de bovenstaande stappen waren, maar deze keer Schakel Desktop-gadgets uitschakelen in.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 8

Nogmaals, u moet alle gebruikers uitloggen en opnieuw aanmelden om de wijzigingen door te voeren. Wanneer een gebruiker nu toegang probeert te krijgen tot de Desktop Gadgets Gallery, ontvangt hij het volgende bericht.

door de gebruiker geïnstalleerde-desktop-gadgets-in-windows-7 uitschakelen foto 9

Als u niet wilt dat gebruikers rommelen met desktopgadgets, of alleen toegang wilt geven tot de gadgets die bij Windows 7 worden geleverd, is dit een goede manier om ze te beperken.

Meer verhalen

Tips en advies om vandaag nog geld te besparen

Toelage alstublieft~! Weet je nog dat je als kind toeslag kreeg van je ouders? Spreek af om jezelf elke zondag een wekelijkse toelage in contanten te geven voor je uitgaven tijdens de komende week. De sleutel is doordeweeks je creditcard of pinpas niet te gebruiken. Dat gezegd hebbende, kunt u akkoord gaan met bepaalde specifieke

Met Grooveshark kun je je muziek online streamen en delen

Als je op zoek bent naar een muziekservice waarmee je onbeperkte hoeveelheden muziek kunt ontdekken en streamen, je eigen deuntjes kunt uploaden en delen via de populaire sociale netwerken, kun je Grooveshark eens proberen. Vandaag geven we u een overzicht van de service en wat deze te bieden heeft.

Dual Boot Uw vooraf geïnstalleerde Windows 7-computer met XP

Dus je hebt je glimmende nieuwe voorgeïnstalleerde Windows 7-computer tijdens de feestdagen gekregen, maar je wilt betrouwbare XP paraat hebben in een dual-boot setup. Vandaag zullen we een nieuwe partitie maken in Windows 7 en vervolgens XP erop installeren.

WOT (Web of Trust) toevoegen aan Google Chrome, Iron en ChromePlus

Als je hebt gewacht op de officiële WOT-extensie voor Google Chrome, Iron Browser en ChromePlus, dan is je wachten voorbij. Nu kunt u genieten van de volledige kracht van WOT in uw op Chromium-code gebaseerde browser.

Gebruik een web-besturingssysteem om werk gedaan te krijgen en bestanden op te slaan in de cloud

Er zijn tegenwoordig veel services waarmee u bestanden in de cloud kunt opslaan en deze vrijwel overal kunt openen. Deze diensten zijn ontzettend handig, maar wat als je ook een mobiel besturingssysteem nodig hebt? Vandaag bekijken we een aantal online besturingssystemen waarmee u uw

Goedheid voor automatisch oproepen inschakelen in Google Chrome

Heb je gewacht om de goedheid van de Auto-Paging-extensie van Firefox in Google Chrome te krijgen? Nou, je wachten is voorbij. Nu kunt u genieten van het overslaan van die volgende knoppen met de AutoPager Chrome-extensie.

Monitor meerdere Google-services in Chrome

Bent u op zoek naar een manier om meerdere Google-services te monitoren met slechts één extensie in plaats van meerdere? Dan wil je zeker eens kijken naar de One Number extensie voor Chrome.

Wat is Mobsync.exe en waarom is het actief?

U vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat het proces mobsyc.exe aan het doen is in Taakbeheer of waarom er een groen en geel pictogram in het systeemvak staat. Hier zullen we bekijken wat het is en hoe u het kunt uitschakelen als u de functie niet gebruikt.

Hoe Antivirus Live en andere frauduleuze/nep-antivirusmalware te verwijderen?

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met het Antivirus Live-virus, wacht je een zware klus om deze te verwijderen. En we hebben de instructies om te helpen.

Vervang de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome door snelkiesnummers

Bent u op zoek naar een goed alternatief voor de nieuwe tabbladpagina in Google Chrome? Dan wilt u zeker de snelkiesextensie eens nader bekijken.