De dokter zal u nu zien, maar hoeveel betaalt u?

Onlangs ontdekte ik bij een reguliere medische controle dat mijn zorgverzekeraar mijn afspraak had 'gehercategoriseerd' van 'routine' naar 'specialist'. Als gevolg daarvan liep ik naar de dokter met een gevoel van naderend onheil over de rekening die zou volgen.

Het zien van een medische professional is niet bepaald een rustgevende ervaring in de beste tijden. Maar om de kosten niet te kennen, aangezien de minuten wegtikken voordat iemand binnenkomt om uw bloeddruk te controleren, is nogal zenuwslopend.Dat is de reden waarom ZendyHealth - de naam-uw-prijs-site voor medische procedures - zo snel groeit. De site, mede opgericht door Kimi Verma en Dr. Vish Banthia, stelt patiënten in staat om te onderhandelen met medische zorgverleners en een vergoeding af te rekenen voordat ze een medische toga aandoen.

Terwijl het bedrijf zich voorbereidt om uit te breiden naar Azië en nieuwe diensten toe te voegen, heeft PCMag onlangs telefonisch met Verma en Dr. Banthia gesproken om de details te krijgen.


Kimi, iedereen die van Bollywood-films houdt, zal je bekend voorkomen. Was het de fysieke druk om op het scherm te zijn die u inspireerde om een ​​Priceline-for-procedures-achtige onderneming te starten?
[KV] Het was gedeeltelijk dat, maar vooral iets wat ik me realiseerde als zakenvrouw, nadat ik mijn MBA terug in India had behaald aan een filiaal van de Universiteit van Mumbai. Hoe rijk mensen ook zijn, ze houden er niet van om te veel te betalen voor dingen. Door sites als Amazon, die transparantie bieden, is iedereen nu prijsgevoelig. Ook als het gaat om de gezondheidskosten van het gezin, is de moeder meestal de beslisser, en ze wil ervoor zorgen dat haar gezin zorg van goede kwaliteit krijgt, maar tegen een goede prijs.

Dr. Banthia, waarom voelde je de behoefte om uit de operatie te komen en een digitaal platform te starten?
[VB] Ja, ik ben chirurg van opleiding en werk al meer dan 10 jaar in de praktijk, maar ik bleef de toenemende pijnpunten opmerken, zowel aan de kant van de zorgverleners als aan de kant van de patiënt. Er is weinig prijstransparantie in de gezondheidszorg en mensen hadden steeds hogere eigen risico's, wat betekent dat ze meer contante kosten zouden moeten dragen voordat hun verzekering in werking zou treden.

Als gevolg daarvan waren en onderhandelen patiënten vaak over zorgrekeningen, net zoals mensen dat doen in zowat elke andere bedrijfstak. Ik wist dat er een op technologie gebaseerde marktplaatsoplossing moest zijn - het systeem werkte niet - dus ik wilde zaken doen om een ​​macroprobleem op te lossen dat vrijwel iedereen treft.

Wat is de meest populaire procedure? Is het nog steeds meer cosmetisch of tandheelkundig dan medisch? Of zie je nu een verschuiving?
[KV] Het meest populair is nog steeds huidonderhoud, vooral met de nieuwere ontwikkelingen op het gebied van cosmetische verbeteringen, zoals rimpelverslappers zoals Botox en fillers. Maar we zien ook een toename van complexere cosmetische ingrepen zoals vetreductie/liposuctie.
[VB] Wat voor ons interessant is, is dat we een verschil zien tussen organisch verkeer, wat ons voornamelijk klanten oplevert die op zoek zijn naar cosmetisch en tandbleekachtig werk, in tegenstelling tot partnerverkeer dat een toenemende vraag naar MRI- en CT-cans laat zien, omdat die zijn zo duur.

Je hebt ZendyHealth laten groeien via verschillende van de beroemde incubators, waaronder 500 Startups, StartX (Stanford Health) en, meest recentelijk Cedars Sinai Techstars Health accelerator class van 2016. Wat is nu je bedrijfsmodel? Is het 'betalen om te spelen' voor aanbieders om op ZendyHealth te worden vermeld?
[VB] We hebben nu duizenden medische zorgverleners vermeld op onze site, verspreid over 46 staten in de VS. We brengen geen kosten in rekening bij aanbieders of patiënten/klanten om ZendyHealth te gebruiken; onze inkomsten genereren is gebaseerd op een transactiemodel.

Dus je neemt een deel van elke transactie zoals deze plaatsvindt op de ZendyHealth-site?
[VB] Het is onze geheime saus, dus ik kan niet ingaan op de details of prikkels - en er zijn voorschriften voor de gezondheidszorg waar we ons aan houden - maar de meeste aanbieders waarderen dat consumenten en patiënten online gaan om artsen te vinden en beslissingen te nemen met online tools . In feite waren de meeste van onze vroege investeerders artsen die zeiden dat ze erover dachten om dit een paar jaar geleden te doen en zich afvroegen waarom ze het niet zelf deden. Een platform als ZendyHealth is een zeer duidelijke manier om nieuwe patiënten aan te trekken zonder uw merk te bezuinigen.

Omdat een medische zorgverlener 'in het openbaar' niet adverteert dat ze reservecapaciteit invullen met goedkope procedures?
[VB] Precies. We beschermen hun merk en helpen hen hun inkomsten te maximaliseren.

Verwant

  • ZendyHealth in de PCMag Startup SpotlightZendyHealth in de PCMag Startup Spotlight

Is er een data science B2B-spel in uw toekomst?
[VB] We verzamelen een enorme hoeveelheid gegevens over wat mensen uitgeven en waaraan. Op dit moment doen we daar analyses op om ons platform te verbeteren, maar we hebben overwogen om data als geheel en op een anonieme manier in een aparte divisie te brengen als een B2B-spel voor de medische industrie als geheel.

Dus wat biedt de toekomst voor ZendyHealth?
[VB] Op 16 mei lanceren we een 'Kies uw provider'-functie zodat gebruikers meer waarde/voordeel en keuze hebben als het gaat om het vinden van prijzen voor verschillende gezondheids-, tandheelkundige en cosmetische diensten. Daarna breiden we uit naar Azië, mogelijk beginnend met India. De zorgverzekeringswereld werkt daar anders en men is vooral prijsbewust. We denken dat India zich in de loop van de tijd minder zal richten op cosmetische en meer algemene gezondheid en tandheelkunde, aangezien de medische markt zo gefragmenteerd is.

Ik was een paar jaar geleden voor zaken in New Delhi - geen laptop te zien - allemaal mobiele apparaten.
[VB] Je hebt gelijk, ons bedrijf daar zal vanaf de eerste dag mobiel zijn.
[KV] Maar het zal op dezelfde principes worden gebouwd. ZendyHealth zet de Zen terug in de gezondheidszorg en brengt medische en financiële gemoedsrust voor zowel artsen als patiënten.

Aanbevolen verhalen

MP3-formaat dood, maar niet verdwenen

Licenties voor het gebruik van MP3-patenten worden sinds vorige maand niet meer uitgegeven, maar de coderingstechnologie zal voortleven in de enorme muziekbibliotheken die in de jaren negentig zijn geript.

T-Mobile-telefoons kunnen een snelheidsboost zien in landelijke gebieden

Snapdragon 835-telefoons die tegen het einde van het jaar worden uitgebracht, hebben in de toekomst mogelijk een radicaal betere landelijke dekking op T-Mobile, vooral in het westen van de VS.

Ik schiet geen losse flodders, maar daar had ik geen dokter voor nodig

Kan de thuissperma-analysekit van Trak de fragiele mannelijkheid verstoren?

Kijk niet nu, maar VR staat op het punt de fitness voor altijd te revolutioneren

Er wordt veel gepraat over hoe virtual reality (VR)-technologie een revolutie teweeg zal brengen in deze industrie en die industrie, maar wat weinigen bespreken is hoeveel van...