Dock Windows aan de zijkanten van uw bureaublad en meer met Preme voor Windows 7

Wilt u vensters aan de zijkant van uw bureaublad dokken of nieuwe muistrucs aan Windows toevoegen? Hier leest u hoe u Windows 7 een aantal nieuwe trucs kunt leren met Preme voor Windows 7.

Preme voor Windows 7 is een nieuwe bètatoepassing waarmee u een verscheidenheid aan effecten aan Windows 7 kunt toevoegen. Hiermee kunt u vensters minimaliseren met uw scrollwiel, het Start-menu openen door erover te bewegen, Flip 3D activeren door over een hoek van uw bureaublad, dockvensters aan de zijkant van uw bureaublad en meer. Het bevat een scala aan functies, dus alle nieuwe trucs zullen misschien niet alle gebruikers aanspreken, maar je kunt degene kiezen die je leuk vindt en de rest uitschakelen.

Aan de slagDownload Preme voor Windows 7 (link hieronder) en voer het programma uit om aan de slag te gaan. Klik op OK om te accepteren en door te gaan.

Opmerking: deze applicatie wordt geleverd zonder garantie! Het is ook nog in bèta, dus gebruik je gezond verstand bij het installeren ervan. We hadden geen probleem op onze testcomputers, maar u wilt het misschien niet op uw werkcomputer installeren en de IT-afdeling boos op u maken.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 1

Na enkele ogenblikken ziet u een prompt om u te laten weten dat de installatie is voltooid. Preme hoeft niet echt op uw computer te worden geïnstalleerd, maar kopieert zichzelf in plaats daarvan naar de opstartmap, zodat het automatisch wordt uitgevoerd wanneer Windows wordt gestart.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 2
Het Preme-venster wordt nu geopend en u kunt selecteren welke functies u wilt activeren.

We vonden de functie Touch Slide Window de handigste. Als deze functie is ingeschakeld, klikt u op de vensterrand direct onder de knoppen voor minimaliseren of maximaliseren en het venster schuift over en verbergt zich aan de kant van uw scherm die zich het dichtst bij bevindt. Hierdoor kunt u snel een programma openen, gegevens controleren, Rekenmachine gebruiken of meer, zonder dat uw andere venster de focus verliest. U kunt het venster dan direct gebruiken terwijl het is gedokt, of het naar buiten slepen om het los te koppelen.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 4

Als u niet weet hoe u het moet gebruiken, klikt u op Hoe? knop in het venster Preme-instellingen.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 5

Hiermee wordt een demo op volledig scherm gestart die uw muis en vensters gebruikt om te laten zien hoe u de schuifvensters gebruikt. Het beschrijft elke stap met muisknopinfo, maar houd er rekening mee dat u uw computer niet anders kunt gebruiken terwijl de demo actief is.

Veel van de tweaks gebruiken het gebied onder je minimaliseer-, maximaliseer- en afsluitknoppen om te activeren. Klik op deze plek om het venster aan de zijkant vast te zetten, beweeg eroverheen en scrol omlaag om het venster te minimaliseren, of klik en houd deze plek vast om het venster bovenaan te houden.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 7

Onderaan het dialoogvenster kunt u ervoor kiezen om het systeemvakpictogram te verbergen, Preme te verwijderen of aan te passen wat elke hoek doet door op de knop Meer te klikken. Druk op Ok als je klaar bent met het wijzigen van je instellingen en je nieuwe effecten gaat gebruiken.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-bureaublad-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 8

Preme-instellingen

U kunt uw Preme-instellingen op elk moment wijzigen via het systeemvakpictogram. U kunt Preme Interface selecteren voor het volledige dialoogvenster zoals hierboven.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 9

Of selecteer Snel om de instellingen snel te wijzigen vanuit een kleine pop-up in een lade. Dit is misschien wel de gemakkelijkste manier om Preme-functies in of uit te schakelen.

Preme wordt automatisch uitgevoerd met uw aangepaste instellingen wanneer u uw computer opstart. U kunt echter elke keer dat uw computer opstart, worden gevraagd om te controleren of u deze toepassing wilt uitvoeren. Als u liever geen melding ontvangt voordat het wordt uitgevoerd, schakelt u het selectievakje uit en klikt u op Uitvoeren.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 11

Preme verwijderen uit opstarten

Zoals eerder vermeld, kopieert Preme zichzelf tijdens de installatie naar de opstartmap van Windows. Als u liever niet wilt dat Preme bij het opstarten wordt uitgevoerd, kunt u het verwijderen uit de map met opstartprogramma's. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door Alle programma's te openen in het menu Start, de map Opstarten te selecteren en met de rechtermuisknop op het Preme-pictogram te klikken. Nu kun je het programma ergens anders knippen en plakken, en het dan gewoon uitvoeren wanneer je de functies van Preme wilt gebruiken. Of u kunt het bestand verwijderen als u Preme niet wilt blijven gebruiken.

dock-vensters-aan-de-zijkanten-van-uw-desktop-en-meer-met-preme-voor-windows-7 foto 12

Conclusie

Als je een paar handige effecten aan Windows 7 wilt toevoegen, is Preme een leuke kleine applicatie die een aantal leuke functies naar je bureaublad brengt. We houden vooral van de mogelijkheid om vensters aan de zijkanten van het scherm te docken en te verbergen. Er zijn effecten voor iedereen en je kunt de extra's selecteren die je wilt gebruiken. Zet het geluid uit in de reacties en laat ons weten wat je favoriete Preme-effect is!

Koppeling

Download Preme voor Windows 7

Meer verhalen

Een back-up maken van uw gegevens op een virtuele harde schijf in Windows 7

Het hebben van een solide back-upplan is een must als u belangrijke gegevens op uw pc hebt die u niet wilt verliezen. Vandaag bekijken we een unieke manier om een ​​virtuele harde schijf in Windows 7 te gebruiken om een ​​back-up van enkele bestanden te maken.

Screenshot Tour: Bekijk de nieuwe Office Web Apps

Een van de meest besproken nieuwe functies van Office 2010 is Web Apps. Hier geven we u een rondleiding door de Web Apps-service en wat u kunt verwachten. We behandelen de hoogtepunten en enkele gebieden die verbetering kunnen gebruiken.

Installeer WordPress op uw eigen server met Softaculous

Wil je WordPress eenvoudig op je eigen server installeren? Hier leest u hoe u WordPress met slechts een paar klikken op de meeste webhosts kunt gebruiken.

Maak verbeterde bladwijzers met Diigo

Wilt u meer dan alleen tags en een paar notities bij uw bladwijzers? Met Diigo kunt u gemakkelijk tags, persoonlijke en plaknotities, snapshots, opmerkingen toevoegen en uw nieuwe bladwijzers delen.

Week in Geek: The Computer Hardware Chart Edition

Deze week hebben we u laten zien hoe u films beheert in Boxee, het web vernietigt met Friday Fun, met uw documenten werkt in Zoho, een schijfafbeelding maakt met Ubuntu, ePub-eBooks bewerkt en meer. Nu is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen terwijl u geniet van onze wekelijkse verzameling geeky links en nieuws.

Desktop Fun: Paarden Wallpaper Collection Series 1

Paarden belichamen een gevoel van vrijheid en hebben een eigen majestueuze elegantie. Als je van de schoonheid van paarden houdt, maak je dan klaar om vrijuit te rennen met de kudde in de eerste van onze Paarden Wallpaper-collecties.

Snel menustroken verbergen in Windows Media Center

Zijn er bepaalde menustroken in Windows 7 Media Center die u gewoon nooit gebruikt? Vandaag zullen we een snelle en gemakkelijke manier bekijken om die ongebruikte menustroken te verbergen met Hide Menus Strips v1.3.

Open en bewerk uw documenten online met Zoho

Het hebben van software zoals Microsoft Office is leuk, maar wat als je niet achter je gewone computer zit? Met de Zoho Online Office Suite kunt u overal in een browser toegang krijgen tot uw documenten en eraan werken.

Krijg informatie voor uw blog met Microsoft Broadcaster

Vraag je vaak mensen om advies over technologie, of schrijf je een op technologie gerichte blog of nieuwsbrief? Hier leest u hoe u informatie kunt krijgen die u met uw lezers kunt delen over Microsoft-technologie met Microsoft Broadcaster.

Vrijdagpret: vernietig het web

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om de bedrijfstijd te verknoeien. Vandaag bekijken we een unieke game-add-on voor Firefox genaamd Destroy the Web.