DIY-verlichtingstrigger maakt foto's wanneer het licht verandert

Het is een uitdaging om prachtige foto's van bliksem in actie te maken. Deze doe-het-zelf-trigger gebruikt de verlichting zelf als een foto-trigger, zodat je je foto nooit zult missen.

Viktor, een fotohobbyist en elektronica-tinker, wilde een onfeilbare manier om bliksemfoto's te maken. Door een microprocessor aan een foto-elektrische cel te koppelen en alles via een gesplitste ontspankabel op zijn camera aan te sluiten, was hij in staat om de bliksemflits om te zetten in een externe trigger voor de camera. Het is een ambitieus doe-het-zelf-project als je nieuw bent in het sleutelen aan elektronica, maar de resultaten zijn indrukwekkend. In de video hierboven demonstreert hij het opstarten van het apparaat, het kalibreren naar het beschikbare licht, het gereedmaken voor gebruik, het simuleren van bliksem met een handmatige cameraflits en de resulterende foto die wordt gemaakt nadat de flits is afgegaan. Klik op de onderstaande link voor meer informatie, je kunt zijn instructies volgen en je eigen onderdelen opgraven of een kit bij hem bestellen voor een iets eenvoudiger project.

Lightening Camera Trigger [via Hack A Day]Meer verhalen

DIY Hard Drive Dock is een lichtgewicht en snel docking-alternatief

Als je teleurgesteld bent over de prestaties van in de handel verkrijgbare docks voor harde schijven (en meer dan een paar mensen hebben dat), verwijdert deze spartaanse doe-het-zelf-oplossing de knelpunten waarmee de meeste commerciële docks te kampen hebben.

Download de How-To Geek Photoshop CS5 Cheatsheet

Als er een kortere weg of truc is waarmee u tijd kunt besparen, is het onze missie om die hulp aan u door te geven. Onze nieuwe spiekbriefjes zijn een verzameling van precies dat, klaar om te downloaden en geweldig om af te drukken. Hier is de allereerste, voor Photoshop.

Navigeer gemakkelijker door uw PowerPoint-dia's met deze eenvoudige tips

Heb je ooit gemerkt dat je verwoed met je muis klikt om bij de juiste dia te komen die je publiek je vraagt? Als je dat doet, hebben we enkele eenvoudige trucs die je kunt gebruiken om gemakkelijk tussen dia's te wisselen.

De beginnershandleiding voor het gebruik van een AutoHotkey-script

AutoHotkey-scripts zijn een geweldige manier om uw computer aan te passen, maar kunnen in eerste instantie ontmoedigend lijken. Maak je geen zorgen - aan de slag gaan is veel gemakkelijker dan het lijkt! Lees verder om te zien.

Week in Geek: Microsoft doodt een enorm spambotnet

Deze week hebben we geleerd hoe e-mail werkt, om het Windows-opstartrecord te herstellen na een GRUB Loader-meltdown, om Mac-mappen te delen met een Windows-pc en om de Outlook-herinneringsbel te herstellen, om twee Android-tools te gebruiken om de telefoonrekening te verlagen, de eerste dingen die onze lezers aanbevelen om daarna te doen

Desktop Fun: Dreams of Spring Wallpaper Collection

Voor degenen die op het noordelijk halfrond wonen, is het bijna lente. Maar totdat die heerlijke warme temperaturen en uitbarstingen van kleur komen, laat onze Dreams of Spring Wallpaper-collectie je bureaublad vullen met de schoonheid van het komende seizoen.

Minimaliseer apps naar het systeemvak in Windows met MoveToTray

Wilt u een gemakkelijke manier om apps naar het systeemvak in Windows te minimaliseren en uw taakbalk overzichtelijk te houden? Dan heb je alleen de MoveToTray-app nodig om het voor elkaar te krijgen.

DIY-camera Dolly geeft supergladde overheadvideo op een goedkope manier

Als u op zoek bent naar een goedkope en gemakkelijke manier om uw doe-het-zelf-projecten met een professionele flair te documenteren, maakt deze cameradolly van $ 30 stabiele en vloeiende opnamen van bovenaf in een handomdraai.

Wat je zei: de eerste dingen die je moet doen na het installeren van een nieuw besturingssysteem

Eerder deze week hebben we je gevraagd de stappen te delen die je hebt doorlopen na het installeren van een nieuw besturingssysteem. U heeft gereageerd en wij hebben uw antwoorden afgerond.

DropVox neemt spraakmemo's rechtstreeks op in je Dropbox-account

DropVox is een slimme en zeer gespecialiseerde applicatie die je iOS-apparaat heel effectief verandert in een voicerecorder met op Dropbox gebaseerde opslag.