DIY-microscooplens vergroot op de goedkope

diy-microscoop-lens-vergroot-op-de-goedkope foto 1Deze doe-het-zelfgids laat zien hoe je met een eeuwenoude techniek van een glasstreng een krachtige en draagbare microscoop kunt maken.

In de 17e eeuw ontdekte de Nederlandse lakenhandelaar Antonie van Leeuwenhoek een manier om goedkope microscopen met één lens te maken die veel beter waren dan de modellen met meerdere lenzen die destijds beschikbaar waren. Met niets meer dan een stuk karton, een glazen buis (zoals een capillaire buis van een laboratorium) en een blaasbrander, kun je kleine lenzen maken die 100x-200x kunnen vergroten met dezelfde technieken die hij eeuwen geleden gebruikte. Het is een fascinerend doe-het-zelf-project dat een product oplevert dat je mee de wereld in kunt nemen voor wat wetenschappelijk plezier van dichtbij.

Klik op de onderstaande link voor stapsgewijze instructies, inclusief een downloadbare PDF-gids.Maak je eigen Van Leeuwenhoek-microscoop [via Last Word On Nothing]

Meer verhalen

Maak op maat gemaakte gereedschapsladevoeringen met een T-shirt en spuitschuim

Als je op zoek bent naar een manier om een ​​op maat gemaakte ladevoering te maken voor je gereedschap, elektronica of andere kleine voorwerpen, dan gebruikt deze slimme hack wat oude stof en expanderend spuitschuim om een ​​perfecte pasvorm te creëren.

Mari0 is een Super Mario Bros. en Portal Mashup

Eerder dit jaar deelden we een humoristische video over hoe Super Mario Bros. eruit zou zien als de broers Portal-wapens hadden. Mari0 neemt het idee en maakt er een echt spel van.

360 is een op Android gebaseerde panoramische fotomaker

Android: Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om onderweg panoramafoto's te maken en te delen, is 360 een gratis en effectieve panoramamaker voor Android.

Desktop Fun: Desktop Customization Set van de fotograaf

Of het nu gewoon een hobby is of je fulltime baan, fotografie kan heel leuk zijn en je een geweldig gevoel geven als je die zeldzame foto's maakt. Dus waarom zou u die fotominnende passie niet op uw bureaublad laten zien met onze Desktop Customization-set voor fotografen?

Beginner Geek: het datumformaat aanpassen in de Windows-taakbalk

Heb je ooit gewenst dat Windows de volledige datum weergeeft in plaats van de korte datumnotatie in de Windows 7-taakbalk? Met deze eenvoudige zelfstudie laat u Windows de datum precies zo weergeven als u wilt.

Vraag HTG: systeemklokfouten, Wake-On-LAN en doe-het-zelf karaoketracks

Elke week openen we onze reader-mailbag en beantwoorden we uw prangende technische vragen. Deze week kijken we naar een computer die de tijd niet bijhoudt, die Wake-On-LAN gebruikt en je eigen karaoke-tracks draait.

Lichtschakelaar dimt alles behalve media-elementen in Firefox

Firefox: Light Switch is een lichtgewicht add-on die alles op een pagina dimt, behalve het media-element waarmee u communiceert, zoals een video of game.

Nieuwe Xbox360-hack werkt op alle 360-modellen

Het uitvoeren van niet-ondertekende code op de Xbox360 vereist een beetje kennis en een specifiek plan dat is afgestemd op uw specifieke model/chipset. Een pas uitgebrachte hack werkt echter op elke versie van de Xbox.

Apps toevoegen aan de favorietenlijst van Windows 7 Explorer

Besteedt u veel tijd aan het gebruik van Windows Verkenner? Zou het niet handig zijn als u uw favoriete programma rechtstreeks vanuit het Verkenner-venster zou kunnen starten? Er is een eenvoudige manier om applicaties toe te voegen aan uw favorietenlijst in Verkenner.

Chumby-aangedreven DIY-wekker leest weer en nieuws

Als je een perfect functionele maar saaie wekker hebt, zal deze Chumby-aangedreven hack zijn oude Beep-Beep upgraden naar een aangepaste weergave van het weer en de dagelijkse krantenkoppen.