Dit mocap-pak neemt animaties van Hollywood-kwaliteit op tegen indie-filmprijzen

Conventionele motion capture-installaties - degene die visuele markeringen en arrays van infraroodcamera's gebruiken - kosten tienduizenden dollars, waardoor ze onbetaalbaar zijn voor iedereen, behalve voor grote studio's. Maar een nieuw cameraloos systeem van de Nederlandse startup Rokoko, de Smartsuit Pro genaamd, heeft tot doel motion capture van Hollywood-kwaliteit voor iedereen betaalbaar te maken.

De Smartsuit Pro is een nauwsluitende jumpsuit uitgerust met 19 gyroscopische sensoren. Deze detecteren de hoek, het momentum en de positie van uw hoofd, armen, benen en romp en voeren die informatie vervolgens in een centrale hub op uw onderrug. De gegevens kunnen ofwel lokaal op de harde schijf van de hub worden opgenomen of rechtstreeks naar een computer worden gestreamd via wifi. U kunt het pak ongeveer 6 uur gebruiken voordat het moet worden opgeladen, hoewel de batterijen gemakkelijk kunnen worden verwisseld.

Gezien de prijs van $ 2500, is de Smartsuit Pro voornamelijk gericht op onafhankelijke filmmakers en game-ontwikkelaars. Ik kreeg onlangs de kans om het pak aan te trekken en mezelf te transformeren in een digitale antropomorfe kikker. Het ging ongeveer zoals je zou verwachten.De Smartsuit is in wezen een nauwsluitende jumpsuit met een hoofdband en spandex hand- en voetboeien. In het pak komen is gemakkelijk genoeg (zelfs als degene die ik probeerde een maat te klein was): schuif gewoon je voeten naar binnen en trek het pak om je heen. Ik zou het niet aanraden om er straatkleding onder te dragen, want hoewel het pak zelf ademend is, als je het over meerdere lagen gebruikt en rondspringt, word je nog steeds bezweet en snel. Nou, niet echt springen -- dat is een van de twee bewegingen die het systeem nog niet aankan. De andere ligt plat op je rug, omdat dat het wifi-signaal van de hub blokkeert, maar dat is geen probleem als je lokaal opneemt.

Galerij: De Rokoko Smartsuit Pro | 11 foto's

elf

  • +7

Als je je eenmaal in het pak hebt geperst, moet je het afstemmen op je persoonlijke maten en de hoogte van verschillende lichaamsdelen, en vervolgens in de houding gaan staan ​​met je armen plat langs je lichaam, zodat het systeem je bewegingen kan synchroniseren met die van je avatar op het scherm. Vanaf daar ben je vrij om je ding te doen. Het systeem registreert voortdurend de signalen die door elk van zijn sensoren worden gegenereerd terwijl u zich voortbeweegt.

Interessant is dat het eigenlijk niet zoveel gegevens genereert in vergelijking met traditionele MoCap-systemen, omdat het allemaal telemetrie-informatie is in plaats van video van een enorme camera-array. Bovendien kan het allemaal gemakkelijk rechtstreeks naar verschillende animatieplatforms worden geëxporteerd, zoals Unity, Blender of Maya.

Rokoko heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn eerste batch van 300 pakken naar zijn pre-orderklanten verzendt en de apparaten op zijn website gaat verkopen. Het bedrijf werkt ook aan motion-capture-handschoenen, die het tegen het einde van het jaar hoopt klaar te hebben, evenals een nog betaalbaarder motion-capture-pak voor hobbyisten en amateurs ergens in 2018.

Aanbevolen verhalen

Amazon's niet-zo-geheime touchscreen Echo zou deze week kunnen lanceren

De 7-inch Echo zou morgen al kunnen debuteren.

Zelfgemaakt 'Iron Man'-pak vereist een speciaal soort gek

Uitvinder Richard Browning bond zes straalmotoren aan zijn armen.

NASA registreert SLS-enginetest met behulp van 360-gradencamera's

Kijk hoe de motor die astronauten naar Mars kan vervoeren, wordt getest.