Dit is je laatste kans om 'Alan Wake' te kopen

dit-is-je-laatste-kans-om--en-039;alan-wake-and-039; foto 1 Remedie Entertainment

Een van de beste eigenschappen van Alan Wake was de gelicentieerde soundtrack, en nu veroorzaakt de zorgvuldig samengestelde ontwikkelaar van deuntjes Remedy Entertainment een beetje verdriet. Remedy's rechten op The Black Angels' 'Young Men Dead' en 'Up Jumped The Devil' van onder meer Nick Cave and the Bad Seeds verlopen, en daarmee ook Alan Wake zelf. Remedy tweette dat hierdoor de game na 15 mei van Steam en andere digitale storefronts wordt verwijderd.

Om ervoor te zorgen dat iedereen die het wil spelen nog een kans heeft, zal Remedy de game met maar liefst 90 procent korting geven op Steam. Het kost $ 30 op het moment van publicatie, dus als de verkoop morgen begint, zou de prijs moeten dalen naar $ 3. Oh, en als je het koopt, vergeet dan niet vroeg op de jukebox in het diner van de game te drukken voor een gemakkelijke prestatie/trofee voor het spelen van 'Lime in the Coconut'.De verwijdering is ook van toepassing op de Xbox 360-versie die beschikbaar is in de Xbox Store, maar het verschil is dat Remedy daar geen controle heeft over de prijs van de achterwaarts compatibele game. Als je de game op je Xbox One wilt spelen en hem nog niet hebt, kost dat $ 20, maar de add-on-afleveringen 'The Writer' en 'The Signal' kosten je geen cent .

Remedy benadrukt dat nee, het verwijderen van de lijst zal de game niet uit je Steam- of Xbox-bibliotheken verwijderen, de ontwikkelaar kan het gewoon niet blijven verkopen.

Dit geldt echter niet voor het actie-zware downloadbare zijverhaal Alan Wake's American Nightmare.

Als je beide al hebt doorstaan ​​maar Remedy's meest recente project, Quantum Break, hebt gemist, bevat het tijdreizende verhaal ook een geweldige soundtrack, zowel in termen van zorgvuldig uitgekozen gelicentieerde nummers zoals 'Circles' van Kate Tempest en de score van de Finse componist Petri Alanko. Over Quantum Break en muziek gesproken, die game heeft een optie om gelicentieerde muziek volledig uit te schakelen om ervoor te zorgen dat streamers hun video's niet gemarkeerd krijgen voor inbreuk op het auteursrecht.

Om verlopen licenties eerder tegen te gaan, zijn andere games gepatcht om de aanstootgevende deuntjes te verwijderen. Maar gezien hoe Remedy specifieke nummers gebruikte om het einde van hoofdstukken/afleveringen in Alan Wake te accentueren, zou dat hier zeer waarschijnlijk niet werken. Het is slechts een van de ongelukkige neveneffecten van de digitale toekomst waarin we leven.

De 'Alan Wake Sunset Sale' begint morgen om 13.00 uur Pacific.

Aanbevolen verhalen

De Allo-chat-app van Google maakt aangepaste emoji met je selfies

Bitmoji zegt wat?

Windows 10 krijgt dit najaar weer een Creators Update

Hier zijn de eerste details over de volgende grote Windows 10-update van Microsoft.

Echoes is de laatste 3DS Fire Emblem-game nu de focus naar de switch gaat

Hoewel Nintendo op het punt staat de hardware voor de zesde keer te vernieuwen, lijkt het erop dat ontwikkelaars naar Switch verhuizen.

Hoe legaal wiet te kopen in het online tijdperk

Het zou echt niet zo makkelijk moeten zijn.

Apple betaalde Chance the Rapper $ 500.000 voor een exclusieve aanbieding van twee weken

Na twee weken kon Chance doen wat hij wilde met 'Coloring Book'.