Dit is hoe we nu telefoonschermen moeten meten

De aankomende Samsung Galaxy S8 heeft een 5,8-inch scherm. Dat is misleidend.

We gaan er al jaren vanuit dat alle schermen van mobiele telefoons een beeldverhouding van 16:9 hebben. Dus als we kijken naar schermformaten, hebben we het over diagonalen, wat intuïtief logisch is.Dit jaar verpesten Samsung, LG en misschien Apple dat allemaal. Ze doen het met een goed doel: door grotere, smallere schermen te bouwen, krijgen ze meer schermruimte in een handvriendelijke vormfactor.

Maar dat betekent dat de lange, smalle Galaxy S8, LG G6 en (misschien) iPhone 8 'diagonalen' niet dezelfde hoeveelheid schermoppervlak vertegenwoordigen als op een 16:9-telefoon. Dat maakt vergelijkingen misleidend.

Dus stel ik een nieuwe telefoonschermmeting voor: vierkante inch display of SQUID. Afgezien van het hebben van een geweldig acroniem, vertelt SQUID je hoeveel weergave je echt krijgt, of het nu op een 16:9, 18:9, 21:9 of 4:3 scherm is.

U kunt SQUID berekenen op basis van de diagonale meting en beeldverhouding van een scherm. Hier is de basisformule:

|__+_| |__+_|

Met behulp van SQUID ontdekken we dat het 5,8-inch scherm van de Galaxy S8 eigenlijk minder ruimte heeft dan het 5,7-inch scherm van de Galaxy Note 7. En als Apple naar een 18:9-verhouding gaat voor zijn geruchten 5,15-inch iPhone 8, nou, dat zal een vergelijkbare grootte hebben als 5-inch, 16:9-telefoons.

SQUID maakt een nog groter verschil op grotere schermen, zoals laptops, tablets en monitoren. Die vind je in de beeldverhoudingen 16:9, 16:10, 4:3, 3:2 en zelfs 21:9. Kijk hoe de SQUID verandert in een '14-inch' scherm in elk van die beeldverhoudingen. Tussen de twee meest populaire, 16:9 en 16:10, verlies je vijf vierkante inch schermruimte. En wauw, moeten die 'bioscoopbrede' 21:9-schermen breder zijn op de diagonaal om je hetzelfde onroerend goed te geven dat je zou krijgen met een andere beeldverhouding.

Luister, ik kan SQUID niet laten gebeuren. Maar de manier waarop we dingen meten, verandert wel. Providers zijn afgestapt van tweejarige contracten, en nu hebben we het eigenlijk over volledige telefoonprijzen - dat is in de loop van de tijd een grote, positieve verandering geweest. En ik denk graag dat naarmate processor-megahertz minder relevant is geworden, we ze minder vaak bespreken, hoewel dwaze mensen nog steeds gehecht lijken te zijn aan bijna betekenisloze kerntellingen en megahertz-getallen.

SQUID kan echter aanslaan als ik andere vooraanstaande journalisten kan overtuigen. Wil je SQUID zien in aankomende productrecensies? Vertel het ons - en vertel het onze concurrenten - in de opmerkingen.

Aanbevolen verhalen

Het is tijd dat we allemaal zijn opgegroeid met sexting

Maak je geen zorgen, maar zelfs je grootouders zijn aan het sexting. Misschien wordt het tijd dat we allemaal volwassen worden.

Koop dit najaar een Adidas 3D-geprinte sneaker

De eerste productieschoen van het bedrijf met een 3D-geprint ontwerp maakt gebruik van een technologie die oorspronkelijk in de jaren tachtig werd bedacht voor achterprojectie-tv's.

Je hebt binnenkort 10.000 weergaven nodig om YouTube-advertenties te hosten

YouTube beperkt wie geld kan verdienen met hun video's tot mensen van wie de kanalen in totaal ten minste 10.000 weergaven hebben.

Van $ 0 tot miljonair: hoe 6 ondernemers failliet gingen en vervolgens succesvol werden

Toen ze het dieptepunt bereikten, veranderden ze rampspoed en volharding in miljoenen.

Deze Android-app kan het aantal zaadcellen meten

Onderzoekers hebben 3D een bijlage geprint waarmee de camera van een smartphone een spermamonster kan analyseren om het aantal zaadcellen te bepalen.