Dit bedrijf kan beweging volgen met geluid in plaats van licht

Als het gaat om het volgen van fysieke objecten in virtuele ruimtes, vertrouwt vrijwel elk bedrijf in een of andere vorm op licht. Oculus en HTC hebben hun lichtkaartsensoren, terwijl Sony's PlayStation VR voor zijn bewegingsregistratiecamera op infrarood vertrouwt. Hauoli, een jonge startup uit Austin die een demo geeft bij SXSW, heeft iets anders in gedachten. Het heeft een manier ontwikkeld om virtuele objecten met geluid te volgen. Het is volledig op software gebaseerd en werkt met vrijwel elke luidspreker, dus het maakt ook de noodzaak voor dure hardware voor het volgen van bewegingen overbodig.

Maar hoewel VR naadloos maken het ultieme doel is, kan de technologie van Hauoli ook overal worden gebruikt waar bewegingsregistratie nodig is. In de videodemonstratie hierboven kun je zien hoe een standaard Galaxy S7 de afstand tot een luidspreker nauwkeurig kan volgen. Het kan ook worden gebruikt om te tekenen, maar op dit moment wordt dat proces gehinderd door aanzienlijke vertragingen (het bedrijf geeft Bluetooth de schuld van de latentie). En ja, zoals elke goede bewegingsregistratie-innovatie, kun je er Fruit Ninja mee spelen. Het bedrijf liet ook zien hoe de technologie kan worden gebruikt om drones je te laten volgen.

En als je je afvroeg: ja, de akoestische bewegingsregistratie van Hauoli werkt ook in lawaaierige omgevingen. In onze demo hoorde ik niet veel geluid uit de luidspreker, maar onze microfoons pikten een laag gebrom en klikkend geluid op. Het bedrijf belooft ook dat het energiezuinig is (er is niet echt veel voor nodig om geluid uit te spugen) en het kan tot op de millimeter nauwkeurig zijn.Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar Hauoli zegt dat er momenteel een patent is aangevraagd voor zijn audiotechnologie. Lili Qiu, de CTO van het bedrijf, ontwikkelde de technologie van haar werk aan de Universiteit van Texas. Hoewel het waarschijnlijk een paar jaar zal duren voordat we de technologie van Hauoli in consumentenproducten zullen zien, is het een veelbelovende blik op hoe dingen kunnen evolueren in de wereld van VR en bewegingsregistratie in het algemeen.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van SXSW 2017.

Aanbevolen verhalen

Facebook gaat dit seizoen live MLS-voetbalwedstrijden streamen

Verwacht ten minste 22 wedstrijden in het reguliere seizoen op het sociale netwerk vanaf 18 maart.

Baidu's Deep Voice kan snel realistische menselijke spraak synthetiseren

Het tekst-naar-spraaksysteem kan ook de emoties veranderen die de woorden overbrengen.

Scheepvaartgigant test IBM's blockchain-technologie om vracht te volgen

Het zou de bergen papierwerk kunnen wegwerken die nodig zijn om goederen te vervoeren.

Een eerste blik op Gear VR's bewegingscontroller

Mobiele VR wordt steeds beter.

Kleine bedrijven: de beste bedrijfsculturen in 2017

Entrepreneur werkte samen met CultureIQ om high-performance culturen bij kleine bedrijven te rangschikken voor onze Top Company Cultures-lijst.