Disqus wil helpen het web te ontdoen van giftige commentatoren

Getty Images/iStockphoto

In de afgelopen jaren zijn commentaardiensten gekomen en gaan, maar men is consistent aanwezig op enkele van 's werelds grootste websites: Disqus. Het heeft de afgelopen tien jaar merken en nieuwsmedia geholpen bij het ontwikkelen van hun eigen gemeenschappen, terwijl het tegelijkertijd honderden miljoenen eigen gebruikers vergaarde. De service is groot genoeg dat zijn commentaartools zijn ingezet op websites die onsmakelijke inhoud hosten, waarmee het op zijn beurt in verband is gebracht. Disqus heeft gezegd geen tolerantie te hebben voor haatzaaiende uitlatingen, maar blijft discussies houden op websites die toxiciteit promoten. Nu, zegt het, wil het er meer aan doen.

In een blogpost beschreef Disqus VP People and Culture Kim Rohrer de stappen die het bedrijf zal nemen. De eerste is de introductie van een feedbacktool waarmee gebruikers kunnen aangeven wanneer een website de voorwaarden en het beleid schendt. Individuele commentatoren kunnen nog steeds worden gemarkeerd, maar als een gemeenschap giftige taal, intimidatie en haat als geheel vertoont, zal Disqus beslissen of ze op zijn platform mogen blijven.Uiteindelijk blijft de verantwoordelijkheid echter bij uitgevers en moderators. Sommige uitgevers, waaronder alt-rechtse politieke sites zoals Breitbart, hebben geen interesse in het modereren van hun discussieforums, maar voor degenen die de vrijheid van meningsuiting willen promoten maar trollen willen elimineren, zegt Disqus dat het nieuwe tools ontwikkelt om ze te ontmoedigen. In de toekomst zullen moderators de mogelijkheid krijgen om gebruikers te schaduwen, waardoor hun opmerkingen onzichtbaar worden voor iedereen behalve die persoon, en mogen commentatoren time-outs geven.

Disqus gelooft dat het sommige van deze processen kan automatiseren door inhoud te markeren via machine learning. Algoritmen kunnen het voorkomen van bepaalde woorden en zinsdelen detecteren en uitgevers helpen door giftige opmerkingen onder hun aandacht te brengen. Als knipoog naar recente incidenten op YouTube, zal het bedrijf adverteerders ook toestaan ​​te kiezen waar hun items worden weergegeven, zodat ze niet naast discussies lopen waar ze niet mee geassocieerd willen worden.

'Als een publicatie gewijd is aan giftig of haatdragend discours, zal geen enkele software- of productoplossing helpen om haatspraak of toxiciteit te bestrijden', zei Disqus in een verklaring. 'In die gevallen waarin wordt vastgesteld dat een site opzettelijk onze Servicevoorwaarden schendt, zullen we ons standpunt verdedigen en ons beleid handhaven.'

Aanbevolen verhalen

Valve wil je alleen goede games verkopen

Vrijwillige 'Steam Explorers' zullen de taak krijgen om de catalogus van het platform te doorzoeken.

8 unieke webbrowsers om te proberen

Als u dingen op uw pc wilt veranderen, kunnen deze alternatieve browsers ervoor zorgen dat u in een mum van tijd afscheid neemt van Chrome, Firefox, Internet Explorer en Edge.

Discogs breidt zijn marktplaats uit om u te helpen gebruikte audioapparatuur te verkopen

De database voor gear is al live, maar binnenkort kun je daar je gebruikte spullen verkopen.

Hoe u zich kunt ontdoen van McAfee's meldingen en gebundelde software

McAfee blijft, net als de meeste andere moderne antivirusprogramma's, niet uit de weg. Het installeert browserextensies en toont verschillende waarschuwingsberichten die u misschien niet wilt zien. Als McAfee bij uw pc is geleverd, ziet u mogelijk regelmatig berichten dat uw abonnement is verlopen. Zo kom je er vanaf