Discogs breidt zijn marktplaats uit om u te helpen gebruikte audioapparatuur te verkopen

Future Music Magazine via Getty Images

De vinyl-tracking-app en database van Discogs zijn handig voor vinylverzamelaars die op zoek zijn naar nieuwe goederen. Het bedrijf gaat echter verder dan platen en gaat met zijn volgende grote project naar audioapparatuur als geheel. In een interview met Thump legde de oprichter en CEO van Discogs, Kevin Lewandowski, uit dat het al een database had gelanceerd met de naam Gerogs voor synths, drummachines, draaitafels en meer.

'We zijn met Gerogs begonnen, omdat uitrusting zo dicht bij records ligt', legde Lewandowski uit aan Thump. 'In april lanceren we een marktplaats.'Hoewel Gerogs voorlopig alleen de directory is, kunnen gebruikers volgende maand dingen kopen en verkopen zoals draaitafels, synthesizers, gitaarpedalen, luidsprekers, koptelefoons, mixers en meer -- het item dat je kunt opzoeken in de database. 'Alle apparatuur die audio opneemt, versterkt, mixt of reproduceert, hoort hier thuis', zegt de homepage van de site.

Waarom uitbreiden naar tweedehands audioapparatuur? Discogs COO Chad Dahlstrom zei dat het iets is wat de gebruikers van de site wilden. Dahlstrom legde uit dat Discogs' methode om vinyl te catalogiseren goed werkte, dus verzamelaars wilden dezelfde praktijk toepassen op andere items. Audioapparatuur was natuurlijk een logische stap.

Discogs heeft zojuist een grote update van zijn vinyl-app uitgebracht in december en het bedrijf werkt aan manieren om de gegevens in je muziekcollectie ook een stuk nuttiger te maken. Op dit moment is informatie over releases en tracklijsten platte tekst en niet super handig behalve een snelle referentie. Discogs wil uiteindelijk echter tracks koppelen, zodat gebruikers diep in details kunnen duiken. Uiteindelijk zul je details zoals songwriters, alternatieve versies, eventuele remastering en meer kunnen vinden op basis van de metadata in de muziekdirectory. Lewandowski geeft toe dat er nog veel werk aan de winkel is, maar de resultaten zouden het waard moeten zijn.

'We hebben het nog niet helemaal door, maar er zullen meer dan honderd miljoen nummers in onze database zitten, dus al die informatie eruit halen en dan alles aan elkaar knopen, is een heel groot probleem', zei hij.

Aanbevolen verhalen

Innerlijke rust vinden (met hulp van je smartphone)

Want loskoppelen is niet altijd realistisch.

Samsung onthult Bixby, zijn Siri-concurrent

De virtuele assistent wordt een kernfunctie voor de Galaxy S8.

SAP Tips iOS Enterprise App SDK, breidt Apple Partnership uit

SAP Cloud Platform SDK voor iOS wordt op 30 maart uitgerold met SAP Academy voor iOS.

Mastercard bouwde een mobiele marktplaats voor boeren in Oost-Afrika

Het digitale platform brengt financiële diensten aan boeren in Kenia.