Een diavoorstelling maken in Windows 7 Media Center

Bent u op zoek naar een leuke manier om een ​​diavoorstelling uit uw fotocollectie te maken en weer te geven? Vandaag laten we u zien hoe u een diavoorstelling maakt, hoe u er muziek aan toevoegt en deze vanuit uw luie stoel bekijkt in Windows 7 Media Center.

Diavoorstelling maken

Start Windows 7 Media Center en klik op de tegel Afbeeldingsbibliotheek onder Afbeeldingen en video's.Blader in de afbeeldingenbibliotheek naar diavoorstellingen en klik op Diavoorstelling maken.

maak-een-dia-show-in-windows-7-media-center foto 2

Voer een naam in voor de diavoorstelling en klik op Volgende.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 3

Als u een afstandsbediening van Windows Media Center gebruikt, klikt u op de knop OK om het schermtoetsenbord weer te geven. Gebruik de richtingstoetsen om over het toetsenbord te navigeren en druk op OK om elke letter te selecteren. Klik op Gereed als u klaar bent.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 4

Selecteer Afbeeldingenbibliotheek en klik op Volgende.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 5

Selecteer de afbeeldingen die u in uw diavoorstelling wilt opnemen. Als u een afstandsbediening gebruikt, navigeert u door de afbeeldingen en drukt u op OK om te selecteren. Als u een muis gebruikt, klikt u gewoon op de selecties. Als u klaar bent, klikt u op Volgende.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 6

Nu kunnen we de diavoorstelling bekijken en bewerken. Klik op de naar boven of naar beneden wijzende pijlen om afbeeldingen in de volgorde omhoog en omlaag te verplaatsen. (meer intuïtieve titels zouden in dit geval handig zijn in tegenstelling tot de willekeurig gegenereerde titels in het onderstaande voorbeeld)

Als u klaar bent, klikt u op Maken. Je kunt er ook voor kiezen om terug te gaan en muziek toe te voegen aan je diavoorstelling. (of zelfs meer foto's) We zullen kijken naar het toevoegen van wat muziek in ons voorbeeld. Klik op de knop Meer toevoegen.

maak-een-dia-show-in-windows-7-media-center foto 7

Muziek toevoegen aan uw diavoorstelling

Hier selecteren we Muziekbibliotheek om een ​​nummer toe te voegen. Klik volgende.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 8

U kunt nu door uw muziekbibliotheek bladeren om nummers voor uw diavoorstelling te selecteren.

maak-een-dia-show-in-windows-7-media-center foto 9

Selecteer je nummers en klik op Volgende.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 10

Wanneer u klaar bent met het toevoegen van muziek en afbeeldingen, klikt u op Maken.

Nadat uw diavoorstelling is opgeslagen, kunt u deze op elk gewenst moment afspelen door op diavoorstellingen in de afbeeldingenbibliotheek te klikken en vervolgens de titel van de diavoorstelling te selecteren.

Selecteer diavoorstelling afspelen wanneer u klaar bent om van uw nieuwe productie te genieten.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 13

Als u de diavoorstelling ooit wilt bewerken of verwijderen, selecteert u deze in de afbeeldingenbibliotheek en bladert u naar Acties. Je ziet die optie onder aanvullende opdrachten. U hebt de mogelijkheid om een ​​diavoorstelling te bewerken, een cd/dvd te branden of te verwijderen.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 14

Instellingen voor diavoorstelling bewerken

Ga in Media Center naar Taken…

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 15

Klik op Foto's…

Kies vervolgens Diavoorstellingen.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 17

Vanuit de instellingen voor Diavoorstelling heeft u de mogelijkheid om afbeeldingen in willekeurige volgorde weer te geven, Afbeeldingsinformatie weergeven, Nummerinformatie weergeven en Pan- en zoomeffect gebruiken. U kunt ook de tijdsduur aanpassen om elke afbeelding weer te geven en de achtergrondkleur wijzigen.

Zorg ervoor dat u op Opslaan klikt om toe te passen en te wijzigen voordat u afsluit.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 18

Als u ervoor kiest om afbeeldingsinformatie weer te geven, worden de afbeeldingstitel, datum en sterbeoordeling rechtsboven weergegeven.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 19

Als uw diavoorstelling wordt begeleid door muziek en u ervoor kiest om informatie over het nummer weer te geven, krijgt u aan het begin van elk nummer een doorschijnende overlay voor een paar seconden om het nummer, het album en de artiest aan te geven.

maak-een-slide-show-in-windows-7-media-center foto 20

Een van de echt leuke dingen van het maken van een diavoorstelling in Windows 7 Media Center is dat u het hele proces kunt voltooien met slechts een Media Center-afstandsbediening.

Kun je geen genoeg krijgen van diavoorstellingen? Bekijk hoe u van uw bureaublad een diavoorstelling met afbeeldingen kunt maken in Windows 7.

Meer verhalen

Volg de How-To Geek Writers op Twitter

Heb je je ooit afgevraagd wat de schrijvers van How-To Geek van plan zijn? Als u een Twitter-gebruiker bent, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. We hebben ook een nieuw @howtogeeksite-account aangemaakt als je gewoon op de hoogte wilt blijven van de nieuwste artikelen.

Desktop Fun: Desert Areas Wallpaper Collection Series 1

Spreekt de schaarse open uitstraling van woestijngebieden je gevoel voor avontuur en romantiek aan? Leun dan achterover en geniet van de schilderachtige uitzichten met de eerste in onze reeks Desert Areas Wallpaper-collecties.

Snap App Windows naar vooraf gedefinieerde schermsecties met Acer GridVista

De functie voor het uitlijnen van vensters in Windows 7 en de mogelijkheid om monitor(s) te ordenen in specifieke gerasterde secties zijn de laatste tijd beide populair geworden. Als u van het idee houdt om beide te combineren in één software, sluit u dan bij ons aan terwijl we naar Acer GridVista kijken.

Jolicloud is een handig nieuw besturingssysteem voor uw netbook

Wilt u uw netbook nieuw leven inblazen? Hier is een korte blik op Jolicloud, een uniek nieuw op Linux gebaseerd besturingssysteem waarmee u uw netbook op een geheel nieuwe manier kunt gebruiken.

Bureaubladplezier: nieuwe themapakketten toevoegen aan Windows 7

Een van de geweldige dingen van Windows 7 is de beschikbaarheid van nieuwe thema's en omdat er elke maand meer beschikbaar komen, is er genoeg om uit te kiezen. Doe met ons mee terwijl we een voorbeeldset bekijken van de geweldige thema's die u voor uw systeem kunt downloaden.

Zoek alternatieve zoekmachines vanuit de zoekpagina van Bing

Dus je gebruikt Bing Search graag, maar bent misschien nog steeds nieuwsgierig naar wat een andere zoekmachine zal bieden als deze wordt gebruikt. Nu kunt u zoeken met een andere zoekmachine vanuit de Bing Search-pagina en genieten van genummerde resultaten met behulp van twee eenvoudige gebruikersscripts.

Ontvang pop-upmeldingen voor uw RSS-feeds met Feed Notifier

Bent u op zoek naar een manier om updates van uw favoriete websites rechtstreeks op uw bureaublad te krijgen? Als dat zo is, wil je Feed Notifier eens bekijken. Deze gratis Windows-toepassing wordt uitgevoerd in het systeemvak en levert pop-upmeldingen op uw bureaublad wanneer uw geabonneerde RSS-feeds worden bijgewerkt.

OCR alles met OneNote 2007 en 2010

OCR-software van hoge kwaliteit kan vaak erg duur zijn, maar het kan zijn dat u er al een op uw computer hebt geïnstalleerd waarvan u niet op de hoogte was. Hier leest u hoe u OneNote kunt gebruiken om alles op uw computer te OCRen.

Hoe ondertitels volledig uit te schakelen in VLC

Als je veel video's bekijkt met VLC, is het je misschien opgevallen dat het standaard ondertitels inschakelt als ze er zijn, wat soms behoorlijk vervelend kan zijn. Hier is de snelle tip om ze volledig uit te schakelen.

Geniet van How-To Geek User Style Script Goodness

De meeste mensen zijn zich er misschien niet van bewust, maar er zijn twee gebruikersstijlscripts die speciaal zijn gemaakt voor gebruik met de How-To Geek-website. Als je nieuwsgierig bent, sluit je dan bij ons aan terwijl we deze twee scripts aan het werk bekijken.