Deze week in de geschiedenis van Geek: YouTube wordt openbaar, Blu-ray versus HD-dvd en al je basis is van ons

foto 1Elke week brengen we je een momentopname van de huidige week in de geschiedenis van technologische en geeky-inspanningen. Deze week kijken we naar de geboorte van YouTube, de dood van het HD-dvd-formaat en de eerste mega-meme.

YouTube.com gaat live


Soms is het moeilijk om de Eerste vast te pinnen! moment voor bedrijven zo immens als YouTube. Zet je zijn verjaardag op de dag dat de eerste video werd geüpload? de dag dat de site voor het eerst in bèta werd getest? Omdat er zoveel primeurs zijn in de geschiedenis van YouTube, vieren we de dag dat hun domein live ging. YouTube.com ging online op 14 februari 2005 en in de daaropvolgende maanden werd de service in bèta getest en getest. De eerste officiële video die naar YouTube werd geüpload, was een korte clip van een van de oprichters van de San Diego Zoo (zie in de video hierboven). Sindsdien is YouTube synoniem geworden voor het delen van internetvideo's en streamt het meer dan een miljard video's per dag. Er zijn meer videobeelden op YouTube dan een enkele persoon zou kunnen bekijken in een leven van zelfs de meest uitzonderlijke lengte.

Blu-ray versus HD-dvd

deze-week-in-geek-history-youtube-goes-public-bluray-vs-hd-dvd-and-all-your-base-behoren-tot-ons-foto 2

Ergens in het begin van de jaren 2000 moeten elektronicabedrijven een informele bijeenkomst hebben gehad en waarop iemand zei: Weet je wat geweldig zou zijn? Om de BetaMax/VHS-kloof opnieuw in al zijn glorie te creëren. Wat zeg je jongens? Een voor de oude tijd? Er lijkt geen andere verklaring te zijn voor de format-oorlog die meer dan een half decennium lang op schijf gebaseerde media heeft geconsumeerd. Toen de consumentenonrust te groot werd om te negeren, begonnen steeds meer studio's partij te kiezen (bijna uitsluitend de kant van Blu-ray). In januari 2008 gooide Warner Bros., de laatste grote studio die titels voor beide formaten uitbracht, de handdoek in de ring. In februari van dat jaar kondigde Toshiba aan dat ze de productie van HD-dvd-spelers zouden stopzetten. Tegen die tijd volgend jaar waren HD-dvd's niet alleen uit productie gevallen, maar ook van de radar van het publiek.Al uw basis Onze behoort tot ons


All Your Base Are Belong to Us was de eerste mega-meme. Zeker daarvoor waren er verschillende inside jokes geweest onder geeks, zowel online als offline, maar nooit eerder was een enkel stuk media op zo'n eigenzinnige en geeky manier een eigen leven gaan leiden. Tussen 2000 en 2002 werd een geanimeerde GIF gemaakt van een tussenfilmpje in een slecht vertaalde versie van de SEGA-game Zero Wing uit 1989. De hele scène was absurd dankzij een zeer slechte vertaling, maar één bepaalde regel was episch; AL JE BASIS IS VAN ONS, zegt de slechterik van videogames op een gegeven moment. De All Your Base-meme was de eerste die losbrak uit de hallen van internetgeekdom en in de reguliere media. Bekijk de video hierboven om te zien hoe alles zich ontvouwt.

Andere opmerkelijke momenten uit deze week in de geschiedenis van geeks

Hoewel we in onze Geek History-kolom slechts drie interessante feiten per week in de schijnwerpers zetten, betekent dat niet dat we geen ruimte hebben om er nog een paar terloops te benadrukken. Deze week in Geek History:

  • 1954 - Geboorte van Matt Groening, maker van The Simpsons en Futurama.
  • 1957 - Geboorte van LeVar Burton, vooral bekend als Geordie LaForge in Star Trek The Next Generation.
  • 1999 - Office Space vrijgegeven; brengt ons juweeltjes zoals de Red Stapler en TPS Reports.
  • 2000 – Microsoft brengt Windows 2000 uit.

Heb je een interessant stukje geek-trivia om te delen? Stuur ons een e-mail naar tips@howtogeek.com met geschiedenis in de onderwerpregel en we zullen het zeker toevoegen aan onze lijst met trivia.

Meer verhalen

22 manieren om een ​​Altoids Mint Tin te recyclen

Altoids blikken zijn een nietje in veel knutselateliers, de stevige kleine metalen doos is een geweldige container voor allerlei projecten. Bekijk deze verzameling Altoid-tinconversies, inclusief elektronica, survival en gaming-projecten.

De How-To Geek Valentijnsdag Cadeaugids

De volgende cadeaugids bevat cadeaus voor de nerds in je leven en cadeaus voor nerds om te geven aan degenen die hun geeky karakter waarderen. Onze methodologie voor het kiezen van Valentijnsgerelateerde geschenken was gericht op geschenken die ofwel traditionele Valentijnsdaggeschenken waren met een geek-inslag of een knipoog naar een aspect

Priority Inbox van Gmail nu beschikbaar voor mobiele webbrowsers

Hoewel Gmail voor Android vorig jaar Priority Inbox ontving, ontbrak het tot gisteren aan de mobiele basisversie van Gmail. U kunt nu uw Priority Inbox bekijken en gebruiken in elke HTML5-compatibele mobiele browser.

Hoe tweet-links op te slaan voor later lezen vanaf uw desktop en telefoon

Het organiseren van links van Twitter kan lastig zijn, maar deze tools zullen de inspanning aanzienlijk verminderen:

Touchpad Blocker vergrendelt uw touchpad tijdens het typen

Het touchpad van uw laptop poetsen en met de cursor rondspringen, tekst markeren en zelfs per ongeluk tekst verwijderen, zijn enkele van de problemen die gepaard gaan met gevoelige laptop-touchpads. Touchpad Blocker schakelt de tou...

Desktopplezier: TRON en TRON Legacy Customization Set

Bent u een programma of een gebruiker? Kies je lot terwijl je de strijd om het raster en vrijheid naar je desktop brengt met onze TRON en TRON Legacy Customization Set.

Geo-herinneringen maken in Android met GeoNote

In tegenstelling tot de meeste herinneringen die u eraan herinneren om een ​​bepaalde actie op een gewenst tijdstip uit te voeren, geeft GeoNote u herinneringen wanneer u een locatie invoert. Als je een grote fan bent van locatiegebaseerde services, dan is GeoNote de perfecte herinnering voor jou.

Microsoft Excel: formules en functies

Deze How-To Geek School-klas is bedoeld voor mensen die Excel gebruiken, of Excel proberen te gebruiken, maar geïntimideerd zijn door het concept van formules en functies. Het doel is om je in slechts een paar lessen een Excel-professional te maken, of op zijn minst een competente amateur.

Amazon voegt eindelijk echte paginanummers toe aan de Kindle

Een van de weinige klachten die iemand heeft over Amazon's Kindle is het ontbreken van echte paginanummers - en de nieuwste versie van hun software ondersteunt ze eindelijk.

Vraag How-To Geek: het zoeken in het startmenu versnellen, automatisch draaiende Android-schermen stoppen en door Dropbox aangedreven torrenting

Deze week bekijken we hoe we het zoeken in het startmenu van het venster kunnen aanpassen voor snel en gericht zoeken, een hyperactief Android-scherm vergrendelen en je torrent-gewoonte via Dropbox voeden.