Deze oprichter deelt hoe u uw schema kunt afstemmen op uw hersenen

Noot van de redactie: De serie 20 vragen van Entrepreneur bevat zowel gevestigde als opkomende ondernemers en stelt hen een aantal vragen over wat hen drijft, hun dagelijkse successtrategieën en advies voor aspirant-oprichters.

Carrie Dorr is op een missie om iedereen te helpen fysieke en mentale balans te vinden.

In 2001 opende Dorr haar eerste fitnessstudio. Het was een ruimte van 600 vierkante meter die de thuisbasis was van de schoonmaakbenodigdheden van het gebouw. Om haar eerste les te geven, moest ze de huisbaas vragen om de dweilen te verplaatsen en ze gaf zes klanten tegelijk les op de enige apparatuur in de kamer: een balletbar.Maar 16 jaar later is haar idee, Pure Barre, uitgegroeid tot een internationale franchise met meer dan 450 studio's in Noord-Amerika, met plannen om in 2017 75 nieuwe studio's te openen.

Dorr stapte in 2015 uit het bedrijf om een ​​non-profitorganisatie te lanceren, de Soul Day Foundation, die zich richt op het helpen van vrouwen en kinderen in nood. Maar onlangs keerde Dorr terug in het bedrijf als Chief Barre Officer van Pure Barre, een rol die haar in staat zal stellen nieuwe oefentechnieken en lessen voor haar klanten te ontwikkelen.

Als ouder van drie kinderen, voormalig advocaat en danser en werkzaam in zowel de filantropische als de zakelijke wereld, heeft Dorr veel hoeden en draagt ​​ze ook. Ze zegt dat een van haar grootste doelen is om de perceptie van de balans tussen werk en privé te veranderen.

Het vereist dat we accepteren dat er meestal geen dag is waarop je in elke categorie een A-plus krijgt, zegt Dorr. Het is gewoon kijken naar het als een geheel in plaats van te proberen je dag er zo perfect gecategoriseerd uit te laten zien. Anders denk ik dat dat een recept voor een ramp is.

We spraken met Dorr en stelden haar 20 vragen om erachter te komen wat haar drijft.


Ik begin mijn dag met mediteren, ik mediteer al een paar jaar dagelijks. Ik heb veel gelezen over mediteren, en ik merk gewoon dat aandacht besteden aan mijn ademhaling in de ochtend -- ik doe ongeveer 10, 15 minuten per dag -- echt helpt om te stabiliseren en ruimte in mijn geest te creëren. Ik denk dat je je hersenen kunt trainen om de wereld vanuit een groter perspectief te zien door te mediteren.


Ik heb drie kleine kinderen. Mijn avond begint met ze naar bed te brengen. Ik heb moeite om mijn hersenen uit te zetten, dus ik heb 's avonds een afsluitprotocol. Geen elektronica of felle lichten na 20.00 uur. Ik neem een ​​bad en ik lees.


De grote sprong door Gay Hendricks. Het gaat over hoe we allemaal interne limieten hebben en hoe werken in wat zij je geniale zone noemen, je helpt om die limieten te overschrijden. Ik geloof dat we allemaal een roeping hebben en dat boeken die theorie ondersteunen.


The Grain Brain van David Perlmutter en Eat Dirt van Josh Axe. Ze praten allebei over hoe voedsel een medicijn is. Ik denk dat we allemaal algemene kennis hadden over hoe wat we eten ons lichaam beïnvloedt, en deze boeken gaan over hoe wat we eten onze hersenen beïnvloedt en wat verband houdt met ziekte en andere zaken waarvan je niet zou denken dat ze aan voedsel zouden worden gekoppeld.


Ik denk altijd aan de analogie van een renpaard. Ik hou ervan om oogkleppen op te houden. Je moet je bewust zijn van de concurrentie en wie er in het veld is, maar die oogkleppen helpen me gefocust te blijven op waar ik aan werk en zorgen ervoor dat ik constant vooruit ga naar waar ik naartoe ga.


Ik wilde de choreograaf van Janet Jackson zijn en een van haar achtergronddansers. Ik begon met dansen toen ik drie was. Ik gaf dans- en fitnesslessen via de rechtenstudie en na [ik ben afgestudeerd], mijn tweede hoofdstuk, wilde ik elke vrouw en elk kind op de planeet redden die hulp nodig had. Twee heel verschillende verlangens die elkaar later in het leven kruisten.


Ik ben op jonge leeftijd ondernemer geworden. Ik heb niet veel bazen gehad, maar wat ik over mezelf als baas heb geleerd, is dat er een enorm verschil is tussen iemand die mensen leidt en iemand die mensen aanstuurt. Ik ben niet goed in het managen van mensen.

Goede managers helpen mensen hun doelen te bereiken, hebben een opendeurbeleid, werken samen. Maar ik denk dat andere soorten mensen die sterke punten niet hebben. Ik ben altijd de aanvoerder van een team geweest. Ik heb het gevoel dat ik goed ben in leidinggeven, maar ik zit meer in mijn hoofd dan iemand die een manager is. Ik denk dat je niet gelijk of ongelijk hebt - weten waar je vaardigheden liggen, is belangrijk.


Ik had het geluk dat Russell Lewis in mijn leven kwam. Hij is de oprichter van Rhino Linings; ze spuiten vrachtwagenbeplating en legertankers. Voordat ik van Pure Barre een franchise maakte, heb ik zoveel van hem geleerd over franchising en licenties. U kunt uw bedrijf kennen, maar het begrijpen van franchising, het navigeren door de emotionele kant van franchising is ingewikkeld, en ik ben erg dankbaar dat ik hem heb.


Ik herinner me dat ik in een vliegtuig zat naar een of andere Pure Barre-studio. Ik herinner me dat ik dit een ha-moment had en dacht dat ik dit hele land zie, omdat ik doe wat ik graag doe. Het was in de groeifase van het bedrijf en de reden waarom ik al deze plaatsen zag, was omdat ik Pure Barre door het hele land verspreidde.


Mensen met een grote intelligentie en diepgang met evenveel nederigheid. Die combinatie is moeilijk te vinden. Ik vind het heel inspirerend om in de buurt te zijn van mensen die proberen hun beste leven te leiden en zich mentaal en fysiek te ontwikkelen.


Pure Barre in een of andere vorm. In 2001 opende ik mijn eerste studio, het was een pilates reformer studio. Boutique fitness bestond niet echt. Ik had pilates gedaan tijdens mijn dansopleiding en er waren alleen privésessies. Ik kon het me maar één keer per week veroorloven, terwijl je drie tot vier keer per week zou moeten gaan om de voordelen te zien. Dus kocht ik zes hervormers en rekende $ 20 dollar per persoon in metro Detroit. Toen gooide ik een balletbarre op waar zes mensen in zaten en zo begon het.


Ik had elke dans- en groepsfitnessbaan onder de zon om creatief te groeien, en toen moedigde het beoefenen van de wet me aan om mentaal creatief te zijn. Ik denk dat beide nummers me over creativiteit hebben geleerd. Als advocaat leer je erg vindingrijk te worden en dingen uit te zoeken, en ik denk dat dat speelde in mijn zakelijke carrière, omdat je als ondernemer gedwongen bent om alles uit te zoeken.


Ik werkte met CEO life coach Kaley Klemp. Ze zei dat je je eigen leven mag creëren. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar ik heb het gevoel dat we vaak vast komen te zitten en dat niet zien.


Mijn allereerste ruimte die ik huurde was een conciërgekast van 600 vierkante meter, ik moest ze overtuigen om het aan mij te verhuren en de dweilen eruit te halen. De huisbaas zei dat er gewoon geen markt was voor dans voor volwassenen. Dit is geen dans voor volwassenen, dit is iets anders.

Toen ik eenmaal begon met franchising, groeide ik organisch en verkocht ik franchises aan de mensen die geschikt waren voor het bedrijf. In franchising is er een theorie dat u uw bedrijf regionaal moet laten groeien. Dat heb ik nooit gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat het beter is om de juiste mensen te hebben dan om regionaal te groeien.


Ik zweer door mijn dag te organiseren op basis van hoe mijn brein functioneert. Ik weet op welk tijdstip van de dag mijn brein het meest creatief is en tijdens die uren zet ik de elektronica uit en zet ik de muziek aan. Ik weet wanneer mijn brein het meest actief is, en ik ben goed in het afhandelen van operaties en het beantwoorden van e-mails. Dus ik plan mijn dag dienovereenkomstig. Ik zet ook alle geluiden op mijn technologie uit, dus ik gebruik het om mijn leven te verbeteren in plaats van te beheersen. Als ik een sms krijg, gaat het niet of een e-mail zwiept niet, omdat ze uit mijn focus trekken.


Evernote gebruik ik voor alles, Shazam voor muziek. Ik gebruik Think Dirty om toxinevrije producten te vinden, want daar ben ik echt dol op. En Amazon Prime en Instacart ook, ik vind het geweldig dat je dingen kunt laten bezorgen tijdens de uren die voor jou werken. Ik weet niet wat ik zou doen zonder die vijf.


Ik geloof niet dat de balans tussen werk en privé bestaat zoals de samenleving het heeft beschreven. Ik zou graag willen helpen veranderen hoe we het beschrijven, omdat het een onrealistische last en verwachting op vrouwen legt. Ik wil opnieuw definiëren hoe het eruit ziet. Ik geloof in quality time, niet in kwantiteit. Dus ik ben volledig aanwezig met mijn kinderen, met mijn man, mijn vrienden, en hetzelfde als ik aan het werk ben. Het vereist dat we accepteren dat er meestal geen dag is waarop u in elke categorie een A-plus krijgt. Het is gewoon kijken naar het als een geheel in plaats van te proberen je dag er zo perfect gecategoriseerd uit te laten zien. Anders denk ik dat dat een recept voor een ramp is.


Ik stap naar buiten. Ik heb het geluk om in Colorado te wonen, dus dat maakt dat gemakkelijk. Het accepteert ook dat het in een uur kan worden gedaan. Je hebt geen weekje weg of een vliegreis nodig. Ik hou van het gezegde geluk is een inside job. Ik hou er niet van om op externe factoren te vertrouwen om dat te laten gebeuren.


Creativiteit is direct gecorreleerd aan energie. Als ik geblokkeerd ben, kijk ik goed om me heen naar wat mijn energie tenietdoet. Soms kunnen de dingen die het ontkennen niet worden opgelost, dus ik moet uitzoeken hoe ik mezelf ertegen kan isoleren. Wat voor mij werkt, is naar buiten gaan met een koptelefoon op, en beweging en ritme. Als er een pad of berg in de buurt is, des te beter.


Ik leer meer over de cognitieve voordelen van lichaamsbeweging. We zijn lange tijd gefocust geweest op de fysieke voordelen van lichaamsbeweging, maar de neurologische voordelen zijn echt fascinerend. Het sluit een beetje aan bij het gracieus ouder worden. Hoe kun je je beste leven leiden tot in de 60, 70, 80 en daarna?

Nina Zipkin

Nina Zipkin is een stafschrijver bij Entrepreneur.com. Ze behandelt regelmatig trends op het gebied van media, technologie, startups, cultuur en werkplekken.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

'The Protectors' laat zien hoe VR Afrikaanse olifanten kan redden

De film volgt dappere parkwachters die hun leven riskeren om stropers te stoppen.

ARM-aangedreven Windows 10-laptops komen deze vakantie aan

De eerste op ARM gebaseerde laptops met Windows 10 zouden 'in het vierde kalenderkwartaal' moeten worden gelanceerd, aldus de CEO van Qualcomm.

Craigslist-oprichter Craig Newmark heeft een plan om de journalistiek te redden

Craig Newmark werkt samen met Facebook, Mozilla, CUNY en anderen om #FakeNews te bestrijden.

Netwerkbestandsshares maken zonder wachtwoorden in Windows 8

We hebben allemaal op een gegeven moment verbinding moeten maken met een netwerkshare om het verificatievenster te laten verschijnen. Er zijn veel manieren om dit te omzeilen, bijvoorbeeld een netwerkschijf toewijzen, maar als je veel gebruikers hebt die verbinding maken om sommige bestanden te kopiëren, wil je misschien het wachtwoordvenster uitschakelen in plaats van