Deze drone-racebril zou het digitale tijdperk van de sport kunnen ontketenen

deze-drone-racing-bril-kan-de-sport-en-039;s-digitale-tijdperk foto 1 vonken AOL

Er bestaan ​​al drones met digitale videomogelijkheden, maar in de racewereld is analoog nog steeds koning. Voor nu tenminste. Fat Shark is al een aantal jaren de maker van race-drone-brillen, en het staat op het punt om te verdubbelen op digitaal, wat op zijn beurt het duwtje in de rug zou kunnen zijn om analoge feeds te laten vallen die de sport nodig heeft. De Base HD van $ 350 is de eerste volledig digitale headset van het bedrijf, en hij wordt geleverd met een mooie nieuwe 720p LCoS (Liquid Crystal on Silicon) display met verbeterde helderheid, contrastverhoudingen en helderheid en een gezichtsveld van 28 graden (dit klinkt misschien klein, maar droneracen vereist geen enorm gezichtsveld).

Waarom is dit belangrijk? Racedrones zijn misschien snel, maar in termen van kerntechnologie gaat het vrij langzaam. Terwijl DJI de afgelopen jaren gebarenbesturing en computervisie in hun consumentendrones heeft geïntroduceerd, is de gemiddelde race-quadcopter meestal alleen maar kleiner en sneller geworden. Het is nog steeds niet ongewoon om een ​​race-drone bij elkaar te zien gehouden door tape of kabelbinders met een slordige 3D-geprinte GoPro-bevestiging, en voor het grootste deel is dat prima. Maar piloten krijgen een digitale upgrade voor hun 'FPV' (first person view)-bril, en het begint langzaam te gebeuren.Dat wil niet zeggen dat er geen vooruitgang is geboekt. We hebben gezien dat drones zoals UVify's Draco en Amimon's Falcore racedrones proberen te seksen, en digitale videofuncties introduceren - maar de meeste sporters hebben zich nog niet verplicht om digitaal te gaan. Technisch gezien is de bril van Fat Shark al een tijdje HDMI-compatibel, maar met een lagere resolutie - of als een secundaire functie voor het voorkeurs/gebruikelijke analoge systeem. De Base HD is uitsluitend ontworpen om met lage latenties te werken met digitale systemen zoals Connex ProSight.

deze-drone-racing-bril-kan-de-sport-en-039;s-digitale-tijdperk foto 2 vonken

Het probleem met analoge frequenties is dat ze een veel beperktere bron zijn. Het is niet ongehoord dat evenementen worden opgehouden terwijl ze wachten terwijl iemand een van de frequenties bezet die nodig zijn voor een piloot. En net als uw oude radiotoestel in de keuken, heeft analoog last van interferentie die leidt tot een korrelige kwaliteit. De Base HD is dan ook het eerste teken dat een van de belangrijkste spelers in de sport digitaal serieus neemt.

Het goede nieuws is dat wanneer de headset dit najaar wordt verzonden, de Base HD ook goed zal spelen met je DJI-drones. Als je controller een HDMI-uitgang heeft, kun je één headset gebruiken voor je racer en je fotografiedrone. DJI maakt zijn eigen bril, maar ze zijn nogal groot en zien er nogal gek uit (maar om eerlijk te zijn, ook erg goed).

Fat Shark trekt zichzelf ook uit een soort zwart gat. Voor racepiloten zijn het oude cartoonhaai-logo en het noodlijdende lettertype vertrouwd, zelfs vriendelijk. Maar voor alle anderen lijkt het waarschijnlijk meer op een merk surfkleding aan het strand dan op iets dat toebehoort aan een videoheadsetbedrijf.

deze-drone-racing-bril-kan-de-sport-en-039;s-digitale-tijdperk foto 3 vonken

Schijnbaar iets waarvan het bedrijf op de hoogte was, dus het heeft het haaienlogo (een beetje) laten vallen en heeft zichzelf een visuele make-over gegeven. Er zit ook nieuw bloed in het team uit Silicon Valley, met een nieuwe CEO -- en mede-oprichter van Avegant (makers van de Glyph) -- die overgaat om het merk nieuw leven in te blazen.

Betekent dit dat we kunnen verwachten dat sommige videobrillen van consumentenkwaliteit de Glyph zullen overnemen? Het is nog te vroeg om gelijk te krijgen, maar voorlopig lijkt het er in ieder geval op dat 2017 het jaar zou kunnen worden waarin droneracen uit de schaduw van de hobby stapt.

Aanbevolen verhalen

Een biometrische ring kan uw wachtwoorden, kaarten en sleutels vervangen

Het beste van Token is de lijst met partners, waaronder Microsoft, MasterCard, Visa en HID.

MIT Drone vliegt en rijdt

Alleen vliegen is niet de meest efficiënte manier om je drone op zijn bestemming te krijgen. MIT-ingenieurs hopen dat hun ontwerp ooit kan worden gebruikt om mensen te vervoeren.

Drone Racing League seizoen twee begint morgen op ESPN

ESPN heeft nog een sport die je kunt proberen nu de NHL- en NBA-seizoenen voorbij zijn.

Mis deze Pokémon Go-jubileumevenementen niet

Niantic heeft een aantal speciale in-game en real-world evenementen gepland; het plezier begint met Pokémon Go Fest, dat op 22 juli in Chicago zal plaatsvinden.

Met DJI Goggles kun je een drone vliegen in first-person view

De virtual reality-headset maakt verbinding met een drone via een verbinding met lage latentie en biedt zicht op de camerafeed van het vaartuig en basisfuncties voor vluchtbesturing.