This Day in Geek History: onderzoekers starten eerste laser op

deze-dag-in-geek-geschiedenis-onderzoekers-vuur-up-eerste-laser foto 1

Op deze dag in Geek History werd de eerste laser afgevuurd in een beweging die zou leiden tot de ontwikkeling van nieuwe gereedschappen en de wens van kwaadaardige schurken overal om lasers te bevestigen aan de alfa-roofdieren van de oceaan.

Op 16 mei 1960 creëerde Theodore Maiman de eerste laser met behulp van een synthetische robijn. Het idee van lasers zweefde al enkele jaren eerder rond, maar niemand had er met succes een gebouwd. Kort na de demonstratie van Maiman ontvouwde zich een soort laserwapenwedloop met wetenschappers over de hele wereld die ontwerp na ontwerp verfijnen en demonstreerden. Snel vooruit naar het heden en lasers zijn te vinden in alles, van kattenspeelgoed tot elektronische waterpassen tot instrumenten voor het onderzoeken van diepe ruimten.Klik op de onderstaande link om meer te lezen in Wired magazine.

16 mei 1960: onderzoeker schijnt met een laserlicht [bedraad]

Meer verhalen

Geek Rants: waarom internet is als het wilde westen

Als we aan het Oude Westen denken, herinneren we ons hoe wild en gevaarlijk het was en welke kansen het bood. Het internet is echt niet veel anders. Laten we de overeenkomsten analyseren en bekijken hoe we het wilde, wilde web kunnen temmen.

Vraag de lezers: runt u een open wifi-netwerk?

Vorige week deed de Electronic Frontier Foundation een oproep tot actie om mensen aan te moedigen zich aan te sluiten bij de Open Wireless Movement. Ben je het eens met hun standpunt of is het delen van wifi een riskante zaak?

DIY USB-dongle prankt gebruikers door Caps Lock in te schakelen

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om je collega's in de maling te nemen, schakelt deze slimme en onopvallende USB-hack de Caps Lock willekeurig in en uit.

Planetary arrangeert je muziek zoals zonnestelsels [iPad]

Als het gaat om unieke manieren om door je muziek te bladeren en deze weer te geven, wordt het niet veel unieker dan Planetary: een op iPad gebaseerde muziekbrowser die je verzameling ordent, zoals sterrenstelsels en sterrenstelsels.

Pandora introduceert comedyzenders

Als je een fan bent van Pandora's griezelig goede muziekstations, zul je blij zijn te horen dat ze een bijpassende comedy-stations hebben uitgerold. Zoek naar een komiek om je station te zaaien en geniet van de meer dan 10.000 comedy-routines.

Hoe de Linux Terminal te gebruiken om Twitter bij te werken

Twitter is voor velen van ons een verslavende, leuke afleiding geworden. Maar aangezien het meestal alleen tekst is, waarom zou u niet tweeten terwijl u in de Linux-terminal werkt? Scoor wat geek-punten en tweet op de manier van Linux-nerds.

Ember Media Manager gebruiken om uw mediaverzameling te organiseren

Een mediacentrum is lang niet zo leuk als al uw media verkeerd zijn gelabeld als slecht georganiseerd. Lees verder om te leren hoe u Ember Media Manager gebruikt om uw media in vorm te brengen en uw collectie te laten schitteren.

Deze dag in de geschiedenis van geeks: de geboorte van geocaching

Op 2 mei 2000 veranderde de Amerikaanse regering de manier waarop militaire GPS-satellieten gegevens naar civiele GPS-apparaten stuurden. De verschuiving verhoogde de nauwkeurigheid van de civiele apparaten met een enorme marge, waardoor extreem nauwkeurige coördinaatbevestigingen mogelijk waren.

YourNextRead biedt suggesties op basis van uw huidige boek

Wanneer het einde van een geweldig boek nadert, is het normaal om meer boeken te willen zoals het boek dat op het punt staat te eindigen. YourNextRead neemt het boek dat u aan het lezen bent en stelt vervolgboeken voor die bij het boek passen.

Desktopplezier: Star Trek Original Crew-aanpassingsset

De originele Star Trek-serie heeft de harten en fantasieën van talloze mensen geïnspireerd en is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Nu kun je je desktop meenemen naar een plek waar hij nog nooit is geweest met onze Star Trek Original Crew Customization-set.