'Destiny 2' op pc lijkt in niets op de eerste game

-and-039;destiny-2-and-039;-op-pc-is-niets-zoals-de-eerste-game foto 1 Devindra Hardawar / Engadget

Destiny was, net als Bungie's Halo ervoor, een relatief langzame shooter. Dat was ideaal voor consolecontrollers, maar het zou niet goed zijn vertaald naar pc's, waar gamers verwachten dat alles veel sneller gaat. Nu Destiny 2 de serie op 24 oktober eindelijk naar pc's brengt, vroeg ik me af hoe Bungie het zou aanpassen voor muis-en-toetsenbordspel. Zou het het langzame en methodische tempo behouden dat we gewend zijn, of zou Bungie de zaken opvoeren?

Na wat quality time met de pc-versie op E3 ​​te hebben doorgebracht, kan ik bevestigen dat het een veel snellere, intensere ervaring is. Dat is gedeeltelijk te wijten aan enkele gameplay-verbeteringen - schakelen tussen wapens en herladen voelt veel sneller dan voorheen - evenals het feit dat ik de game in 4K speelde met een zijdezachte 60 frames per seconde. Alleen al die verhoging van de framesnelheid zorgt ervoor dat de hele ervaring directer aanvoelt, omdat er minder vertraging is tussen wat je invoert en hoe de game reageert. (Bekijk hieronder een 4K-clip van de game in actie.)Ik heb talloze uren van de originele game op de Xbox One gespeeld, maar Destiny 2 voelt fundamenteel anders aan met een muis en toetsenbord. Zoals je zou verwachten, gaat het rondkijken en mikken op vijanden veel sneller dan met een controller. PC-gamers vinden het in het begin misschien zelfs een beetje te gemakkelijk, omdat het niet zo moeilijk is om de langzamere vijanden van Destiny 2 weg te blazen als je snelle muisreflexen hebt. De gevechten van de game voelen ook wat meer betrokken aan dan voorheen, omdat je nu een krachtige melee-aanval kunt ontketenen, naast de opgeladen supermoves van vroeger.

Destiny 2 speelt niet alleen veel soepeler, maar ziet er ook fantastisch uit in 4K met 60FPS. Elk aspect van de wereld werd perfect weergegeven, zonder tekenen van rafelige randen of wazige texturen. Door de enorme hoeveelheid weelderige beelden en visuele effecten op het scherm lijkt het soms alsof Bungie aan het pronken is. Maak je echter geen zorgen als je de game niet in 4K kunt spelen - hij ziet er nog steeds aanzienlijk beter uit dan de consoleversies met 1440p of hoger met 60 FPS. En als u de gelukkige eigenaar bent van een ultrabrede monitor, kunt u er ook van genieten in een native 21:9-resolutie.

Destiny 2 kan ook verder gaan dan 60 FPS op pc's als je de hardware hebt om dit te ondersteunen. De PlayStation 4 Pro- en Xbox One X-versies van de game daarentegen worden vergrendeld op 30 FPS en het is nog steeds onduidelijk met welke resolutie ze zullen draaien. Dus, hoe krachtig de Xbox One X ook is, hij loopt nog steeds achter op wat een volledig uitgeruste gaming-pc kan bieden. De demo-installatie die ik gebruikte, werd aangedreven door NVIDIA's vlaggenschip GTX 1080Ti GPU - je hebt zeker iets op dat niveau nodig als je in 4K met hoge framesnelheden wilt spelen. En over NVIDIA gesproken, het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het voor een beperkte tijd een exemplaar van Destiny 2 met zijn videokaarten zal opnemen.

Hoewel ik maar ongeveer 15 minuten had met de pc-versie van Destiny 2, wil ik er nu al mijn primaire platform voor de game van maken. Zoals gewoonlijk is het ideale platform voor een multiplayer-shooter echter het platform waar al je vrienden zijn. Het lijdt geen twijfel dat de singleplayer-campagne van het spel er geweldig uit zal zien op pc, maar het valt nog te bezien of het echt een solide multiplayer-community zal aantrekken.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

'Minecraft' ziet eruit als een heel ander spel in 4K

Serieus, 'Minecraft' ziet er waanzinnig uit in 4K.

Hoe de veilige modus te gebruiken om een ​​pc-probleem te diagnosticeren

Gedraagt ​​Windows zich slecht? Een diagnostische techniek die u kunt proberen, is de Veilige modus om te zien of u de oorzaak van het probleem kunt achterhalen.

Google: loonkloof tussen mannen en vrouwen? Nee, niets te zien hier

Google dringt aan op een rapport van het Department of Labour en zegt dat het 'rigoureuze, jaarlijkse analyses uitvoert' om ervoor te zorgen dat het zich houdt aan gelijke beloningspraktijken.