Defragmentatie toevoegen aan het rechtsklikmenu voor een schijf

Nadat ik vorige week het artikel had geschreven over het toevoegen van Schijfopruiming aan het contextmenu voor een schijf, ontving ik verschillende verzoeken om in plaats daarvan een ander menu-item voor Defrag toe te voegen. Met een simpele registerhack kunnen we precies dat doen.

Nadat je de hack handmatig hebt toegepast of gedownload, heb je een nieuw item in het rechtsklikmenu voor je schijven ...

add-defragment-to-the-rightclick-menu-voor-a-drive foto 1Hiermee wordt de opdrachtregelversie van Schijfdefragmentatie gestart (na acceptatie van de UAC-prompt)

add-defragment-to-the-rightclick-menu-voor-a-drive foto 2

Handmatige registerhack

Open regedit.exe via het zoek- of uitvoervak ​​van het startmenu en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOTDriveshell

add-defragment-to-the-rightclick-menu-voor-a-drive foto 3

Maak een nieuwe sleutel onder shell met de naam runas en stel vervolgens de (standaard) waarde in op Defragmenteren. Als u dit menu-item achter het Shift-toets rechtsklikmenu wilt verbergen, voegt u een nieuwe tekenreeks toe met de naam Uitgebreid zonder waarde.

add-defragment-to-the-rightclick-menu-voor-een-drive foto 4

Vervolgens moet u een sleutel met de naam opdracht maken en de standaardwaarde instellen op het volgende, wat de opdracht is om defragmentatie uit te voeren met de standaardopties, maar uitgebreide uitvoer weer te geven.

defragmenteren %1 -v

Je kunt hier afwisselend kiezen uit een van de andere defrag-switches als je wilt.

Downloadbare registerhack

Gewoon downloaden, uitpakken en dubbelklikken op ofwel AddDefragToDriveMenu.reg (voor het normale menu) of AddDefragToExtendedDriveMenu.reg (om te verbergen achter de Shift-toets). Er is ook een inbegrepen verwijderingsscript dat een van beide zal verwijderen.

Download AddDefragToDriveMenu Register Hack

Meer verhalen

Een nieuwe computer bouwen – Deel 1: Hardware kiezen

Ik heb onlangs besloten om een ​​nieuwe desktopcomputer voor mijn huis te bouwen, en nadat ik er met een aantal vrienden over had gepraat, realiseerde ik me dat de meeste mensen geen idee hebben wat er komt kijken bij het zelf bouwen van een computer... uw eigen aangepaste pc.

Online back-up met Mozy

Er zijn verschillende online back-upservices om uit te kiezen. Van alle tot nu toe is Mozy mijn favoriete dienst geweest. Ik heb alleen de Mozy Home Free-versie die 2 GB opslagruimte toestaat. Ik weet dat 2 GB tegenwoordig niet veel is, maar ik maak alleen back-ups van MP3's van sommige van mijn gitaaropnames. Dus

Op een gemakkelijke manier foto's en video's vastleggen en delen

Hoe vaak heb je een screenshot met iemand willen delen ... dus je hebt je screenshot gemaakt met één tool, vervolgens geüpload naar een afbeeldingshostingsite en 5 minuten later heb je eindelijk de link om naar hen te verzenden. Wat als er een manier was om dat allemaal te doen in 5 muisklikken in slechts een paar?

Wat is dwm.exe en waarom wordt het uitgevoerd?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u zich afvraagt ​​waarom dit dwm.exe-proces meer geheugen in beslag neemt dan u denkt, en u bent benieuwd wat het doet. Gelukkig voor jou hebben wij het antwoord.

Thuisopname: een basistrack met cakewalk-gitaartracks 3

Ik kreeg positieve feedback toen ik leden van ons forum vroeg of ik artikelen moest schrijven over thuisopname en -productie en ik dacht dat ik verschillende artikelen zou gaan schrijven over enkele van de technieken die ik gebruik. Ik ben geenszins een professional met dit alles. Ik ben maar een muzikant

Surfen op sociale netwerken met Flock

Als u een junkie voor sociale netwerken bent en geniet van het surfen op het web van Firefox, dan is de Flock Internet-browser misschien iets voor u.

Tweak Google Reader iPhone-editie in uw Firefox-zijbalk

Als je een grote fan bent van zowel Google Reader als Firefox, zal het je interesseren om te weten dat Google's iPhone-versie van Reader perfect past in de Firefox-zijbalk, en met een paar tweaks kunnen we het echt goed laten passen.

Office Time Killer: Pressure Kicker 3D

Omdat we allemaal weten dat werken voor The Man zuigt, dacht ik dat ik coole, tijdverspillende games zou gaan posten die je kunt spelen terwijl de baas niet kijkt. Om te beginnen dacht ik dat we ESPN's Pressure Kicker 3D kunnen bekijken.

Laat Windows XP een aangepast thema gebruiken voor het klassieke aanmeldingsscherm

Dit artikel is geschreven door onze uitstekende lezer Leon Steadman.

GMedia Blog: Een Windows Home Server instellen

Een van de redenen waarom we de How-To Geek Blogs zijn begonnen, was om bloggers de kans te geven zich te concentreren op andere onderwerpen die we hier niet zo vaak behandelen. Als u geïnteresseerd bent in Windows Home Server, heeft onze eigen Gmedia-blog een serie gedraaid over de toevoeging van een nieuwe server in zijn al