Defraggler is een gratis hulpprogramma om uw harde schijf te defragmenteren

Het defragmenteren van uw harde schijf wordt doorgaans beschouwd als een goede huishouding om uw computer soepel te laten werken. Vandaag bekijken we Defraggler, een gratis hulpprogramma waarmee u een hele schijf of alleen afzonderlijke bestanden kunt defragmenteren.

De installatie is snel en eenvoudig volgens de installatiewizard. Binnen een paar seconden ben je klaar om te rollen.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf foto te defragmenterenWanneer u Defraggler voor het eerst opstart, krijgt u een overzicht van de verschillende schijven op uw computer. Voordat u een defragmentatiesessie start, kunt u op de knop Analyseren klikken en de hoeveelheid gefragmenteerde ruimte zien.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren

Onder Help is er een legenda zodat u kunt identificeren wat de gekleurde blokken vertegenwoordigen.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 3

Met de grafische weergave kunt u op elke gefragmenteerde sectie klikken en zien hoeveel bestanden zich in dat blok bevinden.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 4

Klik op de knop Defragmenteren om het defragmentatieproces te starten. Er is een grafische weergave om de voortgang van de sessie te bekijken.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 5

Klik op het tabblad Bestandenlijst om precies te zien welke bestanden gefragmenteerd zijn. U kunt dan de specifieke bestanden selecteren die u wilt defragmenteren in plaats van de hele schijf.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 6

In het gedeelte Opties kunt u plannen wanneer u wilt dat Defraggler wordt uitgevoerd.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 7

Er is ook de mogelijkheid om bestanden en mappen over te slaan. Dit is handig voor het overslaan van grote multimediabestanden die veel tijd in beslag kunnen nemen.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 8

Defraggler is ontwikkeld door Piriform, het bedrijf dat ons de vertrouwde hulpprogramma's Recuva en CCleaner heeft gebracht. Het werkt met alle versies van Windows van 2000 tot en met Windows 7 (32- en 64-bits versies). Als u op zoek bent naar een gratis hulpprogramma om uw harde schijf te defragmenteren en meer opties wilt dan het native Windows-hulpprogramma, is Defraggler het bekijken waard.

defraggler-is-een-gratis-hulpprogramma-om-uw-harde-schijf-foto te defragmenteren 9

Download Defraggler voor Windows

Meer verhalen

Beheer eenvoudig uw downloads met de downloadstatusbalk

Heb je ooit zitten wachten tot een download klaar is, alleen om te beseffen dat het al geruime tijd klaar is? Het is net alsof je een telefoongesprek voert met een vriend en in paniek raakt dat je je telefoon niet kunt vinden. Dom, maar als je vaak genoeg downloadt/spreekt op je telefoon, deze dingen

Vervang de 'Accelerators' van Internet Explorer door SmarterFox

Als je Internet Explorer 8 hebt moeten gebruiken, heb je een aantal dingen opgemerkt. Het wordt veel gemakkelijker te gebruiken vanwege het groeiende aantal overeenkomsten met Firefox, en het gebruikt een slimme functie genaamd de Accelerator om te proberen het een voorsprong te geven op zijn belangrijkste concurrent.

Organiseer en deel het web met Thumbtack

Op zoek naar een gratis methode om verschillende informatie op internet op te slaan, te ordenen en te delen? Vandaag bekijken we Thumbtack van Microsoft Live Labs, dat functionaliteit biedt die vergelijkbaar is met services zoals Delicious of Clipmarks.

Herstel de standaardinstellingen in Firefox zonder deze te verwijderen

Opmerking: afhankelijk van uw instellingen voor het bewaren van geschiedenis (d.w.z. 30 dagen bewaren) voordat u Firefox opnieuw instelt, zult u merken dat de geschiedenis van uw browser voor die periode intact is gebleven (erg leuk!).

Kijk streaming tv met StreamTorrent

Op zoek naar een manier om premium sport- en entertainmenttelevisie op uw pc te bekijken? Vandaag kijken we naar StreamTorrent, een gratis tool voor streaming naar onbeperkte gebruikers met serverloze peer-to-peer-technologie.

Week in Geek: The Painful WordPress Upgrade Edition

Dit weekend hebben we eindelijk het HTG-backendsysteem geüpgraded naar WordPress 2.8 van een oude 2.0-installatie, dankzij het harde werk van Shawn, onze nieuwe programmeerwizard.

Vrijdagpret: Cargo Bridge

Voor de Friday Fun van de week brengen we je het leuke en uitdagende spel Cargo Bridge. Het doel is om bruggen te bouwen tussen verschillende valleien zodat de arbeiders verschillende taken kunnen uitvoeren.

Firefox-thema's: het beste van de duisternis

Firefox is om veel verschillende redenen een favoriete browser onder geeks, waaronder de enorme hoeveelheid aanpassingen die je ermee kunt doen. We hebben een verzameling coole zwartgekleurde thema's samengesteld die je eenvoudig kunt toevoegen om de gewenste look te creëren. Klik op de link onder de foto om te installeren:

Maak een snelkoppeling of sneltoets om van energiebeheerschema te wisselen

Heb je ooit de mogelijkheid willen hebben om gewoon op een sneltoets te drukken die Windows vertelt om over te schakelen van High Performance naar Power Saver? Natuurlijk kun je het systeemvakpictogram gebruiken, maar omdat we dingen graag aanpassen, is er altijd een andere manier.

Zorg dat uw favoriete extensies werken in Firefox Alpha Builds

Ben je enthousiast geweest over een nieuwe nachtelijke build van Firefox, heb je het op je computer ingesteld en ontdekte je dat je je favoriete extensies niet kunt installeren? Zeg maar dag tegen die frustratie! Met een kleine aanpassing aan de about: config-instellingen, kunt u die extensies geïnstalleerd en werkend krijgen.