DeepMind AI leert eerdere kennis te 'onthouden'

DeepMind

Ondanks al het gepraat over kunstmatige intelligentie die steeds meer hersenachtig wordt, is er één gebied waar het vaak tekortschiet: geheugen. Neurale netwerken moeten meestal alles leren wat ze moeten weten over hun taken, in plaats van voort te bouwen op bestaande ervaringen zoals echte hersens doen. Het DeepMind-team van Alphabet hoopt dat op te lossen. Ze hebben een algoritme gemaakt waarmee een neuraal netwerk eerdere kennis kan 'onthouden' en effectiever kan leren. De aanpak is vergelijkbaar met hoe je eigen geest werkt en kan zelfs inzicht geven in het functioneren van de menselijke geest.

Net zoals echte synapsen, die de neiging hebben om verbindingen tussen neuronen te behouden wanneer ze in het verleden nuttig waren, bepaalt het algoritme (bekend als Elastic Weight Consideration) hoe belangrijk een bepaalde verbinding is voor de bijbehorende taak. Vraag het neurale netwerk om een ​​nieuwe taak te leren en het algoritme beveiligt de meest waardevolle verbindingen en koppelt ze indien relevant aan nieuwe taken. In tests met 10 klassieke Atari-videogames hoefde de AI niet te leren hoe elke game afzonderlijk te spelen. Het zou ze achtereenvolgens kunnen leren, waarbij de kennis die in het ene spel is opgedaan, wordt gebruikt en op het andere wordt toegepast.De technologie is meer dan een beetje ruw aan de randen. Het is een manusje van alles, maar een meester in niets. Een neuraal netwerk met één taak is nog steeds beter als het wordt beperkt tot één game, zegt James Kirkpatrick van DeepMind tegen Wired. Het is ook niet klaar om zich aan te passen aan situaties ter plaatse. Het algoritme laat echter zien dat het in ieder geval mogelijk is om AI geheugenachtige functies te geven. En wat DeepMind hier heeft geleerd, zou licht kunnen werpen op hoe echte hersenen informatie consolideren -- het zou theorieën kunnen valideren die al jaren bestaan.

Aanbevolen verhalen

Nvidia's nieuwste AI-module kan videoconferenties en sla repareren

De Jetson TX2 is de nieuwste alles-in-één computermodule voor het verwerken van kunstmatige intelligentie in het veld in plaats van in de cloud. Bedrijven gebruiken het om de kwaliteit van videoconferenties te verbeteren en zelfs om slavelden te verdunnen.

Peugeot concept leert van je IoT-uitrusting om de rit te verbeteren

De Instinct leert van al uw apparaten om de rij- en rijervaring op u af te stemmen.

Sprint en OneWeb zeggen dat de 8.000 banen die door Trump zijn aangekondigd deel uitmaken van een eerdere belofte

SoftBank heeft belangen in beide bedrijven en zijn baas, miljardair zakenman Masayoshi Son, zei eerder in december dat hij $ 50 miljard in de VS zou investeren en 50.000 banen zou creëren.

Google-eigendom DeepMind om winkel op te zetten in de VS

Het kunstmatige-intelligentielab huurt onderzoekswetenschappers in om in Mountain View te werken.