Deel uw agenda in Outlook 2003 / Exchange-omgeving

Als u een betere communicatie met uw collega's wilt, volgt hier een snelle tip over het delen van uw agenda in Outlook. Dit werkt alleen als u een Exchange Server-e-mailaccount gebruikt, iets wat u normaal gesproken in een bedrijfsomgeving zou gebruiken.

Om uw agenda te delen, opent u uw agenda in Outlook en klikt u in het navigatiedeelvenster op Mijn agenda delen.

deel-uw-kalender-in-vooruitzichten-2003-uitwisselings-omgeving foto 1Klik in dit venster op het tabblad Machtigingen. Hier bepaalt u wie op uw netwerk toegang heeft en welke rechten zij hebben. Als u met iemand wilt delen, klikt u gewoon op Standaard en kiest u het machtigingsniveau. Elk niveau staat verschillende bewerkingsrechten toe of weigert. U kunt meer informatie over machtigingsniveaus bekijken op de Microsoft Office-site

deel-uw-kalender-in-vooruitzichten-2003-uitwisselings-omgeving foto 2

Als u liever personen in uw netwerk kiest met wie u uw agenda wilt delen, klikt u op de knop Toevoegen.. en kiest u de personen of afdelingen waaraan u het delen wilt toestaan. Klik op OK en u deelt nu uw Outlook-agenda.

deel-uw-agenda-in-vooruitzichten-2003-uitwisselings-omgeving foto 3

Deze tip is bedoeld voor de zakelijke of thuiskantooromgeving waar wordt aangenomen dat u Exchange Server gebruikt.

Meer verhalen

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

De klikgeluiden van Windows Verkenner zijn genoeg om je na een tijdje gek te maken. Je zou denken dat de configuratie-optie om ze uit te schakelen een selectievakje zou zijn met de tekst Stop Irritant, maar dat is gewoon niet het geval.

MySql: geef toestemming voor aanmelding van rootgebruikers vanaf elke host

Merk op dat dit niet erg veilig is en alleen mag worden gebruikt voor een lokale ontwikkelbox waar je geen zin hebt om individuele machtigingen in te stellen, maar toch verbinding moet maken vanaf andere machines.

Start een toepassing die is toegewezen aan een specifieke CPU in Windows 7, 8 of Vista

Windows heeft een optie waarmee u een toepassing kunt starten en de CPU-affiniteit kunt instellen, waardoor de toepassing wordt toegewezen aan een specifieke CPU in een dual-coresysteem.

Snel de lijst met netwerkverbindingen openen in Windows 7 of Vista

Een van de grootste ergernissen voor mij in Windows 7 of Vista is dat je de lijst met netwerkverbindingen niet meteen kunt openen om de lijst met adapters te zien zoals je zou kunnen in XP.

Schakel pop-upmeldingen van Security Center uit in Windows Vista

Als u besluit automatische updates uit te schakelen, zult u zich dood ergeren aan pop-upberichten van het Beveiligingscentrum die u vertellen dat u uw computerbeveiliging moet controleren of uw firewallstatus moet controleren als u de firewall hebt uitgeschakeld. Het is maar goed dat je die berichten kunt uitschakelen.

Zet AOL Instant Messenger (AIM) in uw Windows Sidebar

Het wordt tijd dat iemand een gadget voor de Windows Vista Sidebar uitbrengt die de zijbalk minder nutteloos maakt.

Wachtwoordzinnen gebruiken voor betere beveiliging

Wist u dat Windows het gebruik van wachtwoorden van maximaal 127 tekens ondersteunt? Ik gebruik geen wachtwoorden meer, en dat doe ik al jaren niet meer. Ik ben in plaats daarvan overgestapt op het gebruik van wachtwoordzinnen.

Opdracht uitvoeren inschakelen in Windows 7 of Vista Start Menu

Een aantal mensen heeft me gevraagd hoe ik het oude dialoogvenster Uitvoeren kan inschakelen dat tot Vista in elke andere versie van Windows bestond en nog steeds niet bestaat in Windows 7. Een van de leuke functies van het oude dialoogvenster Uitvoeren was dat het de geschiedenis van wat je had ingetypt.

Een systeembestand verwijderen in Windows 7 of Vista

Waarschuwing: verwijder geen systeembestanden. Er zullen waarschijnlijk slechte dingen volgen.

Configureer Suse om internetopslagplaatsen te gebruiken in plaats van cd/dvd

Als je Suse hebt geïnstalleerd met behulp van de cd/dvd-installatie, is de standaardinstelling dat software-installaties worden geladen vanaf de cd-rom in plaats van vanaf de internetbronnen. Aangezien ik altijd rechtstreeks verbonden ben met internet, zou ik veel liever downloaden en installeren vanaf het internet.