Deel uw 'live locatie' via Facebook Messenger

Probeert u af te spreken met vrienden voor een avondje uit, maar weet u niet zeker waar ze zijn? Je zou kunnen sms'en of bellen en ze je laten zien hoe je er moet komen met luid balkgeluid op de achtergrond, maar Facebook heeft een eenvoudigere manier.

Laat je vriend de Facebook Messenger-app openen en je hun live locatie sturen. Met deze nieuwe functie, die momenteel wereldwijd wordt uitgerold naar Messenger op iOS en Android, kunnen mensen hun realtime locatie voor een bepaalde tijd delen met vrienden en familie.'We zijn dit al een tijdje aan het testen, en mensen vertellen ons dat Live Location handig is bij het coördineren met vrienden, om mensen te vertellen hoe dichtbij je bent wanneer je op weg bent naar een afspraak, of zelfs om te delen waar je zijn bij je huisgenoot als je 's avonds op weg naar huis bent', schreef Facebook Messenger Product Manager Selena Wang in een blogpost.

Verwant

  • Student verliest Facebook-stage door extensie voor locatietracking Student verliest Facebook-stage door extensie voor locatietracking

U kunt uw live locatie delen met een groep vrienden tegelijk, of met slechts één persoon. Zodra je je Live Locatie deelt, kan de persoon of mensen met wie je deze hebt gedeeld de komende 60 minuten zien waar je bent op een kaart.

Om het uit te proberen, tikt u op het locatiepictogram in een bericht of tikt u op het pictogram Meer en selecteert u vervolgens Locatie. Je ziet een kaart van je huidige locatie en de mogelijkheid om je verblijfplaats te delen. Een kleine klok in de rechterbenedenhoek van de kaart geeft aan hoe lang u uw locatie deelt. Als u op elk moment wilt stoppen met het delen van uw Live-locatie, tikt u op Stop Delen.

Déjà vu krijgen? Het is waarschijnlijk omdat Google vorige week een vergelijkbare functie aankondigde voor zijn Maps-app.

Aanbevolen verhalen

In MindGamers zijn je hersenen niet van jezelf

In MindGamers wordt een draadloos neuraal netwerk opnieuw geconfigureerd tot een platform voor de overdracht van geavanceerde motorische vaardigheden van mens op mens. Het is niet verrassend dat duistere krachten op de loer liggen in de schaduwen.

Koop Amerika's goedkoopste Android Nougat-telefoon via Amazon

De Alcatel A30, die naar Amazon komt, is een ontgrendelde telefoon van $ 60 met Android 7.0 Nougat. Dat is ongehoord.

Met Google Maps kunt u uw locatie en reizen in realtime delen

Google verwacht de functie binnenkort wereldwijd uit te rollen naar zijn iOS- en Android Maps-apps.