Deel een internetverbinding tussen draadloze machines met een ad-hocnetwerk in Windows 7

Als u op reis bent, heeft u soms geen Wi-Fi-verbinding beschikbaar voor uw draagbare apparaten of moet u bestanden delen met een andere draadloze computer. Hier leest u hoe u een draadloos ad-hocnetwerk in Windows 7 kunt maken om het probleem op te lossen.

Een ad-hocnetwerk is een lokaal netwerk dat u in een mum van tijd spontaan kunt opbouwen. Hiermee kunnen computers en apparaten binnen een kleine straal direct met elkaar communiceren. De mogelijkheid om een ​​ad-hocnetwerk te creëren is mogelijk sinds XP en is een manier om snel gegevens en een internetverbinding te delen met andere draadloze apparaten. Voor deze zelfstudie moet de hostcomputer bedraad zijn en draadloze mogelijkheden hebben, zoals een netbook of laptop.

In onze voorbeelden laten we zien hoe u Windows 7 gebruikt en een XP-laptop aansluit, maar u kunt er ook een maken met Vista.deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 1

Open het menu Start en typ draadloos in het zoekvak en selecteer Draadloze netwerken beheren.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 2

Klik op de knop Toevoegen om een ​​draadloos netwerk toe te voegen.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 3

Klik vervolgens op Een ad-hocnetwerk maken…

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 4

U krijgt een bericht waarin wordt uitgelegd wat een ad-hocnetwerk is ... klik op Volgende.

deel-een-internet-verbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 5

Geef uw netwerk nu een naam en kies beveiligingsopties ... vink Dit netwerk opslaan aan als u van plan bent het herhaaldelijk te gebruiken, zodat u er niet elke keer een hoeft in te stellen. Het beveiligingstype is afhankelijk van waartoe de draadloze adapter in staat is. We ontdekten dat als je het alleen snel gebruikt met verschillende soorten apparaten, het gemakkelijker is om geen beveiliging te hebben. Als u het voor voltijds gebruik aanhoudt, wilt u natuurlijk zeker beveiliging gebruiken.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 6

Wacht terwijl het netwerk is gemaakt...

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 7

Het netwerk is met succes gemaakt en is klaar voor gebruik.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 8

Verifieer het netwerk door op het draadloze pictogram op de taakbalk te klikken... hier kunt u zien dat het onze wacht tot gebruikers verbinding maken.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 9

Klik op de clientcomputer op het pictogram voor draadloze communicatie om beschikbare netwerken te zien en verbinding te maken met het ad-hocnetwerk.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 10

Vervolgens ziet u op de hostmachine dat de andere computer is aangesloten op uw ad-hocnetwerk.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 11

Op dit punt kunt u bestanden delen tussen machines. Om een ​​internetverbinding met andere apparaten te delen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de draadloze adapter van de host. Ga naar Eigenschappen, klik op het tabblad Delen en selecteer Andere netwerkgebruikers toestaan ​​verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 12

In Instellingen kunt u de netwerkservices selecteren waartoe de Client-machine toegang heeft.

deel-een-internet-verbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 13

Nu kunt u documenten en de internetverbinding delen tussen machines en apparaten. In dit voorbeeld delen we tussen een Windows 7-desktop met een draadloze kaart en een netbook met Windows 7 Home Premium.

deel-een-internet-verbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 14

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 15

Natuurlijk kunt u ook uw XP-machine aansluiten. Hier verbinden we een XP-laptop met het ad-hocnetwerk.

deel-een-internetverbinding-tussen-draadloze-machines-met-een-ad-hoc-netwerk-in-windows-7 foto 16

Als u op zoek bent naar een snelle manier om uw internetverbinding in een mum van tijd te delen tijdens een vergadering of een hotel zonder wifi, dan is het creëren van een ad-hocnetwerk een eenvoudig proces. Houd er rekening mee dat uw apparaten zich binnen 10 meter van de hostcomputer moeten bevinden en dat de internetverbinding misschien wat langzamer is dan u gewend bent (vooral als u meerdere apparaten hebt aangesloten).

Meer verhalen

Hoe de Wubi Ubuntu Bootloader te herstellen

Is Ubuntu uit uw Windows Boot Manager-lijst verdwenen nadat u het met Wubi hebt geïnstalleerd? Hier leest u hoe u het snel kunt herstellen en uw Ubuntu kunt gebruiken zoals voorheen.

OS X-navigatie versnellen met Quicksilver

We zijn altijd op zoek naar verbetering van de efficiëntie, minder stappen om foto's te bewerken, minder stappen om tekstverwerking op te maken, enz. Tegenwoordig kijken we naar het minder gebruiken van de muis en het sneller kunnen vinden van bestanden en het openen van applicaties in OS X.

Zoek snel woorddefinities op met TheFreeDictionary voor IE 8

Tijdens het browsen in Internet Explorer heeft u wellicht een snelle definitie, toegang tot de thesaurus of een vertaling van een woord nodig. Met de Define with TheFreeDictionary-versneller kunt u alle drie desgewenst doen.

Integreer MS Office en uw Zoho Online-account

Bent u op zoek geweest naar de integratie van MS Office-installatie en uw Zoho online-account? Ga dan met ons mee als we kijken naar de Zoho Plugin voor Microsoft Office.

Voeg albumhoezen en metagegevens toe aan de Media Center-filmbibliotheek met Media Center Master

Als u een Windows Media Center-gebruiker bent, weet u waarschijnlijk al dat de filmbibliotheek een beetje saai is. Vandaag bekijken we hoe u uw filmbibliotheek kunt opfleuren met Media Center Master.

Foto's in batch bewerken met Phatch

Als u ooit een hele map met foto's met hetzelfde effect moest bewerken of herhaaldelijk moet bijsnijden, watermerken moet toevoegen of schaduwen moet toevoegen aan afbeeldingen voor het web, dan is Phatch de tool voor de klus. Phatch is een foto-batch-editor geschreven in python, zodat het op elk besturingssysteem werkt.

Synchroniseer bestanden tussen computers en SkyDrive met Windows Live Sync Beta

Wilt u uw bestanden en programma-instellingen gesynchroniseerd houden tussen uw computers? Hier is ons overzicht van de nieuwe bètaversie van Windows Live Sync, waarmee u uw belangrijke bestanden overal kunt bewaren waar u ze nodig hebt.

Het volume van uw MP3-bestanden normaliseren of wijzigen

Heb je ooit naar MP3-muziekbestanden geluisterd die erg stil waren, terwijl andere erg luid waren? Het kan een behoorlijk vervelend probleem zijn en hier leest u hoe u het kunt oplossen.

Verstuur tekst en links via Windows Live Hotmail in IE 8

Stuur je graag notities en links naar jezelf of anderen terwijl je aan het browsen bent met Internet Explorer 8? Nu kunt u uw Windows Live-e-mailaccount gebruiken om die informatie te verzenden met behulp van de Send with Windows Live Hotmail-accelerator.

Bureaubladplezier: algemene bureaubladpictogrampakketten

Soms hebt u iets algemeners nodig voor uw bureaublad- en dockpictogrammen. Als dit je aanspreekt, neem dan een kijkje in onze collectie Algemene Desktop Icon Packs.